Uğur Özteke

Uğur Özteke

VEKİLLERDE SÜRPRİZ YOK!

VEKİLLERDE SÜRPRİZ YOK!

Dün bu satırları yazarken yağmur öylesine güzel yağıyordu ki. Gönülden Cenab-ı Allah’ıma öyle şükrediyordum ki anlatamam. Karşı masada bizim Hüseyin olmasa kendimi salacağım ve hüngür hüngür ağlayacaktım.

Her şeyden önce üç gündür uykumu kaçıran, soframı zehir eden Muhammet için aldığımız güzel haberler ile iki saatlik uykuma rağmen yerimde duramıyordum.

Ve günün bir diğer önemli olayı ise vekillerin isimleriydi.

Yaptığımız iş öyle sıradan bir iş değil ki.

41 yıldır yazdığımız her kelimenin, kullandığımız her cümlenin dünyanın bir ucunda, ya da burnumuzun dibinde dost bildiğimiz insanlar tarafından dahi anında kopyalandığını ve “lüzumu halinde zamanı geldiği takdirde kullanılmak üzere” arşivlendiğini de biliyoruz.

Duam bizlerin ve tüm iyi niyetli halis yüreklerin hiçbir zaman mahcup olmamaları başlarını öne eğmemeleri. 

Her şeyden önce aylar önce Türkiye’nin gündeminde seçim meçim yokken Tahir Akyürek’in vekil olacağını yazmıştık.

Tahir Başkan, başkanlıktan istifa etti ve vekil aday adayı oldu.

Sözüm ona birileri ayağa kalktı.

“Yakarız yıkarız, Reis’e gideriz, imzaydı……”…………..

Bitmedi…

Birileri illa akılları sıra bizi ters düz edecekler ya son seçenekleri “Tahir Başkan İzmir’den aday, Ankara’dan aday…..” olacaktı.

Çok şükür.

Dün açıklandı. Ne oldu beyler? Ne oldu, o çok bilmişler?

Allah muhafaza siyasetçi değiliz, siyasetten de hiç anlamayız ama Tahir Başkan, Genel Başkan yardımcısından sonra ikinci sırada aday oldu. Aday oldu bile ayıp olur. Allah’tan bir mani gelmez ise vekil oldu vekil.

………….

Bir şükür gerekçemiz daha vardı.

PUSULA Haber sitemiz saat 15.14’te belli olan ilk beş vekil adayı açıkladı.

Birileri ya utanıp kopyaladılar ve her zaman ki gibi takipçiliklerini sürdürdüler, birileri de sözüm ona hemen alternatif listeyi açıkladılar.

Evet, şükürler olsun ki Konya basınında hatta Türk basınında Konya’nın beş adayını biz yazdık ve saatler sonra bu isimler resmileşti.     

Haaaa olay sadece AK Parti meselesi de değil ki.

Abdüllatif Şener’in CHP’den birinci sıradan aday olacağını ise 20 saat önce Türkiye’de ilkler arasında Konya’da ise yine tek biz vermiştik. Bununla da yetinmedik. Partilere saygı olsun diye nasıl AK Parti’den beş isim verdik isek CHP’den de beş isim vermiştik.

Tek bir sapma ya da yanılma yoktu. Elhamdülillah.   

Tabii buradan bir kez daha net bir şekilde ifade edelim.

Biz Cenab-ı Allah’ın yarattığı aciz günahkar fani bir kuluz. Öyle iyi bir gazeteci filan da asla değiliz. Bizim sadece güvenilir ve bize de güvenen samimi dostlarımız vardır. Onlar bize fısıldar biz de yazarız.

Bugünlük fazla uzatmak istemiyorum. Yarın inşallah tek tek her partiye ve adaylara dair küçük değerlendirmeler yaparız. Bize izin verin de iki rekat bir şükür namazı daha kılalım.

KONYA MUHAMMET’E SAHİP ÇIKTI

Dün köşemize taşıdığımız Muhammet için Konya ayaklandı. Öyle ki sayın vekilimiz Hüsnüye Erdoğan Hanımefendi’den tutun da pek çok tanıdık tanımadık duyarlı insanımız harekete geçiyordu. Bu arada dün sabahtan itibaren biz de yeni pek çok şey öğrendik. Dahası duyduklarımızı resmileştirdik. Dün sabah erken saatlerde bizi arayan ilk isim Sağlık İl Müdürlüğünde basından sorumlu dostumuz Barış Bey idi.

Kendilerinin de 15 gün önce konu ile ilgili bilgileri olduğunu aileye ulaşıldığını bu konuda Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde Muhammet için özel oda hazırlandığını belirten dostumuz ancak annenin de hasta olduğu için evladını yetkililere ve hastaneye emanet etmediğini söyledi.

Daha sonra Muhammet ile ilgili bilgiler sürekli yenilendi.  

Gücünden ve merhametinden hiçbir şüphemiz olmayan devletimiz çeşitli kanallarla Muhammet’e ve ailesine son 13 ayda tam 117 kere ulaşmıştı. Muhammet’e yaklaşık 70-80 bin liralık sağlık yardımı yapılmıştı. Son iki haftada ise haftada iki kez olmak üzere görevliler eve gidip Muhammet’e yardım ediyorlardı.

Ancak Muhammet’in hastaneye yatmasına ailesi izin vermediği için yöneticilerimiz ancak bu kadarını yapabiliyorlardı.

Daha da başka ne yapılabilirdi ki.

Bugün yerimiz dar bu vesile ile başta Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey olmak üzere Sağlık İl Müdürümüze, hekimlerimize personeline ve çalışanlarına bir kez daha teşekkür ederken Allah sizlerden 8 bin kere razı olsun diyoruz.

Cenab-ı Allah’ım bu devlete millete zeval vermesin inşallah. 

O İMSAKİYENİN SAHİBİNİN

DİYANET’E İTİRAZI VARMIŞ

Geçtiğimiz hafta bir vatandaşın bizi imsak saatleri ile ilgili uyarması dahası diyanetin açıkladığı imsak ile uyuşmayan bir imsakiyeyi bizimle paylaşmasını sizlere duyurmuştuk. O gün için imsakiyenin sahibi kurumu ticari olduğu için açıklamamıştık. Ama elinde dün o imsakiye ile gelen Özden Kardeşler Sulu Yemek Döner Izgara’nın sahibi Süleymaniye takvimini savunarak “Diyanet’in saatlerini kabul etmediklerini çünkü kendi listelerinin ayete uygun olduğunu” söylüyordu.

Tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde bu görüşe de yer verirken biz, Diyanet’e olan inancımızı ve güvenimizi bu abimize de söyledik sizlerle de bu inancımızı huzur içerişinde paylaşıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Acı su da tatlı su da berraktır. Sakın görünüşe aldanma. Görünüşte herkes insandır. Ama gerçek insan hal ehli olandır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ön yargılardan kurtulup güçlüye gücünün hakkını vermeyi bir erdemlilik olarak kabul ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR