Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Yeni Tramvay Nazara Geldi!

Yeni Tramvay Nazara Geldi!

Temmuz'un başında yazmıştım Otogar-Kampüs arasındaki tramvay bakım çalışmalarının başladığını. Çalışmaların 15 güne bitmesi bekleniyor. Yani bir 15 gün daha Otogar’dan sonra otobüse binmeye devam.

Durun hemen sevinmeyin şükür bitiyor diye. Devamı var!

Otogardan kampüse kadar olan bölümdeki 5 kısma yapılan çalışmaların bitmesinin akabinde Otogar-Zafer arası bakımı başlayacak. Yani işin aslı yaz sonuna kadar tramvaydan inip otobüse binmeye alışmak zorundayız.

YENİ TRAMVAYLARIMIZA NAZAR DEĞDİK!

Kimimizin beğendiği kimimizin ise beğenmediği son model tramvaylarımızdan birisi bu hafta içinde ufak bir kaza yaparak nazarlık almış oldu. Otogar kavşağında meydana gelen kaza kaportadaki ufak çiziklerle atlatılmış. Gelmiş geçmiş olsun diyelim. İnşallah daha büyük kazalar yaşanmaz.

Büyükşehir Belediyesi kazaların azalması için elinden geleni yapıyor! Tramvay yollarından yayaların raylardan geçmesini önlemek için yaklaşık 2 aydır yaptığı korkulukların çalışmasında sanayi durağının son durak olduğunu belirtmiştik.

Maalesef Sanayi durağına kadar önlem alındı.

Oradan ötesinde vatman arkadaşlar “İnşallah önümüze birisi atlamaz” düşüncesiyle yollarına devam edecek. Allah kaza bela vermesin inşallah.

İKİ TRAMVAY BİRBİRİNE BAĞLANIRSA!

Vatman arkadaşlar için önemli bir de duyumumu paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolu vatmanlarının haftalık 1 gün olan izin sürelerinin diğer belediye çalışanları gibi 2 gün olması için çalışmaların yapıldığını duydum.

Bu düşünceyi destekleyen en büyük icraatı, Tramvay duraklarının uzatılması ve yaklaşık olarak 75 metre yapılması olarak gösterebilirim. Kule ve Nalçacı duraklarında bu uygulamayı görebilirsiniz.

Peki, bu izin mevzusu nasıl mı olacak. Şöyle ki; 2 adet yeni tramvay birbirine bağlanacak ve tek vatman koltuğa oturacak. Böylelikle hem tek seferde daha çok yolcu taşınmış olacak, hem de günlük çalışan vatman sayısı azaltılarak izin sürelerinin rahatlatılması sağlanacak.

Tabi bunlar benim duyduklarım kulağıma gelen bilgiler. Tebrik etmek lazım düşüncesi bile güzel!

Bu arada Mübarek ramazan ayını geride bırakıyoruz. Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin inşallah. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızın mübarek olmasını temenni ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR