Uğur Özteke

Uğur Özteke

“TÜTÜN SHOPLAR” DA NEYİN NESİ?

“TÜTÜN SHOPLAR” DA NEYİN NESİ?

Puslu bir pazar gününden tüm okurlarımıza en içten saygılarımızı sunarak günümüze başlıyoruz.

Klasik bir şekilde bugün de bir kaç farklı konuyu sorunları, dertleri bire bir yaşayan sizlerden gelen mesajlarla kamuoyu ve okur ailemizle paylaşacağız.

İzninizle önce İsmail Nükte abimizden Nüfus Müdürlüğü ile ilgili olarak gelen güzel bir örneği paylaşmak istiyorum. 

“Sevgili Uğur abi yazınızı okudum. Bir vatandaşın sıkıntısını dile getirmiş görüyorum.

Uğur abi bir vatandaşlık görevi olarak gördüğüm kimlik değiştirme programına bende katıldım fakat bir farkla şöyle ki;

1-      Açıklama yapıldığı gün internet üzerinden randevu aldım

2-      Hazırlanması gereken evrakları hazırlama (randevu zamanına kadar)

3-      Randevu zamanı bütün aile (5 kişi) topluca Karatay nüfus dairesine gittik

4-      Sıra numarası aldık (randevulu olanlar öncelikli)

5-      Personelin güler yüzlü karşılaması (eski asık suratlı memur tarih olmuş) sanki özel sektör

6-      İşlemlerin tamamlanması

Uğur abi Karatay Nüfus Dairesine girmen ve 5 kişi evrakların tamamlanması toplam 20 dakikada bitti.

Bizler randevu kavramını bilmiyoruz çat kapı gidersen bekleyeceksin imkan var randevu al rahat et ve sıkıntı çekme.

Saygılar sunarım”

……………

İsmail abimizin ne kadar hassas ve titiz olduğunu özel hayatından da biliriz. Ama İsmail abimizin yazdıkları ile ilgili değil sadece o ilk gün yazdığım konu ile ilgili olarak belki ben adam gibi yazamadım küçük bir detay paylaşmak isterim.

Birincisi, o okurumuzun konusu kimlik değiştirme değil nüfus cüzdanı kayıp işlemi idi. İkincisi, o gün için sistem çalışmıyormuş. Ve üçüncüsü de vatandaş nüfus cüzdanı kayıp işleminde muhtarlığa gidilmesi konusunda gerekli şekilde bilgi sahibi değil.

BAKIN MUHTAR YAŞAR ABİMİZ NE DİYOR?

O gün yazımızın çıktığı gün eski eğitimci dostumuz, Konya folklorunun özelliklede Sille’nin aşığı muhtarımız Yaşar Barışık Bey yazımıza şöyle bir bilgi notu düşmüştü 

ÖNEMLİ UYARI ve DUYURU:

Değerli arkadaşlar; Nüfus cüzdanı kaybeden bir kişi önce 2017 yılında başlayan çipli nüfus cüzdanı için biometrik fotoğraf çektirip muhtarlıktan NÜFUS CÜZDAN TALEP BELGESİ almak zorunda.

(Not: Fotoğraf son altı ay içinde çekilmiş olacak)

Bir de buradaki yoğunluğu maalesef bazı meraklı kişilerimiz sayesinde artırıyoruz. Kayıp eden kişi haklı olarak hemen yeni nüfus cüzdanını almak zorunda, bir de sınava girecek nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan öğrenciler için (bunlar da muhtarlıktan talep belgesi alacak) gerçekten çok aşırı yoğunluk yaşanıyor.

İlk günlerde bu nüfus cüzdanları 10 en geç 15 gün içinde vatandaşlara Ankara Nüfus Genel müdürlüğünden PTT kargo ile gönderiliyordu. Ancak son günlerde Türkiye genelinde bu yeni nüfus cüzdanı almak isteyen vatandaşlar çoğalınca bu süre 1.5-2 aya çıktı dediler…

Nüfus cüzdanları ilgili şahıs adresinde o anda yoksa bağlı bulunduğu Nüfus müdürlüklerine teslim edilecektir. Muhtarlıklarla alakası yoktur.

Önemle Duyurulur…!  

……………

MAHALLE ARALARINDA SOKAKLARDA TÜREYEN BU TÜTÜN SHOPLAR NEYİN NESİ?

Bizim can okurlarımızdan İbrahim Demirel abimiz birkaç maddeli şehirle ilgili bir bilgi notu gönderdi. Bugün sadece tütün shopları ele alalım istedik. Diğerlerini de inşallah hafta içerisinde sizlerle paylaşacağız.

Ben de araba ile gidip gelirken gözüme TÜTÜN SHOP levhaları çarpıyor ama o anda sadece bunlar ne? derken yeniden trafik telaşesine dalıyoruz. İşte İbrahim abimiz birkaç tütünshop fotosu çektikten sonra altına da şunları yazıyordu;

“Cumhurbaşkanımız ve devletimizin ilgili birimleri sigara yasağı konusun da sert tedbirler alırken Konya’da özellikle mahalle aralarında mantar gibi türeyen tütün shoplar neden görmezlikten geliniyor? Bunu anlamak mümkün değil.

Kusura bakma abi rahatsız ettim saygılar iyi çalışmalar.”

…………..

Estağfurullah İbrahim abicim sizler bizim canımızsınız, varlık sebebimizsiniz. Sizlerin uyarıları ile biz bu yazıları yazabiliyoruz.

Tüm samimi okurlarımızın pazar günlerini en içten duygularla kütler sağlıklı mutlu ve hayırlı günler dileriz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ölümü özüne sevdir, nasıl olsa gelecek.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerekçesi ya da haklılık derecesi ne olursa olsun küçükler küçük olduklarını büyükler de büyük olduklarını konumlarına göre yaşayabildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR