İsmet Karababa

İsmet Karababa

Muhteşem gece

Muhteşem gece

Torku Arena, muhteşem gecelerden bir yenisini daha yaşadı. Buna en büyük katkıyı yine taraftarımız yaptı diyebilirim. Aykut Kocaman'ın taktik anlayışı ile futbolcularımızın uygulama konusundaki istek ve arzusu birleşince zor görünen maçta istediğini alan taraf olduk.

Ligde kalabilme adına verdiğimiz mücadelede önemli rakiplerimiz Sivasspor ve K.Erciyesspor'a peşpeşe yenilmemiz sonrası camiamızda yaşanan olumsuz hava içinde çıkılan Fenerbahçe maçı öncesi her kes umutsuz, her kesim olumsuz düşünceler içinde geldiği bu zor gecede alınan puan çok değerlidir.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'yi çok iyi tanımanın verdiği avantaja rağmen iki takım futbolcuları arasındaki kalite farkını eşitlemenin yolu ya İsmail Kartal yanlış bir kadro yapısı ve taktik anlayış içinde çıkmalı veya Aykut Kocaman çok doğru kararlar vermeliydi değilse iki takım arasındaki bu fark öyle kolay kapanır cinsten değildi. Her şey bizim arzuladığımız şekilde gelişti ve zor maç istediğimiz şekilde başladı, devam etti ve sonuçlandı.

Fenerbahçe karşısında kendi sahanda oyunu kabul ederek oyunu sürdürebilmek mümkün değildi, Fenerbahçe'yi yenmek, puan almak için topu mümkün olduğunca kalenden uzak tutmalı rakibini kalene yaşlaştırmamalısın, bunun için rakibi bekleme yerine ona önde basmalı, rahatsız etmeli, rakibinin oyun alanını daraltarak organize olmasına izin vermemelisin. İşte Aykut hoca da bunu yaptı rakibine ikinci yarıda Sow'un kaleci Kaya ile karşı karşıya kaldığı pozisyon haricinde hiç bir tehlikeli pozisyon ürettirmeden önde götürdüğü maçı bir ölü topla yediğimiz golle iki puanı kaçıran taraf olduk.

Geldiği günden beri savunma dörtlüğümüz içinde sürekli arayış içinde olduğunu gördüğümüz Aykut Kocaman kendisi açısından prestij, ekibi adına hayati önemi olan bu maçta da, savunma dörtlümüzde;  Ömer Ali'yi yine sağ bekte değerlendirirken sol beke Mehmet Uslu'ya savunma göbeğinde son maçlarda sol bekte değerlendirdiği Vukoviç ile  Ali Turan'ı görevlendirirken sürekli şans verdiği Kokaloviç'i kulübeye, Selim'i kadro dışına iterek arayışını sürdürdüğü görüldü. Orta saha göbeğini vazgeçmediği iki savunma özellikli oyuncular olan Mehmet Güven ile Uğur İnceman'a teslim ederken forvet hattını Djalma-Torje-Hasan Gabze üçlüsüne Ali Çamdalı'yı değil Mahlangu'yu ekleyerek dört hareketli futbolcusu ile maç öncesi planladığı taktik anlayışını uygulamaya soktu ve başarılı oldu.

Fenerbahçe'nin muhteşem gecede Aykut Kocaman'ın taktik anlayışı yanında İsmail Kartal'ın bu atmosferden çekindiğini yansıtan orta sahasını Mehmet- Selçuk- Meireles gibi savunma özellikli üç oyuncuyla oluşturması bana göre kötü gözükmesinin en önemli sebeplerinden biriydi. Yedekte tuttuğu Diego ile Emre'yi on birinde düşünmemesi, kaleci Volkan ile Caner'in cezalı olması bizim şansımızdı. Ancak, Sow-Emenike-Kuyt-Meireles gibi yıldız oyunculara Diego ile Emre'ninde eklenmesine rağmen Fenerbahçe'nin etkisiz oluşunda savunma oyuncularımız başta olmak üzere takım savunmasına katkı veren futbolcularımızın hakkını teslim etmek gerekir.

Burada bizimde Marica, Rangelov, Selim  gibi eksikliklerimiz ile 2. transfer döneminde kadroya katılan futbolcularımızın fiziksel yetersizliklerini yaşadığımız bir gerçek. Mahlangu ilk yarı oyunumuza varlığı ve attığı gol ile katkı yaparken ikinci yarı da fizik olarak güçsüz oluşu açıkça görüldü. Sezon başından beri takımımızın kaleci eksikliğini hep dile getiren Kaya'yı yaşı ile maç eksikliğine vurgu yaparak yeterli görmeyen biri olarak bu maçta Kaya'nın başarılı oyunu karşısında Kaya'yı tebrik etmek, kalecilerini en iyi tanıması gerekenlerin neden Belec  ısrarında olunduğunu sorgulamak ve Kaya'dan özür dilemek isterim.

Ligin en iyi kadrosuna sahip ve şampiyonluğun en büyük adaylarından ve her sıkıştığı maçta olduğu gibi bizim maçın ikinci yarısında hakem Ali Palabıyık tarafından korunan Fenerbahçe'yi etkisizleştirip öne geçmek pozisyon vermeden bir ölü top sonucu yediğin gol ile puanı kaybeden taraf olmak gelecek maçlarımız adına umut verdi.

Bu muhteşem gecede yaşanan tüm güzelliklere katkı veren taraftarımız başta olmak üzere Aykut Kocaman, ekibi, futbolcularımız ile emeği geçenleri tebrik etmek gerekir. Bu inanç birliği ile devam edilmesi halinde ligde kalıcı olacağımız görülmüştür. Bundan sonraki süreçte takımımızın başarısı adına camiamızın her kesiminin oluşan bu yapının sürdürülmesine katkı vererek geleceğe umutla yürümesi gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR