Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Burası Hindistan değil, Şerafettin Caddesi”….

“Burası Hindistan değil, Şerafettin Caddesi”….

Yeni bir haftaya merhaba demenin coşkusu, yepyeni heyecanı içerisinde bugünkü yazımızı yazmak için notlarımıza bakarken sizlerden gelenlerde yine ilk sırayı tartışılmasız “trafik” alıyordu.

İzninizle biz de bugün yazı konumuzu, her geçen gün artık bir çekilmez hal alan şehir içi trafik ile ilgili iki ayrı okurumuzdan gelen notları sizlerle paylaşıp yetkililere ulaştırmak istiyoruz.

BURASI HİNDİSTAN DEĞİL

Şehir ve ülke sevdalısı, sektöründe çok başarılı bir büyüğümüz bizimle aşağıda kendi çektiği fotoyu paylaşırken iki satır da sitem ediyordu.

Bu abimizin en büyük hobilerinden birisi inanılmaz şekilde seyahat etmesidir. Sitemini yaparken farkında olmadan bizi gezip gördüğü bu sıkıntılı yerler özdeştiriyordu.

Bakın abimiz bize cumartesi günü şu fotoğrafı göndermişti;

 

foto-1-121.jpg

 

Altına da şunları yazıyordu; “Abi selamlar burası Şems Parkı önü Şerafettin Caddesi. Allah seni inandırsın her hafta sonu durum böyle. Tur otobüsleri ilerleyemez yol tıkanır ve şehri gezmeye çalışan yerli yabancı turistler. Sanki Hindistan’dayız. Delhi’deyiz. Bölge için bir otopark özellikle de yeraltı otoparkı yazısı yazalım abi. Ve ne olur de abi üzerine de gidelim. Lütfen saygılar.”

…………..

Vallahi abimiz yine iyi niyetli düşünüp yazmış. Bırakın hafta sonu biz hafta içinde bile Şerafettin Caddesi’ne girmemek için kırk takla atıyoruz.

ROMA’DA YAŞAYIP KONYA’YA GELİNCE TOPLU TAŞIMA MANTIĞIMIZ

İbrahim Y…. Bey’in yazısını Allah rızası için tarafsız bir gözle lütfen okur musunuz?

“Merhabalar Uğur ağabey;

10 gün kadar oldu gazetenize abone olup yazılarınızla tanışalı.

Her zaman özel aracımla geldiğim iş yerime bugün belediye otobüsü ile geldim. Daha önce belediyenin açık kapısına falan yazdığım sıkıntıları görünce Uğur ağabeye yazayım diye düşünmüştüm bugün siz de dolmuşlara değinmişsiniz tevafuk.

Ağabey Zürih gezi yazınızda toplu taşıma ve trafik çilesinin olmadığını okumuştum.

Ben 6,5 yıl Romanya'da yaşadım orada şunu gördüm;

1. Başkent Bükreş'te duraklar gidiş dönüş çapraz yapmışlar karşılıklı aynı hizaya koymamışlar sabah komşum yürüyorsa, akşam ben yürüyorum ve otobüsler aynı anda durağa gelirse trafik tıkanmıyor.

2. Şoförlerin olduğu yer kapalı yolcu ile değil trafikle ilgilenir.

3. Durakta bütün kapılar açılır isteyen istediği yerden biner iner, ön kapıdan binip “haydi beyler arkaya, bir ayak değiştirelim” gibi sabah sabah insanlar birbirlerine bağırıp itişip kakışmazlar.

Bükreş, İstanbul'dan uçakla Konya kadar.

Yetkililerimiz sabah ve akşam yoğun saatlerde halkın içine karışıp otobüse binip sorunları görsünler. Gidip bir de Bükreş'i görsünler ve Konya'mıza yakışanı yapsınlar. Saygılar.” 

………..

İbrahim Bey biz size en derin saygılarımızı sunuyoruz. Ağzınızdan bal akıyor. Amma işimiz çoook zor. Yine de çok çalışıp ümitsizliğe kapılmayacağız. Ve de bol bol dua edeceğiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hatadan sonra çare arayan akıllı sayılmaz; akıllı, çareyi hataya düşmeden önce arar ve kendisini hatadan korur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün konvoylarının magandalığına kural tanımazlığına bir çözüm bulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR