Rasim Atalay

Rasim Atalay

Zorunuza mı gitti!

Zorunuza mı gitti!

Ne yoğun bir haftasonuydu öyle!

YKS, MÜSİAD Konya Şubesi’nin programı, şehrimizi ziyarete gelen bakanlar, Konyaspor’un 100. Yıl Kutlama Etkinlikleri’nin finali, Konyaspor Basketbol takımının şampiyonluk için ter dökmesi, MHP’nin Adım Adım Anadolu programı çerçevesinde Konya’da yaptığı faaliyetler, okulların kapanması ile ailelerin mesire alanlarına akın etmesi derken şehir epeyce kalabalık ve hareketliydi.

Öğrencilerin gelecek planlarına yön verecek olan YKS, Cumartesi ve Pazar günü yapılan oturumlarla tamamlandı. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını kapsayan uzunca bir eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler, hayallerini süsleyen üniversitelere adım atabilmek için onlarca yıllık eğitimin Z raporunu birkaç saatlik bir sınavda vermeye çalıştı. Sürecin tüm öğrencilerimiz için hayırla sonuçlanmasını diliyorum. Çevremden de bu sınavda ter döken birçok öğrenci kardeşim vardı. Kahir ekseriyeti beklediklerinden daha zor bir sınavla karşılaştıklarını söylüyor. Sınav harici yakınılan bir konu daha var. Sınav yeri belirlenirken neye göre değerlendirme yapılıyor bilmiyoruz ama öğrenciler ikamet ettikleri adrese en yakın eğitim kurumlarında sınava girmelerinin hem kendi ulaşımları açısından, hem de trafik yoğunluğunu önlemek adına faydalı olacağını düşünüyor. Meram’da ikamet eden birinin Selçuklu’nun Meram’a en uzak noktasında sınava girmesinin mantığı sorgulanıyor. Bize de bunları paylaşmak düşüyor.

CUMHURİYET’E DERT OLMUŞ!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projesi, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden başladı. 2012 ve 2013 doğumlu gençler, 40 gün camide sabah namazını kıldıklarında bisikleti kapacaklar. Gençlere namaz alışkanlığı kazandırmak adına güzel bir çalışma ve Konya’da da kabul görmüş bir etkinlik.

Ama bu birilerinin dikkatini çekmiş. Cumhuriyet Gazetesi, bu konuyu ironik bir dille yansıtmış. Başkan Altay da sosyal medya hesabından gereken cevabı vermiş. Uzatmaya gerek yok, “Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor? Sabah namazında camiye gelen hafız adaylarının yüzlerini görmeye tahammülünüz yok. İlk gün 12.000 kayıt oldu bu da size dert olsun” cümleleri kapak olmuş.

YAKARSA KONYA’YI ETLİEKMEK YAKAR!

Son 3-5 ay içinde etliekmeğin fiyatı ikiye hatta menü olarak bakıldığında üçe katladı. Nasıl katlamasın, etliekmek denilince işin içine unundan odununa, etinden sebzesine kadar birçok ürün giriyor. E tabi bunun bir de emeği var. Her şeyin fiyatı artarken, etliekmeğin yerinde sayması beklenemezdi.

O etliekmek ki, haftasonu menülerinin vazgeçilmezi. Çocukların babalarıyla fırında sıra bekleme etkinliğinin en önemli müsebbibi. Misafirlerin damaklarına sunulan has Konya lezzeti. Konyalının vazgeçilmezi… Petrol ürünlerine, enerjiye ve hatta ete, ekmeğe, suya, sabuna gelen zamlar bir yana, etliekmeğe gelen zam bir yana! Son zamla birlikte etliekmeğin 60 liranın üstüne çıkması Konyalının gündeminde o kadar çok yer edindi ki, sosyal medyada ‘Yakarsa Konya’yı etliekmek yakar’ başlığı altında zamları iğneleyen yorumların ardı arkası kesilmez oldu.

Konya’da etliekmek denince akla hemen geliveren bir marka var. Ekrem Coşkun Etlekmek. Kendi ismini taşıyan ve Anadolu Kartalı Konyasporumuzun yuvasında bulunan işletmesinde zamlara savaş açan Ekrem Coşkun Etlekmek’in sahibi Ekrem Coşkun ağabey, Konyaspor’un 100. yıl etkinlikleri boyunca Konya’yı adeta etliekmeğe doyurdu. Gelen zamlara kulaklarını tıkadı, gözlerinin önüne perde indirdi. İşitmedi, görmedi, biliyordu ama bilmezden geldi. 19,22 TL’den etliekmek sattı tüm Konya’ya. Külliyen zarar olsa da vazgeçmedi, adeta Konya’ya etliekmek ikram etti. Dün itibariyle 100. Yıl kutlamaları bitti ama kampanya sona ermedi. 30 Haziran’a kadar devam edecekmiş 1922 kampanyası. Sonrasında da yine yakışanı yapılacaktır. Ekrem Coşkun ağabey, etliekmek söz konusu olunca gözünü budaktan sakınmıyor. Teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR