Uğur Özteke

Uğur Özteke

ADI ÜSTÜNDE “BAKAN”…

ADI ÜSTÜNDE “BAKAN”…

Dün biz ne mi yaptık?

Kaba tabiri ile yattık. O yüzden de bugün yine sizlerden gelenlerle (!) yazmaya devam ediyoruz.

Bizi sürekli izleyen ve zaman zaman yönlendiren, dikkatimizi gözden kaçırdıklarımızla görmemizi sağlayan sanayici abimiz heyet raporu ile ilgili şöyle bir mesaj gönderiyordu; 

“Bugünkü rapor yazını okudum. Ağzı olan konuşuyor doktorlar ne yapsın? Günde kaç hastaya bakıyorlar, eskiden heyet haftalık yapılırdı. Bazı vatandaşlar ellerini vicdanlarına koyup öyle eleştiri yapsınlar”…

BİN DAWOOD’TAN DEĞİL,

BİZİM DAVUT’TAN ALIN

Hac sezonu yaklaşıyor yaaa. Bir okurumuz bizim yazmamız için geniş bir yorum yapmış. Buyurun birlikte okuyalım.

“Suudi Arabistan merkezli Bin Dawood marketler zinciri hac ve umre için kutsal topraklara giden hacı adaylarımızın en fazla uğradıkları ve alışveriş yaptıkları yer.

Madem yerli ve milli diyoruz. Aynı ürün Türkiye’de de var. Bu sene 80 bin hacı adayımız kutsal topraklara gidecek, yine on binlerce vatandaşımız umreye gidip geliyor.

Oralara gidip de eli boş gelmek olmaz.

Ama aynı ürün bizim iç piyasamızda da mevcut. Bunun için hacı adaylarımız hurma dahil tüm ikramlık ve hediyelikleri buradan alsın. Oradan sadece zemzem getirelim. Böylece hem mübarek beldede alışveriş derdini düşünmez ve ibadetlerimize odaklanır hem de paramızın yurt içinde bizim Davut’larda kalmasını sağlarız.

Böyle bir çağrı yapsanız ve inşallah Diyanet ve turizmciler de kafilelere bu yönde tavsiyelerde bulunsa da ekonomimize önemli bir can suyu desteği versek…”

…………..

Bence çok doğru ve yüzde yüzlük bir tespit…

Teşekkürler.

HAC FİYATLARI

Hac deyince bir başka okurumuzun göndermiş olduğu dahası yüksek meblağlardan dolayı yaşadığı sıkıntı geldi. Sümen altı ettiğimiz bu konuya da kısaca değinelim

Bakın okurumuz bu konuda neye değinmiş;

“Kayıt hakkı kazanan 80 bin aday Suudi Arabistan Riyali ile hac ücretlerini yatıracaklar. Peki, 2019 hac fiyatları ne kadar? Riyal geçen yıla göre arttı ve 1,40 Türk Lirası'na denk geliyor. 2019 yılında Hac fiyatları ile ilgili net bir rakam olmamakla birlikte 2 kişilik odalarda kişi başı ücretin 24 bin SAR ile 25.500 SAR (33-35 bin TL) arasında olması bekleniyor. 4 kişilik odalar için ise minimum fiyatın 17.250 SAR’dan (24-25 bin TL) başlayacağı tahmin ediliyor.”

…………

Hacı abim işi biliyor da ben pek anlamam. Kim ne yaparsa yapsın. Allah aşkına Diyanet’teki büyüklerimizden daha mı iyi bileceğiz?  Bu konuda Diyanet ne derse doğrusu odur değil mi?

Biz küçük bir araştırma yaptık ve şöyle bir bilgilendirme haberi bulabildik; “Hac fiyatları her yıl, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirleniyor. Hac fiyatları belirlenirken, ulaşım, konaklama, Arafat'ta klimalı çadır gibi hizmetlerin Suudi Arabistan Devleti'ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban ve sair kalemler dikkate alınarak belirleniyor.” 

Bundan ötesi bizi aşar…

ULAŞTIRMA BAKANI GELDİ DE…

Dün biz bu satırları yazmaya çalışırken bir son dakika haberi ajanslardan geldi

“Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın görevden alındı. TCDD Genel Müdürlüğüne vekaleten Ali İhsan Uygun atandı.

Ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızır Reis Deniz'in de görevine son verildi. Deniz'in yerine ise Durmuş Ünüvar getirildi.”

……………………

Hatırlar mısınız pazartesi günü şehrimizle ilgili bu bakanlıkla ilgili bir konuya girerken buradaki sıkıntıları hatırlatmıştık. Demek ki sıkıntı epey ileri aşamada ki Bakanlıktaki sarsıntı devam ediyor. Bize ne yahu? Bizi Konya ilgilendiriyor değil mi?

Dün öğle saatlerine doğru AK Parti kurulurken partinin merkez ilçe kuruluşunda yer alan bir abimiz arıyordu. Abimiz özetle aklımızda kaldığınca şöyle diyordu;

“Uğur Abi şu anda istasyonun oradan geçiyorum. Hızlı Tren Garı’nın orada. Burada 4 polis aracı ve sayabildiğim kadarı ile de 18 siyah makam aracı var. Biliyorum Sayın Bakan geliyor abi. Ama bu ne koruma, bu ne karşılama töreni”…

Abime de söyledim. Bana kızdı. Güvenlik normaldir. Biz yatağımızda mışıl mışıl uyurken devletin güvenlik birimleri güvenliğimiz için fır dönüyorlar. Karşılama tantanası normal. Yılların alışkanlığı kolay kolay bitirilemez. Hem biz Konya olarak Sayın Bakanı diyelim ki 18 siyah araçla değil de 2 siyah araçla karşılasak Bakan Konya ve parti için ne düşünür.

Bizim rahmetli hoca boşuna mı demiş “ye kürküm ye” diye. Yine kötü düşünmeyi tasarruflu düşünmeyi bırakalım ve Konya’ya yeni yatırımlar için en iyi coşkuyu biz verelim. Ne dersiniz? Yine mi bana kızıyorsunuz yoksa?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Burası dünya. Ne çok kıymetlendirdik. Oysa bir tarla idi. Ekip biçip gidecektik.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Farı ve ışığı olmayan motorlar Akıncılar Parkı kavşağında birde ters yoldan gelmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR