Ali Dutal

Ali Dutal

İSLAMİ CEMAATLER ŞAMAR OĞLANI DEĞİL

İSLAMİ CEMAATLER ŞAMAR OĞLANI DEĞİL

Aslında bu yazıyı yazarak pislik bir tartışmanın içerisinde olmak istemiyordum. Ancak, olumsuz algılardan etkilenen o kadar çok kişi var ki, belki bir kişinin bile olsa bu olumsuz algıdan kurtulmasına vesile olurum düşüncesiyle yazıyorum. Bir de İslami Cemaatlere yönelik ahlaksız, bel altı saldırılar var ki dayanamıyorum!

İnsanların hiç işi gücü yok gibi her olumsuz olayın sonunda İslami Cemaatleri suçluyor. Sanki millet sütten çıkmış ak kaşık! Adam, hükümete kızar cemaatleri suçlar;  karısına kızar suçlu cemaatler; kocasına kızar yine suçlu cemaatler! Oy veririsin suçlusun, oy vermezsin suçlusun; suçlusun da suçlusun!

-Herkes şunu iyi bilsin, İslami Cemaatler kimsenin şamar oğlanı değil!

İslami Cemaat mensubu insanlar bu pis tartışmanın içinde olmamak için saldırıları sineye çekip sabrediyorlar! Ancak, şunu bilin ki Allah(cc)’a havale ediyorlar. İşte burası çok çok önemli! Söz ve davranışlarınız Allah(cc)’a dokunabilir. Allah(cc)’a dokunan işin sonu iyi olmaz! İnsan öyle büyük belalara maruz kalır da nereden geldiğini anlayamaz! Benden söylemesi aklınızı başınıza alın söz ve davranışlarınıza dikkat edin!

Ayrıca, sabredip susmalarından haklı olduğunuz gibi bir düşünceye de kapılmayınız; çünkü, haklı değilsiniz!

Toplumun büyük çoğunluğunun İslami cemaatler hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olmadıklarını düşünüyorum. Buna rağmen çok şeyi biliyorlarmış gibi konuşmaları görünce hem üzülüyor hem de kızıyorum. Kızıyorum; çünkü, bir bilenden de öğrenmek istemiyorlar. Üzülsek de kızsak da bizim vazifemiz sabırla gerçekleri anlatmak anlatmak yine anlatmak! 

-Kim bu İslami Cemaatler?

Cemaatten kastım, ülkemizde faaliyetini sürdüren Nakşi temelli Ehli Sünnet İslami Cemaatlerdir.          Bir kısım şer odakları 15 Temmuz Darbe girişimini de kullanarak Ehli Sünnet İslami Cemaatleri itibarsızlaştırmaya yönelik algı operasyonlarına devam ediyor. Üzülerek ifade etmeliyim, insanların bir kısmı bilinçli bir kısmı bilinçsiz etki altında kalıyorlar.

Yüzde 99’nun kendisini Müslüman olarak tanımladığı bir ülkede İslam’ın öğretilmesi ve yaşatılması için çalışan İslami Cemaatlere kim, niye karşı olur? Karşı olmanın haklı bir gerekçesi olabilir mi? Olamaz! Öyleyse kim bunlar? Bunları üç alt başlıkta değerlendirebiliriz.   

1-İslam’a uzak; İslam’ın öğrenilmesi, öğretilmesi ve yaşatılmasına karşı olanlar,

2-İslam’a uzak değil; ancak, araştırmayan, incelemeyen birilerinin yanlış propagandalarının etkisinde kalanlar,

3-Tasavvufa, tarikata düşman; tasavvuf ve tarikat üzerinden ehlisünnet inancını bozmaya çalışanlar,

Birinci gruptakilere diyecek fazla bir şeyim yok; bu grupların içinde en tehlikeli olanlar üçüncü grupta yer alanlardır. Bunlar insanları İslam’la aldatarak faaliyetlerini sinsi ve sistematik şekilde yürütmekte olup ikinci gruptakileri de etkilemektedirler.

Maalesef, Müslüman kardeşlerim bilgi eksikliğinden kaynaklı şer odaklarının akla uygun gibi görünen şeytani tuzaklarını görememektedirler.

Adamlar sınır tanımadan ve utanmadan iftira atabilmekteler. Eğer, bilgi sahibi değilseniz mutlaka etkilenirsiniz. Onun için bilgi sahibi olunuz ve bunların iftiralarının bir parçası olmayınız.

Hiçbir şekilde endişeye kapılıp kendinizi İslami Cemaatlerden uzak tutmayınız. Devletimiz hangi cemaatin, hangi örgütün amacının ne olduğunu iyi bilir. Bilmesi de gerek, bilmiyorsa devlet olmaz!Ne adına olursa olsun, neyi kullanırsa kullansınlar ülkesine, milletine ve inancına ihanet içinde olan her türlü yapıya karşı devletimiz gerekli önlemi almak zorundadır. Arkasında ABD, İsrail, İngiliz, İran, Suudi Arabistan ve başka ülkelerin güdümünde olan tüm yapılarla etkin bir şekilde mücadele edilmelidir.

Herkes şunu iyi bilsin! Ülkemizde faaliyetini sürdüren Nakşi Tarikat temelli Ehli Sünnet İslami Cemaatlerin arkasında hiçbir dış güç olmayıp bu cemaatlere mensup insanlardan ülkesine milletine asla ve asla ihanet olmaz!

Bunların tamamı ehlisünnet akidesine sıkı sıkıya bağlıdır. Vatanını ve milletini “Vatan sevgisi imandandır” Hadis-i Şerifi düsturunca severler gerekirse canlarını verirler.

Asla ve asla İslam’ın aksine bir tutum ve davranışlarda bulunamazlar; bulunan varsa bunların kesinlikle tasavvuf ve tarikatla alakası yok; bunlar, İslam düşmanı güçlerin kullandığı sapık, aşağılık yapılardır.

Ülkemizde faaliyetini sürdüren Ehli Sünnete bağlı İslami Cemaatler ülkemiz geleceğinin sigortalarıdır. Bundan kaynaklı ülkemiz üzerinde hesabı olan tüm düşmanların hedefinde Ehli Sünneti bozma planları var. Ehli Sünnet inancın ülkemizde hayat bulmasında Ehli Sünnet Cemaatlerin çok büyük bir rolü var. Bu rolden kaynaklı asılsız mesnetsiz ve aşağılık iftiralara tabi tutulmaktadırlar. Gayeleri Allah(cc)’ın dinini insanlara öğretme ve yaşatma olan tarikatlar; İslam’ın aksi bir tutum ve davranışlarda bulunabilir mi?

Ülkemiz insanı bazı olumsuz algılardan kurtulup bu cemaatleri tanımaya çalışmalı ve inanıyorum ki tanıdıkça bakış açıları olumlu yönde değişecektir.

Benim tavsiyem; kendiniz ve çocuklarınızın ehlisünnet bir cemaatle bağ kurmasını sağlayınız. Bu durum önemli olmanın çok ötesinde zarurettir.

Ehli Sünnet Cemaatlerin içinde olamıyorsanız bile karşı olmayınız.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR