Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Adım adım darbe özlemi

Adım adım darbe özlemi

Bugün konuşacak çok şeyimiz var. Hepsine kısa kısa değinmeye çalışayım, bir kısmını da hafta içindeki diğer yazılarımıza saklayayım.

Gece yarısından sonra yeni bir darbe özentisi ile 103 emekli amiralin imza attığı bir bildiri ile karşı karşıya kaldık. Nitelik bakımından önemsiz olsa da çağrışımları ve özellikle muvazzaflardan yetiştirdikleri deniz kuvvetleri görevlilerini etkilemeye yönelik olması manidar.

Sadece onlar da değil. İktidara muhalefet ile ülkeye muhalefeti karıştıran her kesime bir bıyık altı gülümseme söz konusu. 15 Temmuz’a 103 gün kala 103 emekli amiralin bu paylaşımını masum görüp savunanlar hemen ortalığa saçıldı.

Bakın bazı şeyleri açık açık ifade ettim. Ve etmeye devam edeceğim.

Konya’nın ne kadar önemli olduğunu sizlere her fırsatta yazıyorum. Tarihte olduğu gibi bir kıvılcım oluşacaksa onu Konya’dan çıkarmak için inanılmaz bir gayret var. Şehirde son haftalarda meydana gelen olaylara bir bakın.

Tek bir amaç var. ‘Konya bile böyle ise, Türkiye’nin halini düşünün’ cümlesini ülkenin gündemine yerleştirebilmek. Bunu bazen tiyatro yöntemiyle bazen temiz insanların içine sızarak yapıyorlar.

Bizim cenahımız her zamanki gibi sessizliği tercih ediyor. Sesini ancak sandık önüne geldiğinde çıkarıyor. Ancak onların bu sessizliği sosyal medya soytarıları tarafından mağlubiyet olarak algılanıyor. Sandık önlerine geldiğinde her şey ortaya çıkacak elbet.

Muhalefet ekonomi bitti öldü diyor ya hani, Türkiye ve Konya tarihinin en yüksek ihracat rekorlarını kırıyor. Bunu nasıl izah edecekler? Organize sanayilerinin yolunu bilseler oradaki esnafın nasıl harıl harıl çalıştığına şahit olacaklar. Ancak bardağın hep boş tarafına bakmayı tercih ediyorlar.

Ülke genelinde küçük küçük tiyatrolar yetmedi. Anketleri öne sürdüler. Olağanüstü (!) bir zekâ ile küsuratlı rakamlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün seçim olsa iktidarını kaybedeceğini pompalıyorlar. Güvensizlik oluşturuyorlar. Küçüklü büyüklü iktidar karşıtı tüm partiler söz konusu Erdoğan karşıtlığı olunca bir araya gelebiliyor.

Yahu Erdoğan bir fani. Anlayın artık şunu. Zamanı gelince çekip gidecek. Yerine koyacağınız ‘ülkesini emperyalistlere teslim etmeyecek’ bir isim varsa buyurun ortaya koyun görelim.

Tüm bunların üstüne şimdi de bir bildiri marifetiyle hizaya sokma gayretine düşüldü. Saf saf ne darbesi kardeşim diyenler!

Lütfen son 60-70 yıllık yakın tarihimizi, özellikle darbe öncesi senaryolarını okuyun. Süreçler nasıl işlemiş bir bakın. O zaman bizlerin kaygısını çok daha net anlayacaksınız.

 

MURAT KURUM CANDIR

Konyalı olarak birbirimiz ile uğraşmayı bıraktığımız gün çok farklı şeyler olacak emin olun. Yıllardır bildiğimiz tanıdığımız gazeteler bile hata yapabiliyor. Kaş yapayım derken göz çıkarabiliyor.

Bu kadar büyütüp daha fazla kişinin öğrenmesine gerek var mıydı tartışılır lakin tüm ülke şu gerçeği gördü: Konyalı Murat Kurum’u çok ama çok seviyor, bağrına basıyor.

Zaten bizler de her fırsatta şehir için yaptığı hayırlı hizmetleri dile getirme gayretinde oluyoruz.

İlgili arkadaşlar yanlış anlaşıldıklarını ifade eden bir metinle hem Bakan Murat Kurum’dan hem de okurlarından özür dilediler. Elbette bu yetmez. Bundan sonraki yayınlarında çok daha dikkatli olmaları gerekiyor.

O gün yaşananlar gerçekten hepimize ders niteliğinde.  Konuyla ilgili yaptığım görüşmeleri nasip olur da bir gün anılarımı anlatmaya karar verirsem hayretle okuyacağınızdan emin olun.

 

KONYA’DA OKULLARIN DURUMU

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son vaka haritasına göre Konya kırmızıdan daha koyu kırmızıya doğru devam ediyor. Dün Bakanımız Fahrettin Koca, ‘65 yaş üstü büyüklerimizin son bir ayda toplam vakalar içindeki oranı %14,39’dan 11,3’e düştü. Gençlerin aktif vakalar içindeki oranı ise artıyor. Gençlerimizi de koruyacağız’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Hafta sonu Konya’nın en büyük hastanelerinden birinin acil servisinde bazı gözlemler yaptım. Çocuk doktorları ile görüştüm. Çocuk vakaların artışta olduğunu ve bazılarının ağır geçirdiğini ifade ettiler.

Tüm bunları akılda tutalım. Şehir kamuoyunun yoğunlukta olduğu takipçilerimiz arasında küçük çaplı bir anket düzenledik. 1388 kişinin katıldığı ankette; okulların durumu hakkında velilerin fikirlerini sorduk. Katılımcıların %63’ü (874 kişi) okullar kapanmalı şeklinde oy kullandı. %37 (514 kişi) ise açık kalması yönünde fikir belirtti.

Yazımı bitirmeye yaklaşmıştım ki Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun 5,6,7 ile lise hazırlık 9,10,11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine ilişkin kararı geldi.

Bakalım Konya’mızda süreç nasıl işleyecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR