Uğur Özteke

Uğur Özteke

ABDULLAH ABİMİZİN ÜSTÜ AÇIK KALMIŞ (!)

ABDULLAH ABİMİZİN ÜSTÜ AÇIK KALMIŞ (!)

Güne kapalı ince ince yağan yağmur ile bereketli başladık. Ardından yine güneş güzel yüzünü gösterdi içimizi ısıttı. Bizde bu ruh hali ile biraz sizden gelenler ile biraz da kendi yorumlarımız ile yazımıza başlıyoruz.

HAVZAN’DAN GELEN GÖRÜNTÜ

foto-1-426.jpg

Bu tür fotoğrafları ve şikayetleri uzun süredir görmüyor, duymuyorduk. Bu fotoğraf karesini gönderen bayan bir okurumuz şöyle diyordu;

“Abicim, burası Havzan Mahallesi. Burası sözde gözde bir mahalle ama maalesef çöpler bu şekilde. Belediyenin de hiç umurunda değil lütfen köşenizde bunu yazar mısınız? Tabii uygun görürseniz…”

…………

Biz hanımefendileri hiç kırar mıyız? Asla. Ama bizim belediyeler çöp araçlarını cihazla yani saat saat dakika dakika kontrol ediyorlar. Biz yine iyi düşünüp burada bir küçük ihmal olduğunu tahmin ediyoruz.

44 NUMALARI OTOBÜS

Bu otobüsü de iki gündür yazacağım ama atlıyorum. Bakın okurumuz ne diyordu;

“Uğur abi senden bir ricam olacaktı..

44 NUMARALI OTOBÜSÜ VAR ABİ BELEDİYENİN

44 Bosna 44 Tömek diye aynı sayılardan farklı hatlar yapmışlar. Abi sanki sayı yok gibi binen yolcular bazen dalgın oluyor 44 sayısını gördüler mi direkt binip gidiyorlar. Bazen yanlış yerlere gidiyor abi köşende buna bir yer verebilir misiniz? Abi bu saçmalığın düzeltilmesi için sayı mı yok ki farklı hatlara aynı numara vermişler?”

…………

Belki bu sayıları veren yöneticiler oturdukları yerden rakamlama yaptıkları için böyle bir durumun olabileceğini tahmin etmemişlerdir. Biz duyarlı yöneticilerin bu durumu süratle düzelteceklerine inanıyoruz.  

HEP BELEDİYE, HEP BELEDİYE

YA VATANDAŞA NE DEMELİ?

Bizi her gün takip eden dostlarımız ve okurlarımız bilirler ki hiç bir zaman direk taraf olmayız. Haa korkarız yazamayız o ayrı mesele. Ama mesela bugünkü yazımıza da okurlarımızdan gelen iki aynı konuyu dile getirerek başladık. Sıkıntı Belediyelerde. Haklı olabilirler.

Ama şimdi dün sabah saat 8 sularında Uğurlu Villalar bölgesinde Ecza Deposunun bulunduğu kavşakta gördüğüm içimi parçalayan durum o kadar uzun sürdü ki kırmızı ışıkta beklemekte olduğum için dayanamadım ve son anda bu fotoğrafı çektim.

foto-2-368.jpg

Allah rızası için dikkatlice bakar mısınız?

Belediye burayı yeni yaptı. Refüj çalışması bitti. Gül fidanlarını dikti ve özenle sulama hatlarını çekti.

Peki bu bayan ne yapıyordu biliyor musunuz?

İçinde çocuğu bulunan arabayı bu damlama sulama hatlarının üzerinden sürmek istiyor. Ama teker takılıyor ve bir türlü gitmiyor. Hanımefendi 10 adım atıp ışıkların oradaki yaya geçidinden geçmiyor. Damlama sulama borularını parçalayarak ve inatla arabayı itekleyerek gitmek istiyor.

Yahu Allah aşkına bunlara başkanlar ne yapsın garip işçiler ne yapsın.

Haaa kır parçala sonra paralar yine bizim cebimizden çıksın.

Size bir şey söyleyeyim mi? Aslında bölgede kameralar var. Bunları tek tek tespit edeceksin devlet malına zarar vermekten cezalandıracaksın. Bunu da kamuoyuna ilan edeceksin. Bakın bakalım o zaman kaç kişi döşenmiş damla sulama hatlarını keyfi ve böylesine terbiyesizce parçalar.   

Bizim millete bu kadar demokrasi fazla derler ya bence bu doğru. Bunu Amerika’da yapabilirler mi?

ŞİMDİ GELELİM GÜZEL BİR RÜYAYA

Bizim çok farklı kesimlerden çok farklı dostlarımız vardır. Bizim dostluğumuzun ortak paydası para, pul, makam siyaset ve gelecek değildir. Sadece ve sadece samimiyettir.  

İşte deniz tutkusunu av tutkusunu çok iyi bildiğim Konya sevdalısı ve yanılmıyorsam da Beyşehirli olan Abdullah Işıkoğlu abimiz dün sabah üşenmemiş oturmuş ve bizlere şunları yazıp gönderiyordu;

“Sevgili Uğur abim bir Beyşehir sevdalısı olarak Beyşehir’deki ve bölge coğrafyasının bir büyük eksikliğini dile getirmek isterim. Sizinle birlikte gittiğimiz gördüğümüz Avrupa’daki Asya’daki göllerden inanın hiçbir farkı olmayan iklim ve coğrafi özellikleri olarak ulaşımı hükümetin duble yol ile çözümü bitmiş olan Beyşehir’imizin gölümüzün en büyük eksikliği MARİNA’dır.

Marina gördüğüm kadarıyla bir göle ciddiyet ve o şehre büyük bir ekonomi kazandırmaktadır.

İtalya’da küçücük bir Como gölü, İsviçre’de Zürih gölü bir şehre canlılık ve ekonomik olarak neler kazandırdığını gittik gördük.

Beyşehir’de bir marina ile başlayacak Konya ve civar il ve ilçelerden gelecek tekne merakı olan insanlarla tekne bağlamayla başlayacak olan yelken ve su sporları ile Beyşehir’i hayal bile edemiyorum.

Çünkü göldeki tabiat ve ada sayısı 32 olan Avrupa’daki tek göldür.

Buralarda tekne sahiplerinin hafta sonu yapacakları ve teknelerini güvenle bırakıp gideceği bir marina olduğu takdirde bizimde daha ciddi ve neşeli bir gölümüz neden olmasın en azından hafta sonu evlerinde oturan insanları Beyşehir’deki bu güzel adalarımızı gösterelim inanın İsviçre kadar güzel coğrafyamız var saygılarımla…”

………………..

Abdullah abimizin yazdığı her kelimenin her cümlenin altına imzamı atıyorum.

Ama tek kelime ile bir şey söyleyeyim mi?

“Abdullah abim sen gece üstü açık yatmışsın. Sen beni güldürdün ya Allah da seni güldürsün.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşlılardan tavsiye alın, onlar yılların pek çok yüzünü görmüş ve hayatın seslerini işitmiştir. Öğütleri canınızı sıksa bile onlara mutlaka kulak verin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı ve kaygan zeminlerde alt ve üst geçitlerde sinyalsiz şerit değiştirmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR