Uğur Özteke

Uğur Özteke

Umumu tuvaletlerin 23’te kapatılması!...

Umumu tuvaletlerin 23’te kapatılması!...

Bugün yine izninizle bir okurumuzun dahası bir muhtarımızın isteğini, ricasını köşemize taşıyarak konuyu ilgilerin dikkatine sunmaya çalışacağız.

Konumuz umumi tuvaletler.

Tabii başına gelmeyen bilmez. Bir dönemde özellikle camilerin yanındaki umumi tuvaletlerin kapalı olması nedeni ile ilgili bir okurumuzun serzenişini çok haklı bulup köşemize taşımıştık. Sonra umumi tuvaletler ile ilgili olarak bu işlerden sorumlu insanlardan öyle şeyler duyduk ki bu konuyu yazdığımıza yazacağımıza pişman olmuştuk.

Mesela hala aklımda, Meram Yeni Yol üzerindeki bir camimizin umumi tuvaletinin kapalı olmasını eleştirince öğrendik ki meğer burada neler neler oluyormuş? Bayan peruğu takarak kadınlar tuvaletine kız arkadaşı ile giren erkek örneğini duyduktan sonra o dosyayı kapatmıştım.

….

Bugün konumuz yine umumi tuvaletler ancak konuyu bir muhtarımız gündeme getirdiği için, üstelik bu muhtarımızın bölgesinde de çok camii tuvaleti bulunup bu durumları muhtarımızda bildiği için konunun farklılığı ile yetkililerden bir ricamız olacak.       

Mesela meşhur Çıkrıkçılar içinde ki umumi tuvalet hani Kapu Camii yanında yer ile ve Zafer’deki Tahir Paşa Camii yanındaki umumi tuvaletler Belediyemize aitmiş.

Bu tuvaletler alınan karar gereği saat 23’te kapanıyormuş.

Ama içinde bulunduğumuz Ramazan ayı itibari ile malum teravih namazından da genellikle 23.30 sularında çıkılıyor.

Bırakın böylesine merkezi yerdeki insanları camiden çıkan cemaatin bile ihtiyaç gidermek için bu tuvaletlere koşması durumunda kapalı tuvalet bu insanlarımızı zor durumda bırakıyormuş.

Haklılar mı? Evet insanlık halidir bu durum ve vatandaş yüzde yüz haklı.

Peki gündüz bile insanın aklına hayaline gelmeyecek şeylerin yaşanabileceği umumi tuvaletlerin 23’te kapanması kararı haklı mıdır?

Evet yöneticilerimiz de yüzde yüz haklılar.

Peki teravih namazından çıkan ve sıkışmış yaşlı hasta çocuk evine dönerken, önündeki tuvalete gidemezse ne yapacak?

Belediye yöneticilerimizden vatandaşlarımız adına ricamız hiç değilse Ramazan ayı süresince merkezdeki bu umumi tuvaletlerimizin açık olma saatinin biraz daha uzatılması.

NOVOTEL VE İBİSOTEL GÜN SAYIYORMUŞ

Dün gazetemizi ziyarete gelen dost isimler arasında Novotel ve İbisotel’in iki genç ve başarılı yöneticisi Genel Müdür Berati Tuncer ile Kurumsal Müşteri İlişkiler Müdürü Haydar Çekkılıç da vardı. Konya'nın en büyük otel yatırımı olan Nov ve İbis Otellerinin ağustos sonunda eylül başında açılmasının planlandığını söylerlerken bu otellerin aynı zamanda şehrin ilk yeşil turizm yatırımı olma özelliğine de sahip olduğunun altını çiziyorlardı. Bu 620 yatak kapasiteli otelin Konya’mıza yeni bir vizyon ve ufuk kazandıracağına inşaatın yükselmeye başladığı günden bu yana sahibiz. İnşallah çalışanlarına sahiplerine ve Konya’mıza hayırlı uğurlu olur. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her zaman doğruyu söyle en azından ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebekli hanımlar trafikte yürürken kendilerini düşünmeseler de kucaklarındaki çocuklarını düşündükleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR