Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ-MHP KONYA’DA NASIL ANLAŞTI?

AK PARTİ-MHP KONYA’DA NASIL ANLAŞTI?

Bugün yine sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hiç süslü giriş filan yapmadan direkt olarak sizlerle paylaşmamız için bizleri bekleyen konulara geçiyorum.

Cumartesi sabahı saat 10.05’te hukukçu ve alanında Konya’nın en başarılı, en dikkat çeken, dahası kendi adına açtığı davalarla belediyelerin başına musallat olan(!) ancak sonunda da kazanan abimiz aşağıdaki fotoğrafı bizlerle paylaşıyor

foto-1-533.jpg

Ve altına da tek cümle ile şöyle diyordu 

“Anıt göbeği saat 10… Işıklar yanıyor. Lazım olur.”

………..

Biliyorum bugün de MEDAŞ yöneticileri arayacaklar ve bu lambalar havanın ışığına göre otomatik ayarlı, fotoselli olduğunu söyleyip “Hava kapalı olduğu için yanıyor” diyecekler. Biz elçiyiz ve her sıkı okurumuza olan saygımız gibi avukat abimize de saygımızdan dolayı konuyu dile getiriyoruz.

ŞEB-İ ARUS İÇİN

EK SEFER KONULMUŞ

Turizmcilerin bizi uyarması ile Mevlana’yı anma etkinlikleri haftası için daha önceden yetkililerin açıkladığı gibi Yüksek Hızlı Tren seferlerine ek seferler konmadığını bu seferlere geçen yıl beklenen ilgi olmadığı için sadece Şeb-i Arus günü için ek sefer düzenlendiğini geçtiğimiz hafta bu köşemizde dile getirmiştik.

TCDD Genel Müdürlüğündeki bir dost isim yazımızın çıktığı günün gecesi şöyle bir bilgiyi bizimle paylaştı;

“Uğur abicim yazını yeni okudum. TCDD Taşımacılık olarak, 1 hafta önce 17 Aralık için ek seferler planlandı. Ve bugün öğlen biletler satışa açıldı.

Ayrıca 10-16 Aralık tarihleri arasında Konya’dan 21.20 hareket eden tren 23.00’te hareket edecektir.

Dahası biz bunu oradaki ilgililerle konuşarak karar aldık.

Yoksa bizim Konya’ya ve Hazreti Mevlana’ya saygımız sonsuz.

İnan her şeyin eksiksiz ve hatasız olması için 1 ay önceden tüm bunları düşündük her detayı ile ilgili olarak. Allah’a emanet ol abi saygılar…”

…………….

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM

İşte yine aynı konu ile ilgili yazımızın çıktığı gün Konya’nın turizminde çok farklı sektörlerde hem ekmek parası için hem Konya Kültürü, sanatı ve Hazreti Mevlana için elini taşın altına koyan ömrünü bu işe veren candan bir abim o gece, o yazımıza hitaben bize şöyle bir yorum göndermişti; 

“TCDD’nin teşhisi doğru Mevlana Haftası için bu yıl Konya’ya pek talep yok, İstanbul, İzmir gibi Konya’ya tur getiren yerlerden baya bir acenteye mail attım ve bizzat 8-10 acenteyi aradım, internette tanıtım açtık, ama “pek talep yok herhalde iptal edeceğiz” dediler.

Bazıları da hiç tanıtım açmamış, nedeni “acente olarak bilet işinde problem oluşturuyorlar ve oteller haftaya özel fiyatları çok yükseltiyorlar” diye Şeb-i Arus haftasına müşteri aramıyoruz bile diyorlar.

Biz Konya olarak koltuk sevdasına Mevlana Haftası gelsin bürokratlara davetiye dağıtalım birilerinin gönlünü yapalım, acenteler Konya’ya tur getirse de olur, getirmese de olur. Aman şu Mevlana Haftası bir geçse diye başlamadan bitmesini bekleyen cebinde bankamatik kartı ile maaşı garanti olan memur zihniyeti ile Konya’da turizm falan yapmıyoruz, yapamayız da.

Konya’daki resmi dairelere ücretsiz davetiye dağıtarak Mevlana Haftası kutlayacaksak bu davetiyeleri acentelere yollayalım, acenteler Konya’ya dışarıdan misafir getirsin.

Acente, otobüsçü, yollardaki tesisler, Konya’daki oteller, lokantalar, hediyelikçiler herkes iş yapar hiçbir şey olmasa da gelenler şeker alır şekercilere faydası olur, piyasaya bir katkısı olur.

Ama şu durumda ne acıdır ki oteller şu anda boş….. gelecek olan da görünmüyor.

Kendimizi kandırmayalım.”

……………….

Hazreti Pir’i anma etkinliklerinde bire bir bu işin içinde olan üstelik de Konya turizmde iş adamlı ve esnaf olarak sadece tek sektörde değil birkaç sektörde bulunan yılların insanı böyle bir teşhis kondu ise bizim de kimseye yazacak ve de diyecek tek kelimemiz olamaz.

Oturur susarız.

(Yalnız bugün konular bizi bekliyor. Yarın inşallah fırsat bulursak bu konu ile ilgili bir şeyler daha yazacağım)

HIZLI TRENDEKİ BOŞ KOLTUKLAR

Konya’daki Ankara’daki TCDD Yüksek Hızlı Tren ile ilgili sorumlu dostlar çalışan isimler alınmasın. Bize de kızmasınlar. Biz asla burada “Meyveli ağacı taşlama” işinde olmayız. Olanlara da fırsat vermeyiz. Çünkü şahsen ben Yüksek Hızlı Treni yapanlara da çalıştıranlara da çalışanlarına da hep dua ediyorum. Ancak çok gözde olan ve çok kullanılan ilgi gören bu trenlerimizde eksiklikler ya da göze çarpan hoş olmayan konular sık sık gündeme geliveriyor.

Buyurun Cuma günü saat 18.29’da Hızlı Tren’in içinde bulunan bir ailenin reisi şu fotoğraflar ile sitemini bizimle sizinle şöyle paylaşıyordu:

foto-2-446.jpgfoto-3-312.jpg

“Sevgili yiğit kardeşim İstanbul'a gidiyorum, 4. vagonda 10 koltuk boş. Biz ise zor bilet bulduk her yer dolu diyorlar, bunun özü devleti sistemli zarara uğratıyorlar, diğer vagonlarda da boş yer var selamlar işleriniz rast gitsin.”

…………….

Evet, bu tür şikayetler o kadar çok ki. Mesela Cuma günü Konya’dan Ankara’ya gideceksiniz. İnternete girin bir tek boş koltuk yok. Araya 50 kişi sokarsınız belki bilet bulabilirsiniz. Namaz biter internete bir daha girersiniz. Yarısı boş. Seç beğen biletini al. Yetkililer de büyüklerin son dakika bilet ihtiyacına cevap verebilmek için belki bunu yapıyorlar ama vatandaş da durumu fotoğraflarla böyle gösteriyor.

AK PARTİ-MHP İTTİFAKI

KONYA’DA NASIL OLACAK?

Evet Türkiye genelinde AK Parti ile MHP dahası şöyle desek daha doğru ve samimi olacak Reis ile Bahçeli ittifakı için son viraja girildi. Taban bu konuda ne kadar suskun ancak mutsuz ve çaresiz(!) olsa da liderler “tamam” dedikten sonra millete ne demek olur ki? Öyle değil mi?

Reis bu konuda işin sonuna geldi. Siyasiler 15-16 Aralık dese de artık son yazımlar yapılıyor. Son güçlü iddiada MHP’ye 6 il, 60 ilçe dense de son sözü liderler diyecek ve onlar el sıkışacaklar. Liderlerin resmi açıklamaları dışında yazılan çizilen iddialı ifadelere göre de Reis, MHP’ye 2014’te sahip olduğundan fazla ilçe vererek jest yapacakmış.

Buna göre MHP’nin 2014’te yerel seçiminde aldığı ilçeler de MHP’ye bırakılacak. AK Parti buralarda aday çıkarmayacak. Buna karşılık MHP de ilin diğer ilçelerinde aday çıkarmayacak. Formül, büyükşehir adayı AK Parti’ye bırakılan iller için de aynı şekilde uygulanacakmış. AK Parti, konuşulan bu illerde, Ankara’da 2 veya 3, İstanbul’da 2 veya 3, Adana’da 8, Aydın’da 3, Manisa’da 6, Mersin’de 7, Osmaniye’de 9, İzmir ve Denizli’de de birer ilçeyi MHP’ye bırakacakmış.

Hatta bu ittifakta iki jest olacakmış. AK Parti’nin İstanbul’da vereceği ilçeler, 2014 hesaplamasının dışında verilecekmiş. Çünkü bilindiği gibi MHP’nin İstanbul’da 2014’te aldığı ilçe bulunmuyor. Diğeri istisna ise Osmaniye için uygulanacakmış. Büyükşehir olmadığı halde Bahçeli’nin memleketi olduğu için Osmaniye ittifak hesaplarında yer alıyormuş.

İttifak görüşmelerinde zaman zaman tartışılan belediye meclis üyeliklerinde ise işbirliğine gidilmesi formülünden vazgeçilmiş. Her parti, kendi meclis üyeleri ile seçime girecekmiş. AK Parti ve MHP’nin kendi listesi ile seçime girmesiyle Türkiye genelindeki oy oranlarının belirlenmesi de amaçlanmış. Bazı yerlerde, belediye başkanının bir partiden, belediye meclisinin çoğunluğunun diğer ittifak partisinden olması gibi sonuçlar da çıkacak.

…………

Daldık buralar bizi aşar.

İttifakta Konya’da neler olacak?

Bu konuda AK Parti de MHP de iller ve teşkilatlar nezdinde asla taviz vermiyorlar, halk arası tabir ile “burunlarından kıl aldırmıyorlar”…

Çünkü yukarıdaki ittifak denkleminde bir yerde kendilerini de kandırıyorlar. Konya bağlamında birileri hiç burunlamasa da Saadet, İYİ Parti ve CHP’nin Ankara’da yapacağı ittifak kulak arkası edilmemeli derim.

Adım Uğur gibi bildiğim bir şeyi daha yazayım sonra noktayı koyalım.

AK Parti ile MHP; Konya’nın ilçelerde ittifak yapmasalar da bir ilçede onu da zorunluluktan sadece ve sadece bir ilde yapacaklar onun adını da bugün yaz-ma-ya-ca-ğım. Çünkü söz verdim ayıp olur.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

"Sözün kıymetini "lal" olandan, ekmeğin kıymetini "aç" olandan, Aşk'ın kıymetini "hiç" olandan öğren."

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle cumartesi ve pazar günleri kul hakkı ve yasaları düşünmeyerek, kendilerinden başkalarını hiçe sayan düğün, nişan, konvoy, silah, tüfek ve havai fişek atma teröründen kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR