Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

SERİ SONU

SERİ SONU

Galatasaray maçından bu yana kaybetmeyen Konyaspor deyim yerindeyse tam anlamıyla kaybetti.

Ligin düzeni ya da sistematiği en oturmuş takımlarından biri olan Başakşehir deplasmanına çıkan Konyaspor, oyunun başında pas yapsa da ilerleyen dakikalarda oyunda her anlamda üstünlüğü rakibine kaptırdı.

Hadi maçı değerlendireyim diyorsun da neyi değerlendireceğim bilmiyorum, ya da bulamıyorum.

Önceki haftalarda yapılan pas trafiği bitmiş, pozisyon vermeyen takımda özellikle kanatları kırılmış bir görüntü vardı.

Başakşehir, Mehmet Battal’ın indirdiği toplar ve kanatlardan Visca ile Cenk Şahin’in ataklarıyla Konyaspor kalesine indi. Özellikle kanatlardan gelişen ataklarda bekler zor anlar yaşadı. Visca’nın oyunun merkezinde olmamasında rağmen etkili oyunu Konyaspor için en büyük handikaplardan biri oldu.

Pasa dayalı bir sistem ile oynayan Konyaspor’da pas kanallarının kapanması ortaya keyif vermeyen, ikinci planı olmayan bir ekip çıkardı. Atılan uzun toplar da Yalçın ve Bekir tarafından toplanınca sahada sadece Başakşehir kaldı.

Konyaspor yazacaktım, yazının neredeyse tamamı Başakşehir oldu. Normali de bu sanırım, çünkü sahada da her yerde Başakşehir vardı.

Bu maç son düdükle beraber bitti. Kime kızsanız da, yazsanız da artık geri gelmeyecek. Aykut Kocaman bir an önce saha içinde kendine bir lider bulmalı. Takımın sıkıştığı anlarda sorumluluk alacak oyuncusu yok. Sahada lider oyuncun olmadığı zaman da başı kesilmiş tavuk gibi nereye gideceğini bilemiyorsun.

Yeşil-beyazlılarda her mağlubiyet ders niteliğinde. Geriye düşülen karşılaşmalarda sıkıntı yaşandığı da ortada. Sadece bu sezon için değil bunun örneklerini geçen sezon da yaşadık. Bunun için de sahada takımı yönetecek bir isme fazlasıyla ihtiyaç var. Bu mevcut oyunculardan mı yapılacak yoksa yeni bir isim mi olacak bilmem ama mutlaka olmalı. İyi yerlerde olayım diyorsan, iyi oyuncun da olmalı.

Ha bu arada unutmadan ekleyeyim; dün 3 forvetle sahaya çıkan Konyaspor’da kaleyi bulan top da yok… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR