Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

“ÜLKEM İÇİN BİR FİKRİM VAR”

“ÜLKEM İÇİN BİR FİKRİM VAR”

İcat çıkarma”,  “Eski köye yeni adet çıkarma”,  “Sana mı kaldı?”,  “Eğ başını, gör işini”  Hatta çok sinir olduğum “Salla başını, al maaşını

Toplumumuza maalesef yerleşmiş imha edilesice sözler. Gelecek nesillerin olumsuz etkilenmemesi için her nasılsa atasözlerimiz arasına karışmış zararlı sözleri yok mu etsek acaba? Örneğin “Üzümünü ye, bağını sorma”, “Bal tutan parmağını yalar” Neyse konumuz bu değil. Fertlerimizi farklı düşünmekten, farklı olmaktan, yaratıcılıktan uzaklaştıran, motivasyonu azaltan, beyin küsmesine neden olan davranışların temelinde bu sözler var bence. Okul yaşamında uç düşünceleriniz varsa da söylemeye çekinirsiniz. Komik olma korkusu, hocanın belki fırçası. Hep sıradışı olmaya değil sıradan olmaya itiliriz. Bırakın açık uçlu soruları. Öğretmen verdiğini almak ister, farklı düşünceleri duymak değil. Çalışma hayatı da farklı değil. En iyiyi amirler bilir. Üretim platformu da benzer şekilde dizayn edilmiştir. Verileni yapınız. Denileni uygulayınız. Çeneniz değil, eliniz işlesin. Ben kendi çalışma hayatımda da, tanık olduğum ortamlarda da fikir sorulan, danışılan, beyin fırtınası seansına maruz kalan çok az insan tanıdım. Acaba düşünen kafalara muzır düşünceler üşüşür sözünden mi çekinilegelinmiştir?

Bir tıp profesörü hocamız gittiği bir yurtdışı toplantıda teknikerlere cihaz tanıtıldıktan sonra boş gün bırakıldığını ve cihaz hakkında olumlu-olumsuz fikirleri ve önerileri duymak istenmesini övgüyle anlatır. Bizde pek olmaz böyle şeyler. Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sn. Prof. Dr. Fahrettin Altun, vatandaşların öneri ve fikirlerini ilgili kamu kurumlarına doğrudan aktarabilmeleri ve hayata geçirebilmeleri amacıyla “2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var” projesi başlatıldığını açıkladı. “2019'u, 82 milyonun ülkemiz için beyin fırtınası yaptığı ve fikirlerini devletimizin birimleri ile doğrudan paylaşabildiği bir yıl olarak hayal ediyorum” sözleriyle tanıtılan proje önemli bir proje. En azından devletin zirvesinin vatandaşın fikrine değer verdiğinin göstergesi. En basit fikrini patronuna, amirine söyleyemeyen insanların fikirlerini devletin 1. Numaralı birimine iletmesi en azından vatandaşlarımızın özgüvenini de artıracaktır. Efendim her türlü fikrinizi  “iletisim.gov.tr” üzerinden oluşturulan  “2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var” platformuna iletebilirsiniz.

Ülkemiz için “Ülkemi Seviyorum” “Türkiye’me Borcum Var” kampanyaları da başlatılsa keşke. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun ülkemizi sevdiğine emin olmak istiyorum da “aynı gemide değiliz”  “döviz artsa!”ABD Venezuela’ya yaptığını Türkiye’ye de yapsa!” gibi sapkın yazılara tanık olunca şaşırıyorum. Ruhunu yabancı ülkelere öz vatanına sövmek karşılığı satmış bazı sözüm ona insanlar haricinde hepimizin vatanımıza sevgimiz var. Aynı gök kubbe altındayız. Ülkemizi sevmek koşulsuz olur, amasız, fakatsız. Siyaset başka bir şeydir, siyaset uğruna ülkesini harcamaya kalkmak çok başka bir şey. Birlik-beraberlik içinde seçim sürecini de atlatmak dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR