Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Yüzde 35’e Yüzde 65

Yüzde 35’e Yüzde 65

Muhteşem Konya taraftarları yine Torku Arena’yı tıklım tıklım doldurmuş maç öncesi görsel şovlarını da unutmamışlardı. Son haftalarda taraftar gruplarına eşlik eden maraton tribünü koreografi de yaparak adeta “biz de varız” dediler. Maç bu enfes atmosferde başladı, Torku Konyaspor, ilk tehlikeli pozisyonunu 7.dakikada Ömer Ali’nin Cafu, Carlos vari bindirmesiyle yaptı, pozisyonun devamında yeni transfer Mahlangu’ya ilk golünü atmak nasip oldu. İlk 35 dakika aslında her şey çok güzel gidiyordu. Hasan ve Djalma biraz gününde olsa maç aslında ilk yarı bitebilirdi. İlk yarının son 10 dakikası kötü yönetime başlayan hakem Ali Palabıyık,  geriye kalan 65 dakika istikrarını bozmadan devam ettirdi.  Girilen her ikili mücadelede topu Fenerbahçe’ye verirken takdir haklarının neredeyse tamamını Fenerbahçe’den yana kullandı. Torku Konyaspor’a verebileceği her fırsatta kart gösterirken, Fenerbahçeli oyuncuların aldatmaya yönelik 5 pozisyonu elle oynadıkları 3 pozisyonu tehlikeli atak başlangıcı olabilecek 3 pozisyonu kartsız geçti. Birçok pozisyonda Torku Konyasor’a faul yapıldığı halde Fenerbahçe lehine karar verdi. Tabiri caizse Fenerbahçe’nin 11 adamı Torku Konyaspor’a yetmedi devreye hakem girdi. Tabi ki taraftarlar saf değil bunu tribündeki 41 bin kişi gördü şike tezahüratı ondan sonra geldi ve burada Aykut Kocaman’ın üzerine alınacağı bir durum yok, aslında teşekkür bile etmesi gerekir taraftara, maç sonu açıklamalarını talihsizlik olarak yorumluyorum, taraftarın görüşü de, geç niye polemiğe giriyorsun? Hatta faul yaparak attıkları gol sonrası kendi taraftarları bile şike şike diye tezahürat ettiler, adamlar bu olayı benimsemiş artık. Torku Konyaspor’un içinde bulunduğu durumdan biran önce kurtulabilmesi adına bu 1 puan önemliydi. İki takımın oyun sistemi birbirine benziyor, Uğur ve Mehmet Güven gününde olduğu için orta alanda sırıtma olmadı tıpkı Torku Konyaspor gibi Fenerbahçe’de orta alanda üretici oyuncu sıkıntısı olduğundan oyun belli noktada kitlendi. Ömer Ali özellikle ilk yarı Fenerbahçe'nin sol kanadını dağıttı zaman zaman Emenike bile yardıma geldi ama nafile. Solda Mehmet Uslu oyundan çıkana kadar hakkını verdi Ali ve Vuko çok iyiydi.  Böylece Fenerbahçe’nin tek gol bulma ihtimali duran top olarak kaldı, burada da hakem Ali Palabıyık özerine düşeni fazlasıyla yaptı ve Fenerbahçe’ye 1 puan kazandırdı. Verdiği 22 faul 5 sarı 5 korner ile, verdiğiyle, vermediğiyle üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.

Cumartesi akşamı maç ilk yarıda ve ikinci yarıda verilen uzatmalarla yaklaşık 100 dakika oynandı. Maçın Hakemi Ali Palabıyık, bu dakikaların yüzde 35’inde yani ilk otuz beş dakikada çok güzel maç yönetti fakat sonraki 65 dakika tam anlamıyla çuvalladı, maçı kaldıramadı, artık bizler Konya'da boyundan dolayı pozisyonu göremeyen babası bile tanınıp bilinen, aslında iyi niyetli olan, o saniye konsantre olamayan genelde iyi maç yöneten, gözleri miyop olan, eyyamcı olan, büyük takım maçlarında Anadolu takımlarını ezen hakemler İSTEMİYORUZ.

Biz bir kez daha gördük ki 3 büyükler diye bir kavram yok, bazı güçler tarafından büyültülen takımlar var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR