Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

TOHUMUN HAYATIMIZDAKİ YERİ

TOHUMUN HAYATIMIZDAKİ YERİ

Bütün canlılar tohumdan ürerler. Tohum iyi ise ürün de iyidir, tohum bozuksa ürün de bozuktur.
Allah (c.c) yarattığı tüm canlılara nesillerinin devamı için çeşitli yollar gösterse de üremeler tohumlama yoluyla olmaktadır. Yani bitki,  hayvan ve insanın ana kaynağı tohumdur.
Kâinatta ilk olarak bitkiler yaratılmış. Bitkiler tabiatı gereği çeşitli kategoriye ayrılırlar. Bunlardan en önemlisi gıda maddesi olanlardır. İnsanların ve hayvanların yaşantısının devamı için bu gıdalara ihtiyacı vardır.
Türkiye, Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasında köprü vazifesi gören ve pek çok ülkenin nasip olmadığı doğal güzelliklere sahip bir ülkedir. Ülkemizin sahip olduğu bitki çeşitleri 3 bini endemik (Türkiye’ye has) olmak üzere 13 bin civarındadır. Avrupa Birliği’nden fazladır.
İnsan neslinin sağlıklı ve güvenli beslenmesi iyi tohumlardan üretilmiş gıda maddelerine bağlıdır. Lezzeti ve vitamini doğal olan-günümüzde organik diyorlar-makbuldür. Son yıllarda karışık tohumlardan üretilenlere de Genetiği Değiştirilmiş Ürün deniliyor. GDO’lu ürünlerin ne kadar sağlıklı oldukları ise tartışma konusu.
Asırlardır, atalarımızın seçerek ürettiği yerel tohumlarımız ülkemize özgü olup, mis gibi kokuları vardır. Domates, salatalık, biber ve birçok sebze tohumunu yurt dışından almaya başladığımızdan beri gıdaların tadı bozulmaya başladı. Beslenmeye bağlı hastalıklarda da artış gösterdi. Hastane sayısı artıyor hastalıklarda artıyor.
Hayvanlar âleminde ilk çağlardan günümüze kadar pek çok çeşit kayboldu. Hayvan nesli kendi tohum sistemini kontrol edemediği için nesilleri tükenme tehlikesi altında olan çok çeşit var. İnsanoğlu teknolojideki baş döndürücü gelişmelere paralel olarak çevresine verdiği zarardan hayvan nesli de nasibini almaktadır. Yine de dış kaynaklı tohumlardan en az etkilenen canlı, hayvanlardır.
15 Temmuz ayaklanmasına katılan hainlerin anlattıklarını duydukça, seyrettikçe hep aklıma bu insanların tohumu aklıma geldi. Analarından emdikleri sütü düşündüm.
Bunlar helal süt emmiş olsalardı ekmeğini yedikleri vatanına ihanet etmezler, kendi milletinden olana silah çekmezlerdi. Yıllardır bu hain planı yapanlar ne bu vatanın evladı ne de bu asil milletin bir ferdi değiller. Bunlar kökü sınırlar ötesinde olan ithal tohumların eserleridir. 
Konya’da pek çok kişinin tanıdığı merhum Mehmet Emiroğlu büyüğümüz bir kişi yanlış bir şey yapıyorsa “onun annesini araştırın, annesini” derdi. Ne demek istediğini yıllar sonra bir kez daha anladım. Mekânı cennet olsun. Nur içinde yatsın.
Velhasıl bitki, hayvan ve en çok da insan tohumu ne kadar kaliteli olursa o kadar sağlam ve topluma faydalı olurlar. Ne kadar da genetiği ile oynanmış veya bozuk olursa o kadar topluma zararlı olurlar. Allah (c.c) bu ülke insanını genetiği bozulmuş tohumdan yetişen hainlerin şerrinden korusun. Kalın sağlıcakla.
ÇEVRECİ SÖZÜ: Petrolü Kontrol Edersen Ulusları Kontrol Edersin, Yiyeceği Kontrol Edersen İnsanları Kontrol Edersin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR