Murat Güzel

Murat Güzel

Ulaşımdan şikayetçiler

Ulaşımdan şikayetçiler

Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanma süresinin henüz tamamlanmadığı bir vakitte yazılıyor okuduğunuz bu yazı.

Bu bakımdan seçim sonuçlarına ilişkin bir kritik okumak üzere başlayan dostlara yarını beklemelerini salık vereceğim.

Bunun yerine dün sosyal medyada bir vatandaşımızın gönderdiği şu iki mesaja dikkat etmenizi istirham edeceğim.

Konya-Ankara Yüksek Hızlı Treni’nin 13.30’da Konya’dan hareket eden seferinden yazan vatandaş Türkiye cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na 5 nolu vagonun WC’sinde suyun kalmamasını şikâyet ediyordu.

Vatandaş, “Niçin YHT hareket etmeden önce bu tür eksiklikler kontrol edilmez?” sorusunu da yöneltmeyi ihmal etmemişti.

Yine aynı vatandaş vagonlara yapılan servislerdeki eksikliklere de dikkat çekiyordu.

Vatandaşın anlattığına göre serviste çaylar bitmiş.

Çünkü TCDD 2 küçük termosla 6 vagona hizmet etmeye çalışıyormuş.

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIM’DAN ŞİKAYETLER

Bunlar TCDD YHT’sinden vatandaşların şikayeti, bir de Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerinden şikayetler var.

Onları da yazalım ki ilgililer belki bir çözüm bulur:

“Konya'da ikamet etmekteyim 7 numaralı Durunday Yorgancı otobüsünü kullanmaktayım. Otobüsün Alaaddin'den kalkış saati 18.55 olmasına rağmen hemen hemen her gün 10 dakika erken hareket ediyor. Bir sonraki sefer 19.30'da. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz.Defalarca tekrarlanan bir durum bu. Çok defa hareket şefliğine şikayet etmemize rağmen sonuç alamıyoruz. 15 Temmuz 2014 tarihinde 18.55 Alaaddin'den kalkan otobüs.” (Mehmet S.)

“65 Medrese-Küçükkumköprü hattı 65-33 medrese k.kumköprü, 65 medrese Mevlana k.merkezi, 65-3, 65 medrese Mevlana gibi değişik değişik sefer yazıları ile led ekranlarını süslemektedir. Artık bu kafa karışıklığına bir son verilip 65 Medrese-Küçükkumköprü olarak tek sefer adı ve numarası konup istikrar sağlanmalı ve insanların kafaları karıştırılmamalıdır.” (Ali A.)

Bir de Konya genelindeki otopark sorunu sebebiyle yaşanan sorunlar var ki vatandaşları epey zor durumda bırakıyor.

Şu şikayet böyle bir durumu yansıtması bakımından önemli: “Konya Karatay Eski Garaj Civarı Eski 23 Nisan İlköğretim Okulu (Yeni İl Milli eğitim Müdürlüğü binası) çevresindeki (Aytemiz Petrol Karşısındaki giriş) boş bir yere aracımı park ettim. Ancak Derbent İlçesi yolcu dolmuşu (42 *******) plakalı araç şöförü beni zorla ve tehditle aracımı çıkartmamı aksi halde başıma geleceklerini sen bile tahmin edemezsin veya aracın zarar görür diyerek karım ve çocuğumun başına bir şey gelmesinden korkarak boşaltmak zorunda kaldım. Bu yerlerin kendilerine ait olduğunu trafiğin ve belediyenin bu yerleri kendilerine tahsis ettiklerini belirtmektedirler. Bu konu ile ilgili şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” (Mustafa S.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR