İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Hakem Yine Maçın Önüne Geçti

Hakem Yine Maçın Önüne Geçti

Konyaspor geçen hafta alınan Alanyaspor galibiyetinin ardından Trabzon maçını da kazanıp galibiyeti perçinlemek, zirve yürüyüşünü sürdürmek kısaca havaya girmek istiyordu. Fakat gel gelelim hafta içi maçın hakeminin “Mete Kalkavan” olarak açıklanmasıyla içimden “yine mi” dedim.

Çünkü Mete Kalkavan’ın maçlarında Konyaspor her zaman kazık yiyordu. Bugüne kadar Mete Kalkavan’ın yönettiği maçlarda Konyaspor 2 galibiyet 6 mağlubiyet 6 da beraberlikle ayrıldı. Maçın hakemi açıklandıktan sonra Trabzon cephesinin resmi sayfasında bir yazı yayınlandı. Yazı aynen şu şekildeydi “Mete Kalkavan'ın yönettiği Trabzonspor maçlarındaki yanlış kararları futbol kamuoyunun hafızalarından henüz silinmemiştir. Her maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da hakemin, verdiği kararlar ile sahadaki mücadelenin önüne geçmediği bir maç yönetmesi en büyük beklentimiz olacaktır.

Yani maçtan önce hakemin bilinçaltına bu yazıyı soktular. Zaten hakem de bildiğimiz Mete Kalkavan. Ama bu mazeret değildi tabiî ki. Maça Trabzonspor daha etkili başladı. Konyaspor ise kontrataklarla cevap vermeye çalışıyordu. Dakika 22’yi gösterdiğinde Jahovic inanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Daha iki dakika geçmeden tekrar Jahovic soldan kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak defans son anda dengesini bozdu. İlk yarı bu şekilde geçmiş ve devre arasına 0-0 skorla girmiş bir Konyaspor vardı.

İkinci yarı başladığında hakemin bütün taktir haklarını Trabzon’dan yana kullandığını görüyorduk. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde Abdulkadir öyle oyun cambazı gibi kendini yere attı ve zaten pusuda bekleyen hakem penaltıyı verdi. Tabiiki pozisyonu VAR odası da izlemekteydi. Var odasından Mete Kalkavan’a “hocam pozisyonu izlemenizde fayda var” uyarısı gelince biz de herkes gibi kararı düzeltir diye beklerken Mete Bey, verdiği yanlış kararın arkasında durdu. Muhtemelen “bu penaltıyı iptal edersem, tribünler sahaya iner” diye düşündü ama emeği, hakkı, hukuku unuttu.

Ondan sonra da zaten Konyaspor’un klasik çöküşü gelmiş oldu ve Konyaspor sahadan 3-0’lık skorla yenik ayrıldı.

Bu arada çuvaldızı kendimize batırmak gerekirse Konyaspor sahada hiç yoktu. Eğer Jahovic’in kaçırmış olduğu iki pozisyon olmasa başka da bir pozisyonumuz yok. Gerçi Aykut Hoca topu bilerek Trabzon’a bıraktıklarını ve oyunun istedikleri kıvamda giderken, hakemin devreye girdiğini söyledi.

Neticede hakem maçın önüne geçti. Bir kez daha canımızı yaktı. Hem Galatasaray’ın hem de Trabzon’un gazını almak adına bizi harcadılar. Çok da geçmişe gitmeye gerek yok. Bundan 2 yıl önce Ali Çamdalı “KORKAKSINIZ” demişti. Bizce de korkaksın Mete Kalkavan… Trabzon’da bunu ispatladın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR