Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAHİR BAŞKAN NİYE KAÇSIN Kİ?

TAHİR BAŞKAN NİYE KAÇSIN Kİ?

Dün güne AK Parti İl teşkilatının konuğu olarak İl SKM’sinde başladık. AK Parti’ye gelmeden önümüzdeki bir kaç küçük notu hem sizlerle paylaşalım hem de ilgili yöneticilerimize iletmiş olalım.

Bu sabah AK Parti ile toplantı yaparken ilk gelen fotoğraf karelerinden birisi bu idi.

foto-1-583.jpg

Altında da şöyle bir bilgi notu vardı;

“Sayın Uğur Bey, burası Beyhekim Büyükşehir Caddesi. Doğanşehir’in önü. 1 su tankeri, 1 tır çekici, 1 asfalt kazı makinesi, 1 kepçe, 1 silindir, 2 kamyon, 1 greyder, 1 kamp arabası 15 personel. Sabah 08.45’te geldiler. Saat 10.00’da işe başladılar. Yapılan yamanın miktarını size ayrıca bildireceğim.  Ne yazık ki halimiz bu (!)…”

……………..

Vallahi bu işlerin yorumunu artık biz yapmıyoruz. Vatandaş uyandı. Her şeyin neyin ne olduğunu, nesi olduğunu biliyor. Ve biraz vicdanı olan da üzülüyor. Yapacak bir şey yok.

ŞEHİTLİĞİN TRAFİĞİ

Şehitlik caddesinin dahası şehitliğin bulunduğu iki şeritli yoğun araç trafiğinin olduğu bölge ile ilgili sıkıntıyı dile getirdiğimiz gün pek çok okurumuz bize destek vermişti. Önceki gün bir sanayici abimiz şöyle bir notu bizimle paylaşıyordu;

“Uğur Bey, hayırlı günler

Bugün yazmış olduğunuz konulara değinmek istiyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları için Konya Bürokratları şehitlik törenlerine katılmışlar güzel de olmuş. Trafik felç olmuş durumdaydı. Sabah Nalçacı’dan geçtim. Mürşid Pınar Camisine doğru dönecektim. Trafik polisleri yolu kesmiş, Ankara yolundan gitmek istedim fakat oradan da geçiş verilmemiş. Ali Ulvi Kurucu caddesine yönlendirdiler. Nereye giderseniz gidin der gibi...

Ali Ulvi Kurucu caddesine yönlendirdiler beni oradan. Arkadaşın biri de Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili tahmin yürütmüş, bu arkadaşın dış kaynaklı TV programları izlediği için Konya’nın politikasını görmekte zorlanıyor.

Gelelim Kızılay’a Kemal Gödeneli’den sonra yönetim orta yaşa geçti. Şimdiki Başkanın faaliyetleri isabetli bir şekilde devam ediyor. İnşallah hız kesmeden devam eder bundan sonraki başkan adayları da daha genç olur. Kızılay ortak bir değerimizdir. Bu değerin hakkını inşallah verirler. Selamlar…”

………….

Biz de sanayici abimize teşekkür ederken dün sabah yine oradan geçmek zorunda kaldık.  Bu yolda yine sıkıntı vardı. Dikkat edince fark ettik ki bu defa da 4 büyük okul öğrenci servisi dahası otobüsü park etmişti. Öğrencilerimizi şehitliğe götürmek oraları gezdirmek ve yerinde bilgi vererek bu gençlerimizin o güzel duyguları beyinlerine ve gönüllerine işlemek en doğru iş. Ama buraya iki şeritli yola 4 büyük öğrenci otobüsünü park ettiğiniz zaman trafik yine zorlanıyordu. Anlıyoruz ki önümüzdeki dönemde şehitlik biraz daha sön plana çıkacak. O zaman buranın park konusunda alternatif bir çalışma gerekir diye düşünüyorum.

İŞTE O TARİHİ DUT AĞAÇLARI BUDANMIŞ

Önceki gün bizi uyaran duyarlı okurumuz dünde bize bu ve buna benzer çok sayıda fotoğrafı bize gönderdi.

foto-2-480.jpg

Büyükşehir Belediyemizin duyarlı yöneticileri ve fedakâr işçileri bu en az 60 yıllık dut ağaçlarını buduyorlarmış. İşte çözüm bu kadar basit. Her şeyi zamanında yapacaksın. Dutlar dökülüyorsa zamanında temizleyeceksin. İlaçlamasını yapacaksın. Ve sonuçta Gar’dan Anıt’a kadar olan ve Hızlı Tren ile yeniden ilk defa şehrimize gelecek insanların ilk Konya intibaı olan bu cadde tarihi güzelliğini korumuş olacak.

PLAKASIZ TRAFİK KURALLARINA

UYMAYAN UYGUN DAHİ OLMAYAN

BU ARAÇLARIN SORUMLUSU KİM?

Dün sabah arayan dost isimlerden birisi de petrolcü bir iş adamımız idi. Abimiz bir gün önce plakası dahi olmayan bir iki tekerlekli motor. Bu motora ilave edilmiş yine iki tekerli bir motor ve arkasını görmeyen plakasız hurda toplayan sürücü ile nasıl burun burana gelip kazayı kıl payı atlattığını anlatıyordu.

Abimiz daha sonra da soruyordu “Uğur Bey bu tür benim bildiğim motor araç yani iki teker, dört teker, üç teker 500 araç var. Bunların hiç birinin ne plakası var ne de yasalar da yazan bir araç uygunlukları var. Bunların pek çoğunun gece farları bile yanmaz. Biraz zorlayıp kontrol etseniz motor ya da araçları kullananların ehliyetleri de yoktur. Peki karşımızda böyle yasal olmayan araçlar ile biz trafikte bir kazaya karışsak Allah korusun bunun sorumlusu kim olacaktır? Vebali kimdedir?”      

Vallahi bu konu benim içimde gece gündüz sabah akşam kanayan bir yara. 20 saat şehri turlayan bir insan olarak bu araçlar bu motorlar en büyük tehlike. Bu abimizin dediklerini ben de sürekli düşünüyorum ve böyle bir kazaya karışmamak içinde sürekli dua ediyorum. Elimde bu araçların plakalarının olmadığının olanların da hurda çuvallarından okunmasının mümkün olmadığına dair onlarca fotoğraf var. Gerçi fotoğrafa ne gerek var ki? Bunları bilmeyen görmeyen mi var?  En başta polisimiz bunlara asla müdahale etmez. Ama sezgilerim bu durumun polis teşkilatımızı da aşan bir mesele olduğunu yönünde.

TAHİR BAŞKAN HER ZAMAN Kİ GİBİ

Dün sabah Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı’nın konuğu olarak il ve ilçe teşkilatları, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan ve başkan adayları, genel başkan yardımcısı, bazı vekiller kısaca AK Parti’nin yönetim bazında özü ile birlikte idik. Buradaki açıklamaları gazetemizde ve internet sayfamızda görebilirsiniz. Ben bu toplantının sadece Tahir Başkan bölümünün basına pek yansımayacağını düşünerek Tahir Başkana dolayısıyla da bana kızanlar için yazmak istedim.

Bir gazeteci kardeşimiz Tahir Başkan’ın vekil olarak Konya’yı borçlandırarak kaçtığını ve görünmediğini sordu. Bu soruya önce Sayın Genel Başkan Yardımcısı Usta Hanım ve ardından da Tahir Bey cevabını verdi. Bize de Tahir Bey vesilesi ile kızanlara aynı şeyi bir kez daha hatırlatalım dedik.

Bakın Tahir Bey asla Konya’yı borçlandırarak kaçmadığını yine söyledi. Ve özetle dedi ki “Bizim yaptığımız ulaşım, tramvay, su kanalizasyon, Göksu projeleri gibi şehrin hayati projelerini hükümetimizin gerekli ve ilgili bakanlıkları ile DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptık. Bunlar uzun vadeli ödemeli büyük projeler. Ayrıca üç dönem Belediye Başkanlığını yaptım ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere partinin yetkili kurumları bizi vekil olarak gördüler. Şu anda da yakın zamana kadar Marmara’dan sorumlu ayrıca komisyon görevlerim ile buradayım” dedi.

Leyla Şahin Usta Hanım ise hem bu soru öncesi hem de bu sorunun ardından Tahir Bey’in en ücra köşelerde mahalleler de dahi AK Partinin büyük oy almasında en büyük emeğin Tahir Bey’e ait olduğunu söyledi.   

Bilmem benim bu konuda ayrıca bir yorum yapmama gerek kaldı mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ölüm, ölümsüzlüğe giden yolun başı. Neyleyim öte yandan faydasız arkadaşı. Milyon sene gülsem, milyon sene ağlasam. Hak yolunda olmadıkça neye yarar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün sezonunun başlaması ile düğün konvoyu yapan araçların şerit içinde tüm şeritleri kapatarak ilerlemelerini önlediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR