Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ GÖNÜL KIRGINLIĞINI ALACAK…

AK PARTİ GÖNÜL KIRGINLIĞINI ALACAK…

Bugün aslında Uğur İbrahim Altay Başkan’ın sunumunu, dahası haber olayının dışındaki detayları sizlerle paylaşmak isterdim. Doğrusu da bu olurdu. Ama Başkanın kurmayları televizyonları ve izleme saatini düşünmüş olacaklar ki başkanın programını buna göre ayarlamışlar. Başkan ve ekibince bu saat çok doğru ve isabetli olabilir. Ama bence kötü bir ayar ve tercih. Televizyonlarda Beşiktaş-Fener derbisi, pazartesi akşamları genelde spor programları, kadınlar çocuklar yaşlılar yani sporu sevmeyenler için ise Show’un Çukur’u, TRT’nin Vuslat’ı, Fox’un Yasak Elma’sı, Star’ın Söz’ü veeee Acun’un ünlü Survivor’u…

Bence haftanın ilk günü ve reytinglerin tavan yaptığı bir saat.

“Amaaaan boş verin seyreden seyreder seyredemeyen de gazetelerden okur” diyeceksiniz, demişler bile. Ama hangi yazılı basın bir olayı 48 saat sonra manşet yapar ki?

Şahsen ben başkanın bu programını değerlendiremediğim için hem üzgünüm hem de çaresiz.

O zaman Uğur Başkanlı gecenin ertesi günü Uğur Başkansız bir yazı ile devam edelim.  

 …………… 

Sanayici Mustafa abimiz inanılmaz bir şekilde ilmik ilmik şehri dokuyan gerçek bir şehir sevdalısıdır. Ve bizim samimiyetimize de güvenerek olumlu ya da olumsuz tüm gözüne batan konuları bizimle paylaşır. Allah için biz de bugüne kadar kendisine hiçbir zarar vermedik.

Bakın Mustafa abimiz hafta sonunda yaşadığı bir olayı bizimle dolayısıyla sizlerle nasıl paylaşıyordu;

“Özel hastanelerde savurganlık hat safhada. Bence nedeni doktor ilk olarak röntgen ve MR istiyor. Birini çektir gerek görülse diğerini iste, tahlil, film, MR, muayene derken güzel bir fatura karşınıza çıkıveriyor. Milli servet heba oluyor. Özel fizik tedavilerde fahiş paralar alınıyor. Bunlarda asgari bir fiyat yok mu? Sağlık da bunlar denetlenmez mi?

Bir de cuma günkü yazınızda haberinizde Karapınar’da obruklar oluşmuş da…. Hani Hotamış gölü doldurulacaktı? Ne oldu da bu iş gündemden kalktı? Herhalde sular Göksu’ya boşa daha ne kadar akacak acaba…

Selamlar…”

……….

Mustafa amcamız iyi tecrübeli bir sanayicimizdir, büyüğümüzdür. Yanılmıyorsam sadece biz PUSULA olarak değil birkaç basın kuruluşu daha kendisinin haberini yapıp manşetlerden verdi. Mustafa abimiz iyi bir AK Partili dolayısıyla da iyi bir Reisçidir.

Ama anlıyoruz ki Mustafa amca da sistemde bazı şeylerden şikayetçi. Mustafa abimizi yakından tanımasam bu sorulara çok daha faklı cevaplar verilir ve bilgilendirme yapılabilirdi. Ama dedik ya Mustafa abimiz inanılmaz şekilde Konya milliyetçisidir. Belki de bunun için böyle sitem ediyordur…

KONYALININ TANZİM

SATIŞ İSTEĞİ SÜRÜYOR…

Şehrimizde belli bir kesim ısrar ve inatla Konya’da Tanzim Satış yerlerinin açılmasını istiyor. İşte bu kesimden okurumuz Sayın Ali Koç Bey. Ama Ali Bey bu konuda şehrimizde tanzim satış mevzusunu başka yerlere bağlıyordu.

Bakın ne diyor Ali Bey

“Uğur bey bu tanzim satış işi neden KONYA’da YOK.

 YOKSA yine halci pazarcının insafına mı kaldık? Pazar fiyatlarını bir inceleyin yine aldatıldık…”

………………

AKLIMDA DELİ SORULAR (!)

Bu paragraftaki genç ismi yakından tanırım. Eğitim, zeka, sorgulama konusunda gerçekten mükemmeldir. Hatta zaman zaman kendisi ile özellikle ekonomi ve siyasette dolayısıyla konu Konya ise tartışırken de ters yumruğun nereden geleceğini bilmediğim için hep savunmada kalmayı tercih ederim. Babası ve ailesi eski Milli Görüşçü bugün de AK Partili olan ailenin evladı olan genç kardeşimiz her ne kadar şehrin siyasetine muhalif de olsa, bizim Konya’nın en muhalifi ne olur ki?

Ama dedik ya bu genç kardeşimiz çok zekidir.

Hani dün biz köşe yazımızda “Gönül Belediyeciliği”nin ucunu şöyle bir kaldırdık ya. Kardeşimiz “Aklımda deli sorular” diyerek bize döşenmiş.

Bakın neler soruyordu; 

“Abi gönül belediyeciliği nedir? Cepler doldu sıra gönüllere girip helallik istemeye mi geldi?

Ya da diyelim ki bugüne kadar mesela Selçuklu’da gönülsüz belediyecilik mi yapmışlar?

Bunun altı nasıl doldurulmuş? Bundan önce olmayan gönül kim?

Oysa icraat belediyesiydi AK Parti. AK Parti belediyeciliği bunu yaparken kalp kırdıklarını mı düşünüyorlar yoksa? Demek ki gönüllere hitap edecekler ama, gönüllerin karnı aç, mide boş, ayrıca fersah fersah kötü iddialar, kayırılan müteahhit haberleri okuyoruz. Siyasal İslam’daki gönül kırgınlığı olsa olsa, neden bana sahip çıkmadın şeklindedir.

Yoksa şimdi müteahhitleri mi değiştirecekler?

Bu şehirde ben kendimi bildim bileli siyaseten sizde zaten. Öyle değil mi abi?

Şimdiki ve önceki yapmamış, hizmet etmemiş, yan gelip yatmış mı?

Ya da Bizanslılar için mi çalışmışlar şimdi halkımız için çalışacaklar.

Aklımda deli sorular abi.”

………………………………

İnşallah yarın yine birlikte olabilmek ümidi ile bugünlük hoşça kalın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Merdivenler harika dostlardır. Bizimle birlikte yükselirler bizimle birlikte inerler.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yayaların nerede geçiş üstünlüğü olduğu konusunda doğruları bilip ona göre hareket ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR