Hasan Durucan

Hasan Durucan

SEVDİK, SEVDALANDIK

SEVDİK, SEVDALANDIK

Atiker Konyaspor haftayı galibiyet ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Müsabakaya ilginin az olduğu günde kendi saha ve seyircisinin önünde Rizespor'u konuk eden yeşil-beyazlılar bir önceki haftaya nazaran sahada daha vasattı. Düşme hattının hemen üzerinde yer alan ve lige tutunma gayreti içerisinde puan ya da puanlar kovalayan Rizespor için mutlak galibiyet lazımdı ki maçın önemi de tamda burada ortaya çıkıyordu. Yakaladığı ve çıkış yaptığı altı haftalık serinin ardından son iki lig maçında galibiyete hasret kalan Kocaman'ın öğrencileri maçın hemen başında bulduğu gol ile rahatladı.

Douglas'ın ortasında topu filelerle buluşturan Deni Miloseviç ligdeki ilk golünü atmış oldu. İlk yarıyı üstün kapatırız dediğimiz dakikalarda kaptan Çamdalı'nın kısa düşen pasını Recep Niyaz çalınca Rizespor skora ortak oldu. İkinci yarıya skor üstünlüğü yakalamak amacıyla çıkan temsilcimiz son günlerin eleştirilen ismi Riad Bajiç ile öne geçmeyi başardı. Çamdalı'nın asist yaptığı pozisyonda Bajiç zoru başararak ceza yayı üzerinden uzaktan çektiği şutla güzel bir gole imza attı. Galibiyet golünün öncesine kadar kontra ataklarla oyuna denge getirmeye çalışan Rizespor'un gardı kırılınca oyunun hakimi yeşil beyazlılar oldu. Son düdüğün çalmasıyla birlikte Beşiktaş deplasmanı öncesi Konyaspor aldığı bu galibiyetle moral buldu.

NEDEN KONYASPOR?

Son birkaç yıldır Atiker Konyaspor kendinden çok söz ettiren bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Reytingi azalan Konyaspor'u kullanıyor. Ömer Ali Trabzonspor'da manşeti soğumadan Aatif Chahechouhe Konyaspor yolunda diye manşetler atılıyor, üzerine yorumlar yapılıyor. Ulusal medyada boy göstermek isteyen iyi veya kötü de olsa Konyaspor hakkında birkaç kelam ediyor. Belki mütevazı bir kadromuz ve sınırlı bir bütçemiz var ama başarılıyız. Burnunu borç batağından çıkaramamış adı büyük İstanbul takımları fikstürde Konyaspor'u geçmenin rahatlığını yaşayıp hesaplarını yapıyor. Onlarınkinin yanında sembolik borçlarla bu takımı zirveye koşturanlara düşman oluyorlar.

Aykut Kocaman'ın yakaladığı bu başarı ve istikrar sonrasında seveni olduğu kadar sevmeyeni olduğunu da biliyor, hissediyoruz. Aslında birçoğunun Konyaspor'dan pekte hoşlanmadığına hepimiz kanaat getirebildik. Prim yapmak isteyenin ağzında Konya var ve biz gündemi belirleyen takımlardan olmanın keyfini çıkaralım. Bu başarı hepimizin, kendimizle gururun haklı mutluluğunu yaşayalım. Ve ilahi adalet bu ya geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında hakem hatalarından canımız yanmıştı ki hemen ardından şimdi de Galatasaray hakem hatalarına isyan ediyor. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste diye sözümüzü bağlayalım. Son olarak acının rengi olmaz bilincinde İlhan Cavcav'ın ani ölüm haberiyle başsağlığımızı dile getiriyim. Türk futboluna damga vurmuş isim, Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav tedavi gördüğü hastanede bikaç gün önce hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Cavcav'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine, Gençlerbirliği Kulübü'ne başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR