İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Sezonun takımı kim olabilir

Sezonun takımı kim olabilir

Böylelikle bir sezonu daha tamamlamış olduk. Yıllar sonra gelen şampiyonlukla Trabzon bu sezonun şampiyonu olmasını bildi. Gerçekten de hak edilen bir şampiyonluk elde etti. Avrupa’ya gidecek ve düşecek takımlarında belli olmasından sonra kulüpler iç transfer ve dış transfer de hareketli saatlerin başlaması kaçınılmaz. Fakat şehir takımı olarak düşen kulüpler gerçekten o kulübe gönül vermiş taraftarları yıpratıyor. Koskoca tuttuğun şehrin takımı bir alt lige düşüyor. Düşmesini bırakın eğer mali yapıdan dolayı sorunlar yaşıyorsa ertesi sene de bir alt lige düşüp oradan kaybolup gidiyorlar. Sonra bir bakmışız isim değiştirerek tekrar gelmeye çalışılıyor. Ama şu gerçek bizim için sezonun takımı Konyaspor’dur. Ekonomik olarak kendi yağında kavrulan bir takımın bu başarıları kazanması büyük iştir. Kulübün ekonomik yapısı bozulmaz ise önümüzdeki yıllar daha büyük işler yapacak bir takım neden kurulmasın.

Ama bu sezonun en büyük acısı Ahmet Çalık’ın aramızdan erken ayrılmasıydı. Şampiyonluklar küme düşmeler gelip geçer fakat bir oyuncunun yeri asla ve asla dolmaz. Bu acıyı Konyaspor kulübü yaşadı daha öncede yaşadı. Tevfik Lav ve Muhammet Yürükuslu hala hafızalarda unutulmadı. Umarım bir daha da böyle acıları yaşamayız.

Futbola dönecek olursak kulüp olarak mali yapını iyi yapman gerekiyor. Alt yapıya önem vermen gerekiyor. Yoksa böyle borç batağında savrulup durursun. Bunun örneklerini hep görüyoruz görmeye de devam edeceğiz anlaşılan.

Konyaspor’a gelecek olursak Temmuz ayında Avrupa kupaları playoff maçları başlayacağından sezonu erken açacak olan temsilcimiz gerekli görülen yerlere takviyelerini yapacaktır. Gönderilecekler arasında kiralık olan Ahmed Hassan ve Alberk Koç önümüzdeki sezonki planlamada düşünülmüyor. Sözleşmeleri biten kaleciler Eray ve Erten devamında Anicic ve Musa Çağıran ile de yola devam edilmeyeceği konuşuluyor. Futbol kariyerini de sonlandıran Sukibic’in gitmesiyle baya bir transfer yapılacak görüşü hakim gibi.

Temsilcimizin Avrupa liginde üç maç ön eleme yapacağından işimizin baya bir zor olacağı aşikar. Toplam da üç sezon Avrupa’ya giden bir Anadolu takımı var mı hatırlamıyorum lakin bu da büyük başarı olsa gerek. Umarım gruplara kalır ve başarılarına bir yenisini daha ekler temsilcimiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR