İsmet Karababa

İsmet Karababa

Bu hesapta yoktu

Bu hesapta yoktu

Kendi sahamızda ligdeki önemli rakiplerimizden olan Sivasspor'u devre arası takımımızın eksikliklerini giderme adına yapılan takviyelerimizin de katkısı ile kendi sahamızda bizim açımızdan çok önemli olan bu maçı kazanarak rakibimizi altımızda tutarak biz yukarıya bir adım daha yaklaşarak derin bir oh...! çekmek istedik ancak hiç hesapta olmayan bir yenilgi aldık.

Maç öncesi Sivasspor kupada Trabzonspor'a karşı 120 dakikalık bir mücadelenin yorgunluğu, bizde ise perşembe oynamanın sıkıntısı vardı. Devre arası takımımızın eksikliklerini giderme adına yapılan üç transferi de Aykut Hoca’nın kenarda oturması nedendir acaba? Sorusunu beraberinde getirirken bana göre en büyük transferimizin Marica'nın dönüşü olmuş diyebilirim.

Maça Torku Konyaspor'un bilindik ilk 15-20 dakikalık baskısını bekledik ilk kez bu Torku Arena'da bu gözükmedi. İki takım da birbirini kontrol eder tarzda oynarken Torku Konyaspor'un Torje ve Djalma ile rakip kalede tehlikeli oluşunun dışında pozisyon üretemedik. Bunda Sergen Yalçın'ın öğrencilerinin önce Torku Konyaspor'u oynatmama isteğini alanları daraltarak pas trafiğimizi iyi kapatarak gördük.  İlk yarı sonunda bizdeki kanaat ekibimizin iyi görünmediğidir, bireysel olarak baktığımızda rakibimiz bize göre daha nitelikli ve yetenekli futbolcu kadrosuna sahip olduğunu görünce kazanmazsak kaybetmeyelim bu maçta bir puan iyi puan düşüncesine kapıldık.

İkinci yarıya Sivasspor bize göre daha istekli başladı. Maçın 59.dakikasında tehlikeli bölgede Mehmet Güven'in akıl almaz hatası ile başlayan Aatif Chahechouhe'nun şutu Kokaloviç'ten döndükten sonra yine Mehmet Güven topu çıkarmak isterken yay içine gönderdiği topa geriden gelen Mehdi Taouil vuruşu ile topu kalemizde gördük. Sonrasında oyunu kontrolü tamamen Sivaspor'a geçti ve maçı kaybeden taraf olduk. İlk yarıda Djalma ve Torje ile rakip kaleyi yokladığımızda biri gol olup ilk golü atan olsaydık sonuç ne olurdu bilemiyorum ancak Sivasspor kadrosu ile bizim kadroyu analiz ettiğimizde bizden ağır bastıkları kesindi diyebilirim.

Maç sonu Aykut Hoca; "Topu daha hızlandırarak kenar oyuncularımızı daha oyun içinde tutmak istedik" demiş tespitiniz doğru hocam, bizde hep onu belirtiyoruz ancak göbekte yan, yana oynattığınız Mehmet Güven ile Uğur İnceman aynı özellikte iki oyuncu ofans futbolumuza hiç katkı yapamayan dikine oynamayan göbekteki iki futbolcumuz ile nasıl yükselteceksiniz oyun temposunu? Diyelim ki yükselttiniz o zaman öne çıkacaksınız arkada oluşan boşlukları rakip adına değerlendirecek Aatif Chahechouhe, Burhan Eşer, İbrahim Akın gibi önemli futbolcuları nasıl durduracak, oyunu organize eden hücuma destek veren Mehdi Taouil ve Adem Koçak ile Cicinho nasıl kontrol edecektiniz? Koşmayan rakiple mücadeleye girmeyen Mehmet Güven-Uğur İnceman ikilisi ile mi? Yoksa futbol tabiri ile çakma iki bekimiz yine aynı özellikte ve birbirini tamamlamayan iki stoperlerimizle mi?

Benim amacım Torku Konyaspor'un ligde kalabilme başarısı adına izlenimlerimi aktarabilmek, her gün birlikte olan tecrübesine, bilgisine güvendiğimiz Aykut Kocaman'ın verdiği kararlarında mutlaka bir düşündüğü vardır saygı duyuyorum. Ancak kısıtlı kadro içinde Ali Çamdalı'yı göbek yerine forvet arkasında oynatmasını, Mehmet Güven- Uğur İnceman ikilisinin bir arada oynatma ısrarını, bil hassa iç sahada ofansif yönü daha iyi, savunma özelliği gelişmemiş olan Ömer Ali'nin bekte oynatmasını bu savunma dörtlüsü içinde doğru bulmuyorum. Maçın gidişine göre kadroda yer verdiği üç hücumcusunu da oyuna aldı Kenan ile Mahlangu şuan için hazır da, yeterli de görmedim, Marica'nın dönüşü iyi oldu.

Maçın kahramanları taraftarımızdı. Torku Arena'nın bütününe yaydıkları coşku ve bütünlük ile oluşturdukları ambiyans ile takımımıza müthiş bir destek verdiler hem de ölüyü diriltir cinsinden. Bu coşkuya ve desteğe futbolcularımız üç puanı hediye edebilmeliydi olmadı. Taraftarımız takdiri, övgüyü, teşekkürü hak ettiler, haklı gerekçeleri olsa bile yönetimi istifaya davet etmeleri hariç, böyle zamanda birlikte olur güç birliği sağlanırsa bu zor dönemi el birliği ile atlatılabiliriz.

Yokkkk saa...! Allah korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR