Murat Güzel

Murat Güzel

Yine Vekiller, KONESOB Seçimleri…

Yine Vekiller, KONESOB Seçimleri…

Seçim sonuçlarıyla ilgili geçen hafta yazdığımız 3-5 cümlelik vekil değerlendirmelerinin yankısı umduğumdan daha büyük oldu.

Kimisi bize “cihaz” hediye etmeye kalktı, kimisi de “Şu vekili niye unuttun, bu vekille arandaki sorun ne?” diyerek bize akıl verip muaheze etmeye.

Doğrusunu isterseniz benim hiçbir Konya milletvekiliyle şu milletin sıradan bir ferdi olmamdan kaynaklı müvekkillik sıfatım haricinde herhangi bir organik bağım, ilişkim, beklentim ya da menfi anlamda bir kanaatim yoktur.

Bu son derece açık olmasına karşın bunu tekrarlamak zorunda kalmanın ne denli büyük bir azap olduğunu anlatamam.

Ancak bunu tekrarlamam gerekiyor: Keşke vekillerimizin kendi aralarındaki ilişkiler bizim onlarla kurduğumuz ilişkiye benzese!

Biz yazdıkça vekillerin aralarında gizil durumda olan gerilimleri yoklamış ve hatta açığa çıkartmış oluyoruz bir yerde.

Bizi “fitne ve fesat” çıkartmakla suçlayanlara vereceğim cevap bu yüzden kesin: Birbirlerinden “emin” olmayanlardır fitneye ve fesada düşmeleri en kolay olanlar; üstelik biz ne fitneci ve fesatlığa kafası çalışanlardanız.

O yazılarımızın ardından bir dostumuz “Ayşe Türkmenoğlu’na haksızlık etme Murat’çığım” dedi sözgelimi, “Paralel yapıya karşı Konya’da İl Başkanı Ahmet Sorgun dahil kimse laf edemezken, çıkıp Konya’daki ıstılahi anlamıyla erkek gibi konuşan tek vekil oydu!”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu beyin bile ilçe mitinglerinde bu konulara pek girmediğini, ta ki Dışişleri Bakanlığı’nda patlak veren o skandal dinlemelerin ardından paralel yapıya dair çok sert söylemler geliştirmenin zorunluluğunu gördüğünü hatırlattı dostumuz.

Elhak, doğruydu dostumuzun tespitleri…

Yeri gelmişken Konya’daki seçim başarısındaki en büyük payı milletvekillerinin bile öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Konyalılarda var olan muhabbete ayırdıklarını söylemeli.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bu sevgiye bir teşekkür mahiyetinde Konya’ya bu ay sonuna kadar geleceğini ve bir teşekkür mitingi düzenleyeceğini dünkü grup toplantısında sarih ifadelerle bildirdi.

KONESOB’DA SEÇİM KIZIŞIYOR

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 3 Mayıs’ta Genel Kurulu’nu düzenleyecek.

Genel Kurul’da birliğe başkan adayı olarak çıkması kesinleşen dört isim bulunuyor: Muharrem Karabacak, Ali Osman Karamercan, Kemal Can ve Hasan Uzman…

Adaylar şimdiden ilçelerde çalışmaya başladılar.

Hepsine bu zorlu süreçte başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR