Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Stadyumun yerine AVM yapılıyormuş!

Stadyumun yerine AVM yapılıyormuş!

Geçtiğimiz günlerde bazı ulusal gazetelerin ve haber sitelerinin sayfa manşetiydi bu başlıktaki haber. Stadyumun yerine AVM yapılacak olması şehirde infiale sebep olmuş olacak ki büyük gazetelerin dahi ilgisini çekmişti.

İş sadece AVM’yle kalsa iyi. Yanına toplamda da 1500 dairenden oluşan dev bir konut hamlesi başlatılacakmış. Belediye meclisinin aldığı karara göre hissenin %43’ünün belediye bütçesine aktarılması sağlanmış ve iş ihale edilmiş.

CHP’li meclis temsilcileri bu olaya karşı çıkmışlar ve her türlü hukuki yolu deneyerek şehrin en güzel yerlerinden biri olan stadyum alanını ve çevresini beton yığınına çevirtmeyeceklerini açıklamışlar.

(…)

Vay anası arkadaş şehirde neler oluyormuş da haberimiz yokmuş falan demeyin. Yukarıdaki yazdıklarımı bilmemeniz çok normal. Zira bu yaşananların dolaylı tümleci Çorum.

Çorum’daki 10 bin kişilik stadyum yerine Konut ve AVM projesi yapma kararı alınmış. Yıkılan stadyumun yerine de Çorum Belediyesi yeni bir stadyum yapacakmış.

Tamam arkadaş da bize ne bunlardan?

Hayır hayır. Öyle demeyin. Tam da bizi ilgilendiriyor bu haber.

Biliyorsunuz şehir olarak biraz ağır canlı hareket ederiz. Bu durum her işimize yansır.

 

Konya da yarın böyle bir sorun yaşayabilir. Stadyumun yerine yeni Büyükşehir Belediye binası ve çeşitli projelerin yapılacağını biliyoruz. O zaman ayağa kalkmamıza gerek yok. Zira geçen gün de yazdığım gibi Büyükşehir 200 milyondan fazla para harcadı yeni stadyuma. Doğrusu eskisini en rantabl şekilde değerlendirmek de en büyük hakkı.

 

Seçimlerden sonra baharla birlikte böyle bir hamle gelirse kimse kızmasın. Eski stadyum alanı ne yazık ki Sayın Valimiz Muammer Erol'un dediği gibi orman ya da park olmayacak.

 

Büyükşehir için zor karar. Şehir adına en hayırlısı neyse o olsun.

 

İplikçi Camii önünde Tramvay sıkıntı!

 

Her zaman yılan hikayesi olan tramvay projeleri şehrimiz için hep sıkıntılı olmuştur. Adliye hattı da öyle oldu. Biz en baştan bir uyarı yapalım. Çünkü seferler başladığından beri durum dikkatimizi çekiyor. İş bankası durağından Valiliğe kadar olan kısım gerçekten berbat. Resmen kazalara davetiye çıkarılıyor... Tramvay, araç trafiği ve yaya trafiği birbirine girmiş durumda. Özellikle İplikçi Camii'nin önü tam bir felaket!

Yarın bir gün orada bir yaya kazası olursa Allah korusun bedeli ağır olur

 

Bizden uyarması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR