Uğur Özteke

Uğur Özteke

UĞUR BAŞKAN’IN KAFASI BU KADAR YANINCAYA KADAR…

UĞUR BAŞKAN’IN KAFASI BU KADAR YANINCAYA KADAR…

Bu şehirde yönetici olmak, bu şehirde bir şeyler yapmak zor. Hem de çok önce bunu biliyorum ve baştan kabul ediyorum. Bir şeyler yapmak isteyenlere de Allah ecir sabır güç kuvvet versin. Dün bu satırları yazmaya çalıştığımız öğle saatlerine kadar tek can sıkıcı, üzücü görüşmemiz Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile olanı idi.

Bir kere şunu herkes kabul etmeli ki Başkan Mücahit Sami Küçüktığlı kendisini Büyükşehir bünyesinde yetiştirmeyi başarmış mükemmel bir yöneticidir. Olgunluğuna, beyefendiliğine, mütevaziliğine ise toz kondurmayız.

Ancak son iki gündür Kitap Fuarı ile ilgili yazdıklarımız Mücahit Başkan’ı üzüyordu. Biliyorum. Asla kırmak istemediğim insanların başındadır kendisi ama bu bizim mesleğin nankörlüğü işte. Vatandaş geziyor, görüyor kafasına yatmayanı bizlerle paylaşıyor.

Mesela önceki gün akşam bu şehri yöneten 10 kişiden biri olan yine mükemmel ve de başarılı bürokratımız hafta sonu kızı ile fuara gittiğini ama burada satılmakta olan wattpad kitaplarından şikayetçi idi. Bana da bu kitapların bazılarının fotoğraflarını atmıştı. Değerli büyüğümüz bu kitapların gençliği zehirlediğine dikkat çekiyordu.

Mesela Mücahit Başkan’a bu durumu da bildirdim. Ama anlıyordum ki bu konuda yetkililerin yapacağı bir şey yokmuş çünkü ne acıdır ki bizim gençlik bu kitapları okuyormuş. Belediye de fuarı açarken bunu satacaksınız bunu satmayacaksınız diye bir kural koyamıyormuş.

  1. indirim konusundan stantların durumuna kadar bilgi verdi ve “Uğun abi fuarı sizin oraya getiremeyeceğimize göre siz bir gelin kendi gözünüz ile görün değerlendirmeyi ondan sonra yapın” diyerek golünü atıyordu.

İnşallah bu hafta sonuna kadar fuara gideceğim. Biliyorum dayanamayacağım yine dünyanın kitabını alacağım. Bunun faturasını da fuar kanaatime göre birilerine keseceğim.(!)

MUHTARLARIN MEDAŞ SEVGİSİ ŞOK ETTİ

Dün sabah arayan dost isimlerden birisi de Karatay Muhtarlar Odası Başkanı idi. Muhtarlar olarak MEDAŞ’tan çok memnun olduklarını söylüyor ve bunun içinde düzenleyecekleri törenle MEDAŞ’a plaketle teşekkür edeceklerini söylüyordu. Karataylı muhtarlar MEDAŞ’a teşekkür ediyorlardı. Vallahi şaşırdım. “Abi hayırdır MEDAŞ Karatay’a torpil mi yapıyor?” dedim. Başkan devam etti “Yok abi Meram Muhtarlar Derneği de Selçuklu Muhtarlar Derneği de aynı şekilde MEDAŞ’a teşekkür edecekler” diyordu.

Ve gün içerisinde takip ettim gerçekten de muhtarlarımız MEDAŞ’a teşekkür ediyorlardı.

O zaman bizde o günlerden bu günlere gelen MEDAŞ yöneticilerini ve çalışanlarını ayakta alkışlıyoruz.

UĞUR BAŞKAN’IN YANIK KAFASINI GÖRÜNCE

Dün Yayın Grubumuzu şereflendiren isimlerden bir grupta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu teşkilatından Mehmet Polat ve Ramazan Şahin abilerimizdi.

Samimi sohbete girmeden Uğur Başkan’ın referandum çalışması sırasındaki dolaşmadan kafasının derisinin kıpkırmızı yanık halini yakından görünce çok üzüldüm.

Şu referandum işi de bir son bulaydı da insanlar enerjilerini kendiişlerine güçlerini vereydi demeden edemedim.

Neyse az daha sabır şunun şurasında ne kaldı ki?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanın yüzünde taşıdığı ifade; sırtında taşıdığı elbiseden mühimdir. Bir insanın yüzündeki samimiyet, her şeyden değerlidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hava karardıktan sonra bazı motorlu sürücüler alt geçitlere ters yoldan girmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR