Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR AKYÜREK DE HAİN OLDU YA…

TAHİR AKYÜREK DE HAİN OLDU YA…

Dün sabah günün ilk güzel haberi Büyükşehir Belediyesinden geliyordu. Pazartesi günü yazdığımız yazıda bir okurumuzun Ahmet Özcan Caddesi’nde dikkat çektiği bu tabela için gelen bilgi notu şöyle idi. 

foto-1-664-001.jpg

“O levha kaldırıldı.

Daha önceden bilgimiz olmadı, yoksa bu tür konulara duyarlıyız”

 

foto-2-548.jpg

Biz de bu konuda duyarlılık gösteren Büyükşehir Belediyesi personeline okuyucumuz ve okurlarımız adına teşekkür ederiz.

HEP DİYORUZ YA: “YAPANIN YANINA KAR KALIR”

Hiç kimseyi bir şey demiyorum. Lütfen yetkili yetkisiz görevli görevsiz şu fotoğraflara dikkatlice bakar mısınız?

foto-3-383.jpgfoto-4-250.jpgfoto-5-160.jpgfoto-6-110.jpg

Bu fotoğraf karelerini yine kendim çektim.

Cuma günü öğleden sonra iş adamı yerel siyasetçi Hasan Özdemir Bey ile Adana Yolu’ndan merkeze doğru geliyoruz. Önümüzdeki araçlar hep sağa sola kaçıyorlar. Yerde bir şeyler var sürücüler bunların üzerinden geçmemeye çalışıyorlar. Derken Ticaret Borsası’nın oradaki üst geçide gelirken ileride giden tırın üzerinde ne varsa sağa sola uçuştuğunu gördüm. Hasan abimizden rica ettim ve aracın arkasına yanaştık.

İşte bunlar gibi bir sürü fotoğraf karesi çektim.

Sonuç?

Tabii ki sıfır.

Bu şehrin ana caddelerindeki kumdan mucura her yerde bu tür görüntülere rastlamanız mümkün. Peki bu araçlar trafiğe çadırsız kontrolsüz böyle nasıl çıkabilirler?

Çıkarlar… çıkarlar…

İşte bize inanmak istemeyenlere, bu tür araçların trafiğe nasıl çıktıklarının canlı canlı şahitli ispatlı fotoğrafları.

İnanmayan MOBESA kameralarından kontrol edebilir.

MERAM YENİ YOL’DA

TRAFİK İHLALİLİN TANIDIK

BİR FOTOĞRAF KARESİ

Pazar günü öğleden sonra Selçuk Üniversitesinde öğretim üyesi yakın zamana kadar da Bakanlıklarda danışmanlık yapmış bir profesör hocamız bu fotoğraf karesini gönderirken altına da şunları yazıyordu;    

foto-7-070.jpg

“Uğur Can, burası Meram Yeni Yol üzeri, bisiklet yoluna park eden bu …………., aynı zamanda bir engelinin bisikletle geçmesini engelleyecek kadar da …………... Gereği için saygı ile…”

…………..

Ah hocam ahhhhhhhhh.

Bu iş aslında böyle önlemedi önlenemez de.

Aslında yapılacak bir şey var.

Nasıl olsa şehir merkezinde bir bisiklet sürücüsünün kesintisiz olarak yol olabilmesi mümkün değil. En iyisini şu bisiklet yolu diye milleti kandırmaya çalıştığımız ve sonra da kendimizi de kandırdığımız mavi boyalı yolları tümden kaldırın. Kaldırın ki hem bisikletli sürücülerimiz böyle yolların olmadığını bilsinler hem de diğer sürücüler istedikleri gibi istedikleri yere pak etsinler(!)     

Ne dersiniz. O zaman bisiklete binenler de kurallara uyanlar da bu görüntüleri görüp üzülmezler değil mi?

TAHİR AKYÜREK VE AK PARTİ ANALİZİ

Tahir Akyürek Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakalı o makamı terk edeli kaç ay oldu?

Vallahi gönlünü ve ruhunu AK Parti’ye teslim etmiş bazı insanların, işlerine gelmeyen herkesi HAİN ilan etmelerini bir yere kadar makul görüyordum. Çünkü bunun adı, adı üstünde siyasettir, politikadır. Yani ütmecedir

Ancaaaaak yıllarca AK Parti teşkilatlarında görev yapmış ve halen yapmakta olan üstüne üstelik de meclis üyesi olan AK Partililerin dün “Başkanım” dedikleri Tahir Bey’e bugün HAİN demelerine pes dedim pesssss.

………………….

Dün öğle yemeğinde bir konuşmanın üzerine geldim. Konuşan kişinin yaşı gençti. Belki de ilk oyunu kullandığı günden bu yana AK Parti iktidardı ve en son da oyunu AK Parti’ye vermişti. Karşısındaki daha olgun beyefendi ise dediğimiz gibi AK Parti teşkilatında görevli ve meclis üyesi idi. (İkisi de dostumdur)

Konu özetle şöyle idi.

Genç arkadaşımız Uğur Başkan’dan Selçuklu’da gördüğü performansı göremediğini dile getiriyordu.

Tecrübeli iş adamı politikacı Uğur Başkan’ı savunmak için kelimesi kelimesine şöyle diyordu;

“Uğur Başkan ne yapacak? Şehrin bu hale gelmesinin tek sorumlusu Tahir Bey’dir. Genci olmayan yere halı saha yaparsa, çocuk olmayan mahalleye çocuk parkı yaparsan, yaşlısı olmayan yere Emekli Konağı yaparsan, parayı pul edersen Uğur Başkan’ın elini kolunu bağlarsan Başkan şimdi ne yapacak?”

……………

Abimizi tanıdığım için dayanamadım söze girdim.

“Abi Tahir Başkan sizin dediğiniz gibi çocuk olmayan mahalleye çocuk parkı yaparken, genci olmayan yere halı saha yaparken, yaşlısı olmayan yere Emekli Konağı yaparken siz nerede idiniz? Teşkilatlar, mahalle muhtarları, ilçe başkanları ne yapıyorlardı? Diye sorunca abimiz kendisinden emin “Yok abi o zamanda söylüyorlardı Tahir Başkan kimseyi dinlemiyordu. Herkese söz veriyordu ve yapıyordu. Böyle kafasına göre yapınca da paralar boşa gitti.”

Dayanamadım, kendi ilçemden belediye başkanının ismini vererek Tahir Başkan’dan istediğini söyledim. (Uçuk bir istek idi) Dahası bu konu için Başkanın beni bile devreye soktuğunu anlattım.  

………….

Lafı uzatmayalım bugün için ve AK Parti’nin geleceği adına haddimizi aşmadan şehrimizin ülkemizin istikrarını düşünerek naçizane bir şeyler söylemek istiyorum;

“Beyler bakın bu millet sessizdir ama ne aptaldır ne salak ne de geri zekalıdır… İnandığı için susar sabreder. Yakın zamana kadar siyasilerin yaptığı tüm hatalara geçmişte PKK yakın zamanda FETÖ denildi. Hiç kimse biz burada şu hatayı yaptık diyerek kendine çeki düzen vermedi. Hadi diyelim ki millete PKK’lı FETÖ’cü denir ve süre uzatılır.

Ama düne kadar herkesin ve hepinizin önünde el pençe durduğu ve bugün dahi vekil olarak AK Parti saflarında yer alan bir insana bu kadar çabuk ve bu kadar basit suçlamalar yapılırsa burada kaybeden parti olur AK Parti olur.

Bugün Tahir Başkanı satanlar yarında Uğur Başkan’ı satarlar.

Şu işten bir önce kurtulmak için bizleri yöneten siyasetçilere bence çok büyük bir vebal düşüyor.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ölüm halen hayatta olan biz fanilere en büyük vaazdır, nasihattir… Bilene.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Beyaz modern lüks jeep sürücüsü Ankara Yolu Alt Geçidi’nin üzerinde yolun tam ortasında durup telefonuna bakıp arkadan gelen araçlara mecburen korku frenleri bastırmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR