Murat Dönmez

Murat Dönmez

2016 Konyaspor'un yılı...

2016 Konyaspor'un yılı...

Ligde ve kupada tüm spor kamuoyunu şaşırtmaya devam eden Torku Konyaspor, son olarak kupada muhteşem bir zafere imza atarak,  tüm Konya'yı ve ülke çapında bu şehrin takımına gönül verenleri mutlu ederken, kimilerini de şoka soktu doğal olarak.

Maçı tribünde izlerken, televizyonları başında izleyenlerden sık sık mesajlar aldık. Özellikle maçın yorumcusu Ömer Üründül'ün,  Konyaspor'dan ziyade Beşiktaş lehinde yorumlarda bulunması, maçı anlatan spikerin, nedendir bilinmez birkaç kez Konya yerine Bursa demesi, Konyaspor'un yarı final bileti alması kursaklarında kalırken,  bu takıma gönül verenlerin rahat mı rahat bir uyku çekmesine vesile oldu.

Başta tüm futbolcuları, teknik heyeti gönülden tebrik ediyorum.  Bizlere böyle güzel bir gece yaşattıkları için.

 Ve taraftar...

Yine muhteşemdi, yine harikuladeydi… Hazırladıkları koreografi yine görülmeye değerdi. Maç öncesi ve 90 dakika boyunca, takımlarına olan destekleri, tüm ülkeye örnek teşkil edecek düzeydeydi. Bu kez, tüm tribünler aynı ahengi, aynı senkronu yakalaması da Konya adına da güzel bir gelişmeydi. Onlara da binlerce kez teşekkür...

Bir teşekkür de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e..

Randevu taleplerimize olumlu yanıt vermese de; bana göre 12 yıllık görev süresi içinde yaptığı en güzel eser bu stadyum. Bu stadyum sayesinde Konya'nın imajı ve tanıtımı daha üst seviyelere gelirken, aynı zamanda taraftarların oturmasına, tezahürat yapmasına, maça olan ilgilerinin artmasına, seviyelerine daha da ötesi "taraftar olgusu" oluşmasına vesile olmasına katkı sağladığı için teşekkürü hak ediyor.

Maç için söylenecek aslında hiç bir şey yok.

Olması gibi oynandı ve sonuçta da yarı final bileti Meha'nın attığı muhteşem golle birlikte galibiyetle geldi.  Tüm futbolcular elinden gelen gayreti fazlasıyla gösterdi. Hakem de bana göre mükemmele yakın maç yönetti. Konya doğumlu olmasına ve Beşiktaş camiasından gelen tüm eleştirilere rağmen kimseye eğilmeden bükülmeden sahada gördüklerinin düdüğünü çalarak cevap verdi. Yani eyyamcılık yapmadı.

Bundan böyle Konyaspor'un var olduğu, Konya'nın da bir Bursaspor, bir Eskişehirspor gibi  spor ve futbol  şehri olduğu kabul edilmeli. Özellikle ulusal televizyonlar ve gazeteler reyting ve tiraj endişesini bir kenara bırakıp, başarılı olan takımının yanında olması gerektiğini anlamalı. 2016 yılında hem lig hem de kupa mücadelelerinde 13 maç yapan ve oynadığı bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 3 beraberlik alarak hiç yenilgi yüzü görmeyen Konyaspor'un varlığı kabul edilmelidir. Her ne kadar kimileri bunu kabullenmese de; Konyaspor'un yakaladığı bu başarılı gidişat, hem lig hem de kupada devam edeceğinden de kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Konya şehri, futbolcuları, teknik heyet, yönetim, basın ve taraftarlarıyla bu güzel birlikteliği yakalamıştır. Bunun da devamının geleceğine yürekten inanıyorum.  

Ligde bu hafta sonunda, "yaralı" Trabzonspor ile karşılaşacak yeşil beyazlılar, bu mücadeleden de güzel bir sonuçla ayrılacaktır. 8 gün içerisinde hem çok zorlu hem de stresi yüksek 3. maçını oynayacak olan Konyaspor, ligdeki yerini sağlamlaştırma adına çıkacağı bu mücadelede taraftarının muhteşem desteğini yine yanına alarak, 3 puanla sahadan ayrılacağına adım gibi eminim...

Kupadaki rakibe gelince...

Aykut Kocaman'ın da dediği gibi, daha çok var. Zamanı geldiğinde onu da o zaman düşünürüz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR