İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Yönetim Bu Durum, Senin Eserin...

Yönetim Bu Durum, Senin Eserin...

Üst üste alınan 2 hayati galibiyetten sonra, kendi sahasında muhteşem taraftarının önünde Sivasspor karşılaşmasına çıkan Konyaspor, alt sınırla bağlantısını tamamen kesecek olan o 3 puanı alamadı ve matematiksel de olsa o havuzda yüzmeye devam etti. Yeni transferlerin yine kulübede başladığı karşılaşmada, dönem dönem saman alevi gibi parlayan bir Konyaspor izlesek de oyunun genelinde yine vasat futbol vardı.

Aykut Kocaman, Sivasspor karşılaşmasına geçen hafta kazanan kadroya yakın bir kadro ile başladı. Sadece Mehmet Güven’in eksikliğinde orta alanda oynayan Ömer Ali Şahiner, Sivasspor mücadelesinde kendi mevkisinde görev aldı. Yine pas oyunuyla öncelikli olarak oyunun kontrolünü eline almak isteyen Konyaspor, ilk yarının ortalarında pozisyonlar da bulmaya başladı. Özellikle Ömer Ali’nin sağdan yaptığı bindirmeler ve kestiği toplarla pozisyona giren Djalma ve Torje topu 3 direğin içine nişanlayamayınca ilk yarıda beklediğimiz golü bulamadık. İkinci yarının hemen başında yine Mehmet Güven’in kaptırdığı top neticesinde golü kalemizde gördük ve kalan dakikalardaki çabamız 1 puanı bile getirmeye yetmedi. Takım savunmasını çok iyi yapan ve top bizdeyken müthiş alan daraltan Sivasspor takımı, zaten hücum varyasyonları sınırlı olan Konyaspor karşısında çok da fazla zorlanmadı. Kanat beklerinden hemen hemen hiç faydalanamayan Aykut Kocaman, ikinci yarının başında risk alarak çift forvete döndü belki ama kanatlardan rakibi açamadığımız için 5 forvet de oynasak nafileydi. Sivasspor’un bek oyuncuları Ziya ve Cicinho bazı Konyaspor akınlarında kendi 18 çizgilerinin üzerindeki yayın üstünde, 15 mt mesafede savunma yaptılar. Hal böyle olunca da hem Marica hem de Hasan Kabze top almak amacıyla orta sahaya kadar çıkmak zorunda kaldı. Ve neticede doğru düzgün pozisyona bile giremeden bu mücadeleyi kaybettik.

Maç sonrasında Aykut Kocaman aleyhinde bazı görüşler okuduk, dinledik. Aykut Kocaman’ın oyun sistemini sokaktaki çocuk dahi biliyor ve bu bilinerek bu takımın başına getirildi. Devre arası transfer döneminde kendi oyun sistemine uymayan oyuncularla, kafasındaki oyuncuları değiştirmek istedi ancak burada da karşısına yönetim kurulumuz çıktı ne yazık ki!!! İstediği hiç bir oyuncuyu alamayan Konyaspor yönetimi, transferin son gününde taraftar ve yerel medya baskısından çekinip, menejerlerin önerdiği 3 isimle kadroyu akılları sıra takviye ettiler. Bu oyuncular kötüdür anlamı çıkmasın söylediklerimden, ancak hiç bir araştırmanın ürünü olmadıklarını da söylememiz gerekiyor.

Bu sessiz karşılaşmada izlenesi tek olgu yine taraftardı. İlk yarının 15-20 dakikalık bölümünde adeta tribün dersi veren Konyaspor taraftarları bu senenin Türk futbolu adına tek güzel değeri olduklarını bir kez daha gösterdiler. Özellikle maraton tribününün yaptıkları samimi olmak gerekirse gözlerimizi yaşarttı. Bir de takım skor anlamında isteneni alsa ve yönetim kurulumuz bu insanlara gereken önemi verse, daha neler olacak düşünemiyorum. İnanın tek korkum Konyaspor camiasından esirgedikleri ilgileri ve sevgileri yüzünden bu cengaver insanların da hevesinin, isteğinin kırılması. Her tarafı berbat ettiniz bari insanların duygularıyla oynamayın. Hep söylediğim gibi sizin angarya olarak gördükleriniz, bazı yüreklerin tek yaşama sevinci olabilir. Buna uyum sağlayamıyorsanız bari rol yapın, Konyaspor’u seviyormuş gibi gösterin kendinizi. Biz buna inanmayız ama biz de inanıyormuş gibi yaparız belki...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR