Oktay Mermer

Oktay Mermer

2015’e veda ederken

2015’e veda ederken

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Her yeni yıl, her yeni başlangıçtır bizler için. 

Hayatımız için, sevdiklerimiz ve sevenlerimiz için. Zaman bu kadar çabuk akıp giderken, sevdiklerimizi kırmadan yeni yıla girelim. 

Umutlarımız, hayallerimiz, mutluluğumuz hiç bitmesin. Ne kadar yorgun olsak da sil baştan yapalım. Unutalım her şeyi, her hüznü, her kötü günü. 

Yeni yıl öncelikle sevgi getirsin, barış getirsin, birlik ve beraberlik getirsin. Yardımlaşma yılı olsun. 

Birbirimizin elinden tutalım. Düşene de bir tekme biz atmayalım. Yaşam bizler için bir kaynaktır. Bu kaynağı yeni yılda daha verimli kullanalım.

Dostluklarımız pekiştirelim. Sağlıklı bir yıl olsun hepimize. 

Tertemiz, beyaz bir sayfada tüm olumsuzluklar düzelsin. Türkiye’miz için hayırlı bir yıl olsun. Düzgün, istikrarlı hedeflerimiz olsun. Cahillikten kurtulalım.

İleriye bakalım. Önümüz açık olsun. 

Ne oldu, ne bitti anlamadık ama geriye dönüp şöyle bir bakarsak. Koskocaman bir yılın nasılda göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğinin farkına varıyoruz. 

Yaşam yaşarken kısa ama geriye bakarken çok uzun. Her gün gerekli, gereksiz onlarca şey yapıyor veya yapamıyoruz. Ama biz nerede ne konumda olursak olalım zaman hep ilerliyor. Ve biz zamanın ancak geçtiğinde anlayabiliyoruz.

Kocaman bir sene daha bitti ve bu koca sene de binlerce kişi birbirini sevdi evlendi, binlerce kişi ayrıldı. 

Her günün her saniyesi mutluluk ve hüzün adına yaşadıklarımızla geçti. Bazen sevinçten havalara uçtuk bazen kötü haberlerle gözyaşlarımızı sildik. 

Bazılarımız hiç tanımadığı, hiç görmediği insanlarla mükemmel dostluklar kurdu. Küsler barıştı birlik oldu. Koca bir sene Fakirliğin, Zenginlikle çatışmasını izleyip durduk. 

Savaştan, kötülükten, kardeşkanından yazmak istemiyorum. Kötülükler geride kalsın. Kötülüklerin üstünü hep birlikte kapayalım, örtelim hatta gömelim ki yeni yılda görmeyelim.

Yeni yılda geçmiş yılların muhasebesini yaparak, ders çıkararak,  yeni yılda daha temkinli olalım.

Yeni yılda kendimize yeni bir sayfa açalım, kötü alışkanlıklarımızı bırakalım, ülkemiz için ailemiz için daha çok çalışıp, insanlığa daha fazla katkıda bulunalım.

Ülkemizin dünya ülkeleri içinde gelişmişlik sıralamalarında üst sıralarda olması için vatan topraklarımızın korunması adına 78 milyon kenetlenmiş olalım.

2016 sevgi yılı olsun. En çok ihtiyacımız sevgi sevgi sevgi…

Sevgi içinde hoşgörü ve sabır gerek. Her hatayı her yanlışı görmeyelim. Çocuklarımıza sabırla, gençlere hoşgörü içinde örnek olalım. 

Biz hayatın tecrübelerini yaşamış büyükler, hayatta hiç tecrübesi olmayan gençlerin hatasını görmeyelim. Empati yapalım, o yaşlarda bizler nasıldık, düşünelim ona göre onlara yaklaşalım.

İnanın sabır, hoşgörü,  yüzler güler, birbirimize nezaket gösterirsek hepimiz çok mutlu oluruz, yaşamdan daha da çok zevk alırız.

Allah, 2016 yılının ülkemize, İslam ülkelerine, Müslüman kardeşlerimize mutluluk, huzur, sevgi, sabır, hoşgörü, barış ve en önemlisi imanlı yaşamayı nasip etsin diyorum.

Allah,  2016’da siz okurlarımızla bizleri, yine bu sayfalarda görüşmeyi kısmet etsin inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR