Uğur Özteke

Uğur Özteke

SOSYAL BELEDİYECİLİK AŞKI ALT YAPIYI UNUTTURDU…

SOSYAL BELEDİYECİLİK AŞKI ALT YAPIYI UNUTTURDU…

Bugün köşe yazımıza başta Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak olmak üzere dün için okullara kar tatili veren tüm yetkililere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Konya şehir merkezi gerçekten de her geçen gün büyüyen ve geniş bir alana yayılan yüzölçümüne hitap ediyor.

Gecenin ilerleyen saatlerinde kadar yağan sıkı bir yağmur ardından sabah saatlerine kadar süren lapa lapa kar kimi semtlerimizi az kimi semtlerimizi de iyi etkiledi. Sonuçta okullara kar tatili veren düşünceye saygı duyup teşekkür etmek isterim.

Öyle ki dün öğle saatlerine kadar bir de öğrenci servisleri ile çocuklarını araçları ile okullarına götüren ana balalar eklense idi Konya trafiği kör düğüm olurdu.

Ama bu konuda sosyal medyadan bir annenin cümlesine şapka çıkartırken Milli Eğitim’in üst düzeyinin ne durumda olduğunu bu vesile ile bir kez daha hatırlamış oluyorduk

Bakın anne yüreği saf ve temiz hali ile sabahın köründe okul müdürlerine nasıl sesleniyordu; 

“Okula bağış konusunda anneye babaya anneanneye varana kadar 10 kere mesaj gönderen Okul idarelerinden 'Kar yağışı nedeniyle okul tatildir’ mesajını da aynı titizlikle beklerdik”…

…………….

Başta dedik ya kar yağışı bazı bölgelerde semtlerimizde ciddi olarak etkili idi. Dün erken saatlerde de bu konuda ciddi bir çalışma göremedik. Biz göremedik ama çok sevdiğim saydığım ve mertliği ile tanıdığım benim Selçuk abim bakın yol durumunu bizimle nasıl paylaşıyordu;

“Uğur abi günaydın. Biliyorsun biz organizeden sonra her kar yağışında rezil oluruz. Fabrikamıza zor geliriz hatta bazen de gelemezdik. Oysa fabrikamız şehir merkezine sadece 20 km. Ancak bu sabah korkarak yola çıkmama rağmen özelikle organize sanayiden sonrası geceden çalışılıp tertemiz yapılmış yollarda geldik.

Bu Uğur Başkan farkı deyip hayırlı hizmetlere hızla devam etmesi temennisiyle Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bunu da yazalım abi. Hep şikâyet edecek değiliz. Kendi adıma şikâyet ettiğimiz gibi teşekkür etmesini de bilmeliyiz.

Size de kolay gelsin Uğur abi.”

…………

ALT YAPI MAFİŞ

Bu fotoğraf bize günün ilk aydınlandığı saatlerde geldi. Sıkı bir AK Partili olan STK başkanlarımızdan birisi önce fotoğrafı attı

foto-1-540.jpg

Sonra da altını o kendine özgü asaleti ile tek cümle ile özetleyiverdi 

“Uğur abi burası Büyükşehir’in yanı otopark girişi. Sabah camiden çıkınca hava güzel yürüyeyim, dedim. Ama gördüm ki Sosyal Belediyecilik aşkına düşeli alt yapıyı unutmuşuz.”

……………….

Vallahi ne yalan söyleyeyim. Dün sabah Erenköy’den çıktım önce Meram Yaka’da bir iş yerine uğradım. Oradan Abdüssettar Yarar Müdür’ün toplantısına katılmak için Kule’nin orada idim. Oradan Karatay Sanayii’ne gittim. Oradan çıktığım zaman da saat 11 filan idi. Ana güzergâhlarda yolların sağlarına sollarına alt geçitlerin kenarlarına biriken karları temizleyen tek araç görmedim. Yani iki şeritlik yol 1.5 şerit oluyordu. Üç şeritli yollar iki şerit. Haaa Allah için mesai saati ile birlikte turuncu adamlarımız kadınları ile erkekleri ile kaldırımları nefes almadan temizliyorlardı. Hatta bu garipler kafalarını kaldırmadan makine gibi kaldırımları açmaya çalışırken bazı dangalak araç sürücüleri de hızla yanlarından geçip bu garibanları o soğukta bir de ıslatıyorlardı.

Mesela sabah erken saatlerde sosyal medyada Ankara Büyükşehir’in yeni genel sekreteri Refik Başkan’ın bu ve bunun gibi bir sürü fotoğrafını gördüm.

foto-2-451.jpg

Belki bizim başkanlar ya da üst düzey yöneticilerimizde gece iş makinelerinin başında olmuşlardır. Belki fotoğrafları da vardır. Belki sosyal medyada paylaşmışlardır. Bunları da biz atlamışızdır. Haaa bazı caddelerde gece de iş makinalarının çalıştığını görenler var. Çalışmışlardır da amma velakin bir kar seferberliğine şahit olamadık.  Varsa da haklarını helal etsinler biz atladık ise de özür dileriz. Çünkü bize belediyelerden gelen karla mücadele haberlerinde hiçbir başkanı ya da yetkiliyi o karelerde göremedik.      

Onun için biraz sitem edelim dedim. Belki de fesatlandık. Hani gecenin karanlığında bir iş makinasının yanında bir başkanımızı görseydik Ankara’yı kıskanmazdık.

REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN HOCA’NIN

KAR MESAİSİ TAKDİRE ŞAYANDI

Bu arada sabaha kadar öğrencilerinin sorularına ve isteklerine sosyal medyadan cevap veren kar tatili kararını alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin Hoca örnek bir yöneticilik sergiledi. Öyle ki sabaha karşı bir öğrencinin “Hocam siz hiç uyumaz mısınız?” tweeti de bunun özeti oluyordu.

TRAMVAY DA DURUNCA ERBAKAN’IN

BAZI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR OLDU

Üniversite demişken küçük bir notumuzu da sizlerle paylaşalım. Erbakan kar tatilini sadece Köyceğiz Yerleşkesi için yaptı. Ama dedik ya okullarda kar tatili kararına rağmen tramvaylar sabah saatlerde arıza nedeni ile bir süre durdu. Ve bu arada öğrendik ki önce tramvay ile daha sonra da dolmuş veya otobüs ile Eğitim ile İlahiyat’a gitmek zorunda olan öğrenciler derslerine gidememişler. 

ÖRNEK AK PARTİLİ BAŞKAN

YARDIMCILARI İLE DAİRE

BAŞKANLARININ HAKKINI YEMEYELİM

Dün bu konudaki küçük bir notumuz özellikle belediye çalışanları tarafından büyük takdir toplamış. Mesela sabahın ilk gelen mesajlarında bir belediye çalışanı şöyle diyordu;

“S.A. Uğur abi kolay gelsin.

Bugünkü yazınızı okudum abi ellerine sağlık. Kanayan bir yaraya temas etmişsin. Arkadaşlarla da konuştuk herkes çok beğenmiş yazınızı. Zaten sizi günlük olarak takip ediyoruz. Yazılarınızın hepsi güzel ama bu; bizim uzun zamandır dile getirmek istediğimiz ama bir türlü cesaret edemediğimiz bir konuydu. Allaha emanet ol.”

………………….

Evet sıkıntılı yöneticilerimiz var. Ama yine dün sabah iki AK Partili yönetici ile çay muhabbetinde yeni bir şey daha öğrendim. Belediye Başkan Yardımcısı olduğu halde bu makama oturduğu andan itibaren makam arabasını kabul etmeyerek kendi aracını kullanan Başkan Yardımcıları da varmış. Dahası mesai saatleri dışında yöneticilerimiz makam araçlarını belediyelerin araçlarını kullanmasın diyen meclis üyeleri de varmış. Ama maalesef bu teklifi sunan meclis üyesi abimiz “Ne gezer adam arabayı bir alıyor 24 saat ailenin tüm işlerini görüyor. Bazılarının hakkından bizde gelemiyoruz” diyordu. Demek ki insanın olduğu yerde, menfaatlerin para ve makam saadetinin, dava şuurunun önüne geçtiği yerlerde böyle şeyleri önlemek mümkün olmuyor.

İYİ PARTİ BAŞKAN VE

YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ  

Önceki gün köşe yazımızda İyi Parti İl başkanı ve yöneticilerine küçük bir sitemde bulunmuştuk. Allah kendilerinden razı olsun yazımızın çıktığı sabah İyi Parti İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, ekonomiden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ayhan Milci ve yine Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Uğur Başyiğit geldiler. İki saate yakın samimi bir sohbette bulunduk. Huzurlarınızda da bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz.

SEDAT ÜNAL BEY DE HAKLI; ANCAK…

Samimi olduğuna kanaat getirdiğimiz her okurumuza bize kızsalar da eleştirseler de saygı duyarız. Hata yaptık ise özür dileriz, eksiğimiz varsa tamamlamaya çalışırız. Muhatap dahi almadıklarımız sadece varsayımlarla dananın altında buzağı arayan art niyetlilerdir. O gün yani İyi Parti ve CHP İl Başkanlarına sitem ettiğimiz gün sosyal medyadan Sedat Ünsal Bey bize kendisince haklı olarak şöyle diyordu; “Sayın Özteke bazı partilerin sizi ziyaret etmemesinden şikâyetçisiniz. Haklı olabilirsiniz.  Fakat Saadet Partisi Genel Başkanı Konya’ya geliyor ve gazetenizde yer vermiyorsunuz. Tabii daha önce söylediğiniz gibi yazamazsınız. Gazetenizin ulufesi kesilir”… 

Sedat abicim Saadet Partisi ve oradaki dostlarımız özellikle de eskiden görev almış isimler bizim gerçek gönül dostlarımızdırlar. Onlar sağ olsun var olsunlar eksik olmasınlar hâlâ bizi ziyaret ederler biz kendilerine gideriz ve görüşürüz. Ancak Sayın Genel Başkan malum pazar günü Konya’da idi. Haber elimize ulaşır ulaşmaz haber servisindeki arkadaşlarımız gazetemizin internet sitesine girdiler. Biz de ertesi gün Sayın Özkafa ile ilgili olarak küçük bir yorum yaptık. Yalnız ne olur gelin bir noktada anlaşalım mı?

Bu duruma çok da üzülüyorum. Saadet Partisi’nin değerli yöneticilerine bakıyorum da o eski yöneticileri arıyorum. O eski heyecanı, aşkı arıyorum. Evet belki onlar da kendilerince haklıdırlar. Eski havalarını, eski inançlarını kaybetmiş olabilirler. Ama pazar günü Konya’da olan Genel Başkanın haberini gazetede salı günü vermeyi de okurlarımız adına kendimize yakıştıramadığımız için vermemiştik.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir tek akla nazar değmezmiş. Neden mi? Çünkü kimse kimsenin aklını beğenmezmiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımların caddelerin küçük gölcükler olduğu bölgelerde araç sürücüleri yayalara karşı biraz saygılı oldukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR