Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

SU FATURALARI DÜZELİR Mİ?

SU FATURALARI DÜZELİR Mİ?

Nisan – Mayıs aylarındaki salgın sürecinden sonra ilk su faturalarımızı aldık. Önceki aylara göre haliyle biraz yüksekti. Vatandaş özellikle sosyal medya üzerinden ilgililere faturalarının fotoğrafını çekerek attı. 50-100 TL’lik faturalar 300-400 TL görünüyordu. KOSKİ Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özetle pandemi süresinde tahmini olarak alınan endeksler gerçek değerleriyle okunmaya başlamıştı. Evde kaldığımız dönemde haliyle daha fazla su tükettik. Lakin yine de bir sıkıntı olduğunu düşünen vatandaşlar varsa kurum gerekli düzeltmenin yapılacağını bildirdi. KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir bu konularda oldukça hassas bir insan. Ne kamunun ne da vatandaşın hakkını zayi etmez. Faturalarla ilgili kafanıza takılan bir durum varsa zaten online ortamdan veya telefon yoluyla itiraz edebiliyorsunuz. Biz de gerekli görüşmeyi yaptık. İnşallah hiç kimse mağdur edilmeyecek. Sorun olan faturalar düzeltilecek.

 

KÜLTÜR PARK’TA MANGALA DOĞRU!

Aylar sonra hafta sonunda kısıtlama olmadan sokaklardaydık. Pikniğe koşan, çocuklarıyla AVM ziyaretleri yapan ve uzun zamandır şöyle doyasıya görülemeyen yaşlı anne babalar ziyaret edildi.

Kısıtlanan her şeyin değeri daha iyi anlaşılıyor. Bu süreçte yaşayarak anladığımız en önemli şeylerden biri bu olsa gerek.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ısrarla normalleşmeyi abartmayın şeklinde uyarılar yapıyor. Haklı da! Geçen hafta 3 haneli rakamlara düşen vaka sayıları birden 4 haneye çıkınca diken üstünde duran bakanımız endişeleniyor. Bilim kurulunun ‘acaba’ları çoğalıyor.

Konya caddelerinde özellikle yabancı uyrukluların ve Romen vatandaşların kurallardan çok uzak yaşadıklarını sıklıkla gözlemliyoruz. Kültür Park’ta piknik yapanların sadece mangalları eksikti. Zaten mangal da olsa Hadimi Parkı’ndan bir farkı kalmayacak güzelim Kültür Park’ın…

Bu alanda özellikle zabıta denetimleri artırılabilir. Zira yerli Konya halkının bu alanlardan uzaklaşması sosyolojik açıdan ileride sıkıntılara yol açabilir.

 

ULAŞIMDA AYAKLARI YERE BASAN PROJELER

Bu şehrin her türlü güzelliği hak ettiğini her daim söyleriz. Konya’nın geleceği adına ayakları yere basan sağlam ulaşım projelerinin olması gerektiğini defalarca yazdık. Sadece siyasi söylem olsun diye şehrin geleceğini ipotek alacak işler, akl-ı selim insanların gayretleriyle belirli bir düzene giriyor. Yakın zamanda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Şehrin 50 yılını hem daha rahat hem de daha huzurlu geçirmesi için öngörüler ışığında rantabl çalışmalar yapılıyor. Kısa süre içerisinde de meyvelerini vermeye başlayacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

ÖZGÜR AKIN’A SİYASİ DESTEK VERİLMELİ

Yazılım, yapay zekâ ve robotların geleceğini önceden tahmin edip bu alanda çok ciddi yatırımlar yapan bir isim Özgür Akın. Konyalı. Hemşerimiz. Belki de siyasi güç elde ederse bu türden çalışmalarını daha iyi koordine edeceğini düşündüğü için bir dönem bağımsız aday da olmuştu. Partiler ile işi olmadığını biliyorum. Çalışkan bir memleket sevdalısı.

Siyasi destek verilirse Bayraktar tadında bir başarı hikâyesine yelken açılabilir. Dün Konya'da, İnsansı Robot Fabrikası Akınrobotics tarafından geliştirilen ve 'ARAT' ismi verilen 4 ayaklı robot, eklem ve sensörleri sayesinde etrafını algılayıp, birçok hayvansal hareketi gerçekleştirebilen sanat eserini izledim. Bize yurtdışı kaynaklı gösterilenlerden pek farkı yoktu. Konya’da Türk aklı ve emeğiyle üretilmişti. Firmanın bu alanda birçok ürünü olduğunu biliyoruz. Aselsan çoğu zaman bu gibi firmalar ile ortaklıklar kurup devlet gücüyle daha farklı şeyler yapabiliyor. Akınrobotics neden yeni bir Bayraktar olmasın?

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR