İsmet Karababa

İsmet Karababa

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun

Torku Konyaspor'umuzun Pilot takımı olan Anadolu Selçukspor 1.lig hedefi ile başladığı ligi bitime 2 hafta kala kendi sahasında oynadığı Turgutluspor galibiyeti ile camiamıza derin bir ohh..! çektirerek ligde kalışını tescillemiş oldu.

Bu tür müsabakalarda belirlenen sistemin, oyun kurgusu içinde verilen görev ve sorumlulukların, futbolcuların teknik ve taktik kapasitelerinin, hakemin oyunu başlatma düdüğü ile bitimine kadar müsabakanın önemi ve zorluğunun getirdiği psikolojik ortam ile maçın içinde yaşananların sonuca etki ettiğinden müsabakanın teknik analizi yerine sonuca bakmanın doğruluğuna inanıyorum.

Lige başladığı ilk on biri ile ligi sonuç olarak tamamladığı son maçın on birine baktığımızda; ilk maçta ilk on birde görev alan 5 futbolcunun son maçta da yer aldığını, zaman içinde gönderilen veya kenarda tutulan 6 futbolcunun yerine kendi öz kaynağımızdan kazanılan değerlerimizin monte edildiğinin gözükmesini önemsiyorum.

Turgutluspor maçında kendi öz kaynaklarımız olan; Aykut, İsmail, Abdullah, A.Sabri, Ahmet Önay, Y.Emre, Can Demir, Yılmaz, Ahmet Karaman, Onur Uğlu, Hacı Gürhan'ın bu sonuca katkı verenler olmalarını önemsiyor, Pilot takım olgusu içinde olmalarını doğru bulmadığım isimlerin ayıklanmış olmasını yerinde buluyor sadece Fikret Topaloğlu ile Fatih Kara'nın kadroda gözükmesine saygı duymak ile birlikte doğru bulmuyorum. Tecrübeli oyuncu ihtiyacından denilmesine de kesinlikle katılmıyorum zira Abdullah, A.Sabri, Can Demir,  Ahmet Önay, Aykut pilot takımı için yeterli tecrübeye de sahip olan futbolcuların varlığı içinde diğerlerini gereksiz olan futbolcular olarak görüyorum.

Müsabakada İsmail ile Aykut maçın öne çıkan iki ismiydi, Abdullah, Ahmet Önay, Can Demir, Y.Emre maçın iyileri, A.Sabri ile Fikret Topaloğlu görevini yapanlar olurken Fatih Kara takımın en kötü ismi, sonradan gol umudu olarak oyuna giren Onur Berber etkisiz ve gereksiz oyuncu olarak dikkat çekerken A2 takımızdan gelen ilk on birde şans bulan Yılmaz ile Ahmet Karaman ve oyuna sonradan giren Onur Uğlu ile Hacı Gürhan gelecek adına olumlu mesaj veren futbolcularımızdı. Abdurrahman hocanın Onur Uğlu hamlesi ne kadar yerinde ise, Fatih Kara'ya maçın sonuna kadar sabretmesi, o kadar doğrusunun içinde Onur Berber'den gol beklemesi bana göre yanlışı idi.

İkinci transfer döneminde kadroya takviye olarak katılan A2 takımımızdan Yılmaz, Ahmet Karaman, Hacı Gürhan son haftalarda olsa da şans bulurken ikinci yarı gol umudu olarak alınan Onur Berber, eksikliklere çare olarak düşünülen Mustafa Özkaya ile Tufan Özbozkurt'un kulübede oluşları dikkat çekiciydi.

Anadolu Selçukspor'un bir üst lige çıkma hedefi ile başladığı lig serüveni için genel bir değerlendirme yapacak olursam sezona kötü başlangıç ile gelen Karamsarlık, yönetim ve teknik kadro değişimi ile başlayan Direniş, İkinci devre verilen Varoluş mücadelesi ile gelen ligde kalma başarısı olarak özetleyebilirim.

UEFA’dan gelen yasak ile altyapı takımlarının başarısı, buradan gelen gençlerimizin yasaklı süreci atlatmada ve en önemlisi süper lige çıkışa katkılarının gözükmesi, futbol ekonomisinin her geçen gün büyümesi, Kulübümüzün yaşadığı ekonomik zorlukları dikkate alan yönetim “Pilot Takım” gerekliliğine inanılması sonucu Şekerspor takımı kulübümüzün bünyesine öz kaynaklarımızı verimli kullanma adına katılmıştı.

Anadolu Selçukspor kurumsal yapı olarak Torku Konyaspor'un Pilot Takımı olduğunu gerçeğinden hareket ile bu takımımızı yönetenlerin stratejilerini, planlamalarını Torku Konyaspor'un gelecek hedeflerine, menfaatlerine göre yapma, çalışmalarını bu hedef doğrultusunda yürütme gibi bir mecburiyetleri vardır ve de olmalıdır.

Pusula Gazetesi’nde bana ayrılan köşemdeki yazılarımda kişisellikten ve duygusallıktan uzak içinde yaşadığım toplumun arasında geçirdiğim 30 yıllık teknik adamlık serüvenimde elde ettiğim tecrübelerimin ışığında gördüğüm eksiklikleri, yaşanılan doğruları öngörülerim ile birlikte okurlarım ile paylaşırken hiç bir komplekse ve ön yargıya kapılmadan Konyasporluluk bilinci ve sorumluluğu ile camiamı bilgilendirme, aydınlatma görevimi yapmaya çalıştığım bilinmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR