Uğur Özteke

Uğur Özteke

ACİLLLL ... İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE OKUYAN ATEİST!

ACİLLLL ... İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE OKUYAN ATEİST!

41 yıllık gazeteciyim Allah sizi inandırsın ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıyayım. M.H. isimli okurumuz, dostumuz, bize inanan güvenen samimi insan ne olursun hakkını helal et. Bana bu yazıyı ve notu gönderdiğin günden bu yana ben de şoktayım. Hiçbir ateist ile yüz yüze gelip inanç konusundaki görüşlerini dinlemedim. Sadece tahmin edebiliyorum. Ama kulaklarımla duymadım. Haa benim çevrem de hep dört dörtlük mükemmel Müslümanlarla dolu değil. O iş benim işim de değil. Cezaevine giren arkadaşım da var cezaevinden çıkanı da var. Hakim savcı dostum da var polis asker ahbaplarım da var. Din görevlisi örnek insanlar da var alkolik tanıdıklarım da var. Her görüşten yasal olan her siyasi görüşten insanla oturur onları sabırla dinlerim. Ama dedim ya ateist bir insanı bire bir canlı olarak hiç dinlemedim. 

Ama ismi bizde yazılı olan M. H. isimli samimi dostumuz bu yazıyı gönderdiği günden bu yana şoktayım. Bu yazıyı sizlerle paylaşmalı mıydım yoksa saklamalı mıydım?

Bu durumu ilahiyatçılara da sordum güvendiğim din adamlarına da.

Beni şaşırtan ikinci nokta ne oldu biliyor musunuz?

Bu alanda kendini yetiştirmiş hiç bir din adamımız şaşırmadı.

Arada bir bunlar oluyor. İlk değil ki” dediler.

Buna rağmen düşündüm taşındım. Ve bu korkunç vebalden kurtulmak için M.T. isimli okurumuzun bizimle paylaştıklarını size noktasına kadar aktarmaya kamuoyunu bilgilendirmeye karar verdim.

Allah hakkımızda hayırlısını versin, bizi ve en başta da beni ıslah etsin inşallah.

……………..

“Selamünaleyküm hocam, ben Konya ilinde yaşayan ve Müslüman bir insanım, elhamdülillah.

Size gönderdiğim fotoğraflar Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi itiraf sayfasından alınmıştır. 11/12/2017 sabahı iş yerimi açtıktan sonra gördüğüm bu yazı beni dumura uğratmıştır.

foto-1-003.png

1992 doğumluyum evli değilim ama ileride evlendiğim ve Allah bir çocuk nasip ettiği zaman bu gibi düşünceye sahip, iki kitap karıştırınca kendilerini maymun soyundan geldiğini zanneden insan zerreleri, benim ve birçok insanın çocuklarına din dersi vermeye kalkacaklar.

Hala şoktayım üniversiteye başvurumu yaptım ve sonuna kadar bu şahsiyetleri kovalayacağım, kimse bizim gelecek nesillerimizi bozamaz tamam demokratik bir ülkede yaşıyoruz.

İsteyen insan istediğine inanabilir.

Ama kimse farklı dinden farklı inançtan olup da ilahiyat fakültesinde okuyamaz. Allah'a yemin olsun hâlâ şoktayım hocam sizden ricam bunları yetkili kişilere ulaştırmanız.

Vakit; Peygamber efendimizin (s.a.v.) hadisinde dediği gibi "Sizden kim, bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin, eğer gücü yetmez ise dili ile değiştirsin, eğer buna da gücü yetmez ise kalbi ile. ama bu imanın en zayıfıdır." elimizle bu kötülüğü değiştirme vaktidir.

Bu kişi ve bunun gibiler o fakülteden temizlenmeden köşemize çekilip oturmak bizim için yüz karasıdır geleceğimiz için buna dur dememiz lazım. Cihadımız bu olsun inşallah saygılar hayırlı çalışmalar.”

…………..

Benden bu kadar. Bir suç ya da günaha vesile oldum ise Cenab-ı Allah bizi affetsin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Günlerini say, servetini say, büyüklerini say, ama yerinde sayma!

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikte sarı ışık yandığı zaman bu ışığın anlamının sarının ardından yeşil yanacaksa hazır ol ve devam et, sarıdan sonra kırmızı yanacaksa dur demek olduğunu bilip ona göre birbirimizin hakkını yemekten vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR