Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Sokak köpeklerinden korkanlar!

Sokak köpeklerinden korkanlar!

Hiç bitmeyen, çözümü asla bulunamayan tartışma bir kez daha gündemimizde.

Yıllardır dile getirdiğimiz fakat çözümü bulanamayan sokak hayvanları konusu… Evet biz millet olarak kesinlikle sokak hayvanlarına yönelik yapıcı bir çözüm üretemiyoruz. Meclis’e sunulan bir yasa teklifi var, içinde de sahipsiz kalan sokak köpeklerinin uyutulacağı şeklinde bir madde…

Hiçbir sağlıklı insanın sokak hayvanlarının öldürülmesine yönelik bu maddeyi kabul etmez. Çünkü bu hayatta öldürmek hiçbir zaman bir çözüm olmadı.

Fakat işin bir diğer yüzü de yok değil. Bir hayvan sever olarak ve pek çok hayvan sahibi olan bir birey olarak hayvanların canına zarar gelmesini hiçbir zaman kaldıramıyorum. Fakat bazı hayvan sever arkadaşlar sokak hayvanlarının kesinlikle zarar vermeyeceği konusunda diretiyorlar.

Evde beslediğim uslu bir ırk olan kedim bile yaşlı olmasına rağmen istemediği bir harekette ulaşamadığı bir yemekte bana saldırabiliyor. Sokak hayvanlarının da saldırması şaşırılacak ya da kabullenilmeyecek bir konu değil.

Geçtiğimiz yaz günlerinde bir grup arkadaş çocukların doğum gününü kutlamak için Konya’nın Nene Hatun Parkı’nda bir araya geldik. İkiz küçük kız kardeşlerim aç-bitir şeklindeki salamlardan alarak çevremizdeki köpeklere vermek istediler. Bu konuda olumlu karşılayarak verebileceklerini söyledim. Fakat köpeklerden biri neredeyse kız kardeşimin iki katı büyüklüğünde ve yemek verdiği sırada saldırgan şekilde kolunu ısırdı. Apar topar kucağımda hastaneye ulaştırdım. Burada küçük bir kız çocuğu sokak hayvanını beslediği için mi suçlu? Ben bu duruma müsaade ettiğim için mi suçluyum? O günden beri sokak hayvanlarından zarar gelebileceğini kabullendim.

Belki bu yaşadığımız durum sağlık açısından büyük riskler taşımadı bir haftalık izlem süreci ile atlattık. Peki, ya atlatamayan vatandaşlar, çocuklar ne olacak? Bazı insanlar sapla samanı karıştırıyor. Lütfen sokak hayvanlarının da saldırgan olabileceği konusunda biraz anlayışlı olun.

Geçtiğimiz günlerde Konya’nın Seydişehir ilçemizde yine benzer bir vaka meydana geldi. Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir kız öğrenciye sokak köpeklerinin saldırdığı anlar Türkiye gündemine oturdu. Öğrenci çevredeki vatandaşların yardımı sayesinde köpeklerden kurtuldu.

Köpeklere temasa geçmek herkes için mümkün olmayabilir. Köpekten korkmak o hayvana zarar vermek değildir. Bence herkes bunu bir anlamalı.

Bizler sokak hayvanlarının öldürülmesine elbette karşıyız. Bu yasanın insanlarda büyük yaralar açmadan, toplumsal çatışma yaratmadan son bulmasını temenni ediyorum. Bu iş, köpekler öldürülmeden de hallolacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR