Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Uçuşan Projeler

Uçuşan Projeler

Konya’mız aylardır süregelen il başkanlığı tartışmasından nihayet kurtuldu. Sayıları on’ları bulan aday isimleriyle aylardır oyalandık durduk. Sonuç inşallah Konya’mız için hayırlı olur. Musa Arat Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış, genç ve dinamik bir isim kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Tabi Konya’da siyasi gündem yarın yapılacak olan İl Kongresinin ardından yeniden hızlanacak. 2015 genel seçimlerinin startı kongrenin hemen ardından verilmiş olacak. Ak Parti İl Başkanlığına kimin geleceği paralelinde aylardır süregelen Milletvekilliği için konuşulan isimlere yenileri eklenerek Ak Parti Konya Milletvekili adayları listesini açıklanacağı güne kadar gündemimizi işgal edecek. Anlayacağınız yine bol isimli günler bizleri bekliyor. Muhalefet partilerinde de seçim startları verilmeye başlandı iktidar partisindeki kadar çok isim olmasa da bu seçimde sürpriz çekişmeler yaşanacak gibi görünüyor. Bizlerde seçim sürecini yakından takip edip sizlere gördüklerimizi yazacağız inşallah. Tüm bu gelişmeler Konya’mız için hayırlı olsun dileğimiz bu.

Üstteki bölümde bahsettiğimiz gibi Konya siyasi gündeme kapılmış gidiyor ara ara duraksasa da gündemimiz koltuklar ve o koltuklara kimlerin oturacağından ibaret. Birde hali hazırda koltuklarda oturanlar var daha önemlisi onların yaptıkları ve yapmadıkları var. Mesela Şeb-i Arus’a yetiştirileceği söylenen Tramvay hattının izleyeceği hatta neler olup bittiği, Kelebekler Vadisinde uçuşarak ziyaretçilere görsel şölen sunacak olan tropikal kelebeklerin son durumu, tanıtımı yapımından aylar önce başlayan ve görseliyle hepimizi heyecanlandıran ama son aylarda kaba inşaatı haricinde bir ilerleme olmayan kongre merkezinin akıbeti hakkında vatandaşın bilgilendirilmesi lazım değil mi? Yoksa tüm bu projeler uçuşan projeler mi?

Takdir ettiğimiz projeleri var belediyelerimizin Mesela Medeniyet Okulu ve SEDEP. Bu projelerle gelecek nesillere güzel yatırımlar yapılabilir. Ama bazı eksiklerimiz var Medeniyet Okulu projesini gerçekleştirecek olan ve geçmişinde başkentlik yapmış olan Şehrimize ev sahipliği yaptığı Medeniyetlere uygun mimari yakışmaz mı? Neden bu konuda bir çalışma yapılmıyor? Zamanında tarihi eserleri, eski konakları, hanları, hamamları şehirleşme adına yıkan zihniyete kızıyorken, neden şuan tarihi canlandıracak adımlar atmıyoruz? Geçmiş güzelliklerimizi bugünle buluştursak çağa uygun projelerle yeni nesillere; yüksek, demir yığını, cam kaplı, soğuk siluetleriyle göğe yükselen yapıların bizim olmadığını bizim yapılarımızın sıcaklığını öğretsek olmaz mı? SEDEP’le dağıtılan dokümanları dijital materyallerle destekleyerek çocukların öğrenirken eylendiği bir sistem geliştirilse daha verimli olmaz mı? Bir düşünün bence…

Geçtiğimiz haftalarda değinmiştim şehrin tanıtımı için şehrin spor faaliyetleri de önemli bir araçtır. Sanayisi, tarımı, ticareti çok gelişmemiş olan bir şehir iyi konumda olan bir futbol takımıyla faklı bir vizyon kazanabilir bunun örnekleri de vardır. Bizim böyle bir sıkıntımız yok çok şükür sanayimizde gelişmiş, tarımında kalbiyiz yani güçlü bir şehiriz o zaman marka takımlarımız olmalı. Stadımızın güzelliği son zamanlarda Konyaspor’un önüne geçti farklı skorlarla gelen mağlubiyetler lütfen hevesimizi kırmasın Cizre karşısında alınan faklı galibiyet bizim için çok önemli olmamakla birlikte Beşiktaş karşısında en azından bir puan alınmasını bu taraftar hak etti sanırım. Şehrimizi marka yapacaksak futbol takımımız da basketbol takımımız da marka olmalı onları marka yapacak olan en önemli faktörse izleyici… Hep destek, tam destek…

Hayırlı Cumalar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR