Ali Dutal

Ali Dutal

AHİR ZAMAN FİTNESİ VE FETÖ-3

AHİR ZAMAN FİTNESİ VE FETÖ-3

“Ahir Zaman Fitnesi” ile ilgili araştırmalarıma devam ederken daha önce “Müslüman Türk Kadının Örtüyle İmtihanı” başlıklı yazımda işlediğim konu ile bağlantılı Efendimizin(sav) aşağıdaki değerlendirmesi dikkatimi çekti. “Giyinik Çıplaklıkla” ilgili Hadisi Şerifi biliyordum; ancak, “Ahir Zaman Fitnesi” içinde yer aldığını bilmiyordum.

“Cahiliye dönemindeki açık saçıklığın, ümmetin sonunda da olacağını belirten Rasûlullah Efendimiz(sav); bir gün Medine’de sabah namazı vaktinde endişeyle-heyecanla uyanmış: “Dünyada nice giyinmiş kadınlar vardır. Ahirette çıplaktırlar” (Buhari, Sahih, VIII, 90; İbn Mâce, Sünen,II, 1326) buyurmuştur. Böylece Rasûl-i Ekrem(sav) dünyanın sonunda ve ümmetin sonlarında, İslâm kadınlarının dünyada giyinik oldukları halde, İslâmî tarzda giyinmedikleri, bazı yerlerini açtıkları, şeffaf ve dar giyindikleri için ahiret nokta-i nazarından açık olduklarını ve açıklıklarının cezasını göreceklerini belirtmiştir.”

-Peygamber Efendimizin (sav) tarif ettiği ve lanetlediği “Giyinik Çıplak” lık durumu bugün ülkemizde yoğun olarak yaşanmakta mıdır, yaşanmamakta mıdır?

Cevap vermeye bile gerek yok; çünkü “Görünen köy klavuz istemez”!

Çok acı ama, örtünmenin yozlaşması ile beraber, utanma da ortadan kalkmıştır. Sokakta, parkta, pazarda hemen hemen her yerde, bir Müslüman kadına, kıza yakışmayan davranışları görmekteyiz;

Sarmaş dolaş haller, hoş olmayan davranışlar, ağızda sigara, daha neler neler!...

Gerek örtünmeyle ilgili gerekse hedefe ulaşmak için kızların nasıl belli makamlardaki kişilere peşkeş çekildiğini FETÖ eksenli 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra yaşanan süreçlerde televizyonlardan duymadık mı?

Doğru yanlış onu ancak Cenab-ı Allah (cc) bilir; ancak başörtüsüne furuat denildiğini herkes bilmektedir.

-Çok söze gerek yok; fitne var mı, yok mu kararını siz veriniz!

Yine, fitne döneminde Efendimiz(sav); “Benden sonra kimisi kimisinin boynunu vuran kafirler olarak dinden dönmeyin” (Buhari, Sahih, VIII, 91) buyurup, kendinden sonra cahiliye devri örf ve âdetlerine, içki, kumar, faiz, puta tapma, fısk ve büyük günahlara dönmemeyi emrettiği gibi, dinden geri dönme hususunda da ümmeti uyarmış, İslâm cemiyetlerinde dinden dönmelerin” olacağına da işaret etmiştir.

-Allah aşkına söyleyin Efendimizin(sav) yukarıda buyurdukları yoğun olarak yaşanmıyor mu?

Boyunlar vuruluyor (IŞİD fitnesi); dinden dönülüyor; cahiliye adetleri yoğun olarak yaşanıyor; içki, kumar, faiz, zina gibi büyük günahlar işleniyor; Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan araştırma verilerine göre insanının yüzde 99,2’si kendi Müslüman tanımlayan bir ülkede kendini ateist olarak tanımlayan bir milyona yakın insanın olduğu basında yer alıyor; daha neler neler…

-Bilmem ki, hangi birini sayayım!

Çok uzatmaya gerek yok; tarif edilen “Ahir Zaman Fitnesi” nin yaşanacağı devirde olacak olanlar bugün itibariyle açık ve net olarak görülmektedir.

Daha önce ifade ettiğim gibi; bu fitnenin “Ahir Zaman Fitnesi” olup olmadığını Yüce Allah(cc) bilir. Ben sadece Peygamber Efendimizin(sav) buyurdukları sınırlar içerisinde değerlendirmeye çalışıyorum. Yapabileceğim her türlü hatalı değerlendirmeden Allah’a(cc) sığınırım; amacım, Müslümanların yaşadığı İslami yozlaşmaya dikkat çekmek karınca kararınca ikaz etme vazifemi yerine getirmektir.

Özellikle sıkıntılı dönemlerde hakikati söylemek önemli olmanın ötesinde zarurettir. Ülke ve insan olarak FETÖ fitnesinden kaynaklı büyük sıkıntılar, acılar, haksızlıklar, mağduriyetler, aile dramları yaşanmaktadır. Özellikle, toplumca kabul görmüş şahsiyetler bu süreçte yaşananlara ilişkin görüş ve önerilerini Allah(cc) rızası için ortaya koymalıdırlar. Doğruları görüp de söylememenin mesuliyetini hepimiz biliyoruz.

Konuyla ilgili değerlendirmelerime devam edeceğim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR