Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

TÜYAP’la olmuyorsa Zorlama Selçuk Başkan!

TÜYAP’la olmuyorsa Zorlama Selçuk Başkan!

Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk bir süre sonra Konya’nın fuar alanına “niçin bu kadar para gömdük” diye düşünmeye başlayabilir!

Hatta daha da ileriye gidip “çadırlar uçtu” haberlerine aldırış etmeseydik 2 hol neyimize yetmezdi, diyebilir.

Yıllardır Konya, kongre şehri olsun fuar şehri olsun diye şehrin amirleri derinden derine uğraş verir dururlar. Çabalayanı takdir etmek görev elbet, peki ya sürekli irtifa kaybettirenleri?

 

Bilmem haberiniz var mı, geçen hafta içersinde bu şehirde birkaç farklı sektörün birleşmesiyle oluşan Konmak fuarı yapıldı. Gittik ayrıntılı olarak gezdik. Mekân süper, katılımcılar yeterli ve düzeyli, katılımcı firmaların ürünlerin gerçekten görülmeye değer…

Ama bir eksik var! Tahmin ettiğiniz üzere: ziyaretçi.

 

Bunca emek harcanmış, koca koca makineler taşınmış şehir içi ve şehir dışından onlarca firma kalkmış bu şehre gelmiş. Yiyip içmesinden konaklamasına kadar her yönüyle bu şehre katkı sağlamış…

Lakin umduğunu bulamadan çekip gitmiş.

Bu durum sorumluları elbette bu fuarı düzenleyen firmalar. Şehrimizde ise Tüyap.

Konya fuarcılığı Tüyap ile tanıdı. Sektöre uzak olanlar Tüyap olmazsa fuar da olmaz algısında. Hâlbuki bu firma Türkiye’de farklı şehirlerde bu işi yapanlardan sadece birisi…

 

Peki, eksiklik ne? Niçin eleştiriyoruz?

Öncelikle makine fuarı olacağından bırakın diğer bölgeleri kendi şehrimizin bile doğru düzgün haberi yok. Her gün sanayide birçok firmaya gidiyoruz. İnsanlar bi haber. Şehrin bilgis yok! Yani birkaç kıytırık noktaya bilboard asmakla netice elde edilemiyor!

Öyle ki bu tür fuarlar öyle önemsiz addedilmeye başlandı ki şehrin üst düzey yöneticileri dahi açılışa uğramaya tenezzül etmediler.

Birkaç yıldır Tarım dışında hep yokları oynuyoruz.

Ülke dışı fuarlara da katılıyoruz. Organizasyon firmaları en basit yolla bizim göreceğimiz şekilde olağanüstü ziyaretçi çekecek işler yapıyorlar. Fuarları marka haline getiriyorlar. Biz ne yapıyoruz? Bir tek Tarım. Bir tek tarım da tüm holler dolacaksa yılda 4-5 gün için mi o kadar yatırım yaptın Sayın Öztürk? Bu soruyu sormak hakkımız değil mi?

 

Adamlar fuara ilgi artsın diye Obama’yı getiriyorlar. En önemli fuarınıza bu yıl hangi siyasi lider geldi? Hadi onu geçtim diğer şehirlerin sanayi ve ticaret odaları ile bağlantıya geçip turlar seferler de mi düzenleyemiyorsunuz? Ya da yapıyorsunuz da biz mi göremedik?

Bu fuarları birer eğitim – konferans merkezlerine dönüştürmek mümkün değil mi? Okullardan ziyarete gelen alanla ilgili çocukları burada eğitmek mümkün değil mi?

 

İyi niyet illaki vardır. Lakin sadece katılımcılardan metrekare hesabıyla para almak mı yapılan? Tanıtım nerede? Bilgilendirme nerede? Yurtiçi - yurtdışı tur düzenlemek ziyaretçi getirmek nerede?

Hadi gazeteleri boş verin onlar tukaka!.. En azından en yakın müşteriniz Konyalıyı oraya çekmek için bir şeyler yapılamaz mıydı?

Ne kadar az harcarsak o kadar çok mu kazanacağız?

Selçuk Öztürk’ü hem sever hem de takdirle takip ederiz. Sayın Başkan, bu konuda bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Hiç kimse yoksa bu işi kendiniz yaparsınız. Hem de çok daha iyi yaparsınız. Bizler de sonuna kadar ardınızda dururuz. Zorlamanın anlamı ne?

Birkaç yıl sonra bu fuarların hepsi İstanbul’a kayacak ve o yaptığınız devasa yatırım da elinizde patlayacak haberiniz ola…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR