Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ’NİN RAKİBİ YİNE AK PARTİ…

AK PARTİ’NİN RAKİBİ YİNE AK PARTİ…

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu pazar günü Konya’da Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Siyasete girmeden önce bir okurumuzun bana iki üç ay öncesinden attığı ama bizim atladığımız bir konuyu dün yeniden hatırlatması ile bu durumu önce siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum. Yalan dolanlı entrikalı siyaset işlerine ise ondan sonra girelim.

Erol Ö….. isimli okurumuz bakın bizimle hangi konuyu nasıl paylaşıyordu;

“Uğur abi iyi günler.

Selçuklu Kongre Merkezi ile ilgili yazdıkların sonuna kadar doğrudur. Yetkililer tabi ki böyle bir şey olmaz diyecekler kıvıracaklar ama Anadolu insanı yemez.

Bir de şu sana yazdığım “300 liraya su alıyorlar” olayını da yazarsan. Tabi bakalım ki bu sefer ne diyecekler? Abi sana daha önceden yazdığım aynı yazıyı bir daha atıyorum bunu bizler için vatandaşlar için değerlendirirsen çok mutlu oluruz. Maç doksan dakika top Uğur abide (!)

Selamlar güzel abim.”

Dedikten sonra şu satırları bize bir kez daha gönderiyordu;

“Sevgili Uğur abi bu konu benim için önemli senin içinde. Çünkü böyle konulara hassas olduğunu bildiğim için sana yazıyorum. İnsanlara belediye eliyle nasıl kazık atıldığına şahit oldum. Selçuklu Kongre Merkezi süper olmuş ne yazık diyorum burası birilerine kiraya verilmiş. 0.50’lik küçük su her yerde 1 TL ne hikmetse burada 3 TL.

Çarşı pazar mezar gezen Belediye Başkanlarım Cuma günleri cami cami gezen belediye başkanlarım!

Buraları kiraya verirken buranın kirasını nasıl çıkartır vatandaşa nasıl kazık atmadan normal fiyatlarla satış yaptırılır bunları niye yazmadınız? Yine ibibik misalindeyiz. İbibik...  Yapacak birini bulamayınca yuvadakine göz dikermiş. burada yapılan toplantıların çoğunu AK Parti danışma meclisi, Büyükşehir Belediyesi toplantıları gibi…

Kısaca kendi toplantılarını yaptıkları yerde insanlara 3 liraya su sattırıyorlar.

Uğur abi tabi ki sen bu durumu köşende yayınlarsan açıklamada şöyle olacak “biz orayı ihale ile verdik buraya kadar doğru ama eğri olan denetimini yapıyor musunuz? Yoksa AK Partililer olarak bizler 3’e de içeriz 5’e de içeriz mi diyeceğiz.

Bilmiyorum abim yorum sende. Seni de yine rahatsız ettim hakkını helal et güzel abim...”

Abi bir de ben orada su almadım. Canım yanmadı alan kişilerin, ‘yazıklar olsun kendi yerimizde bizlere 3 TL’ye su aldırıyorlar almasak ağzımız kurudu ama hakkımızı helal etmiyoruz, buna bir çözüm’ dediklerine şahit olduğum için sana yazdım Uğur abim...”

SAYIN ÖZKAFA BİR KEZ DAHA

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Saadet Partisi’nin adayı beklendik şekilde Sayın Mustafa Özkafa oldu. Sayın Özkafa ile Karatay Belediye Başkanlığı günlerinden bu günlere çok değerli ve samimi bir şekilde gazeteci-başkan ilişkimiz oldu. Hiçbir zaman birbirimizi kırmadık. Dahası o günlere baktığımız zaman bugünlerdeki tirajı komik halimizle kıyaslanmayacak şekilde bayağı adam gibi adam gazetecilik de yaptık.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra nedendir bilinmez Sayın Özkafa siyasette nereye el attı ise tutmadı. Mesela son genel seçimlerde CHP listesinden girmeyi kabul etmedi. Sayın Özkafa o gün o teklifi kabul etseydi bugün yine Saadet Partisi saflarından milletvekili idi.

Elbette bu bir nasip ve kader olayı.

Elbette hepimiz için ortak duamız “Her şeyin hakkımızda hayırlısı olması” için.

Amma velakin malum bu ortamda bugün Büyükşehir seçimlerinde yeniden Özkafa Başkan adayı bana göre yanlış (!)

Ancak tercih partinin partililerin ve Sayın başkanın olduğuna göre bize de ancak hayırlısı olsun demek düşer.

İYİ PARTİ’DE ADAYINI

BUGÜN YARIN AÇIKLIYORMUŞ

Ankara ve İstanbul dışında Anadolu’da sesi soluğu çıkmayan hadi daha da bu alanı küçültelim Konya’da oy alıp vekil çıkardığı halde teşkilatları başta olmak üzere hiçbir yerde sesi soluğu ve varlığından bir haber olduğumuz İyi Parti de bugün yarın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacakmış.

Geçtiğimiz günlerde aralarında teşkilatlarında bizzat yer alan iki İyi Partilinin de bulunduğu bir ortamda önce biz yerel basından söz açıldı. Son derece kibar ve nezaket kurulları içerisinde de olsa bu partili arkadaşlar kendilerince haklı olarak bizi eleştirmek istediler. Dahası yerel basının sadece AK Parti’nin yayın organı haline geldiğinden söz ederek durumu da genelleştirdiler. Bir iki cümleyi haklı olabilir diyerek önce dinledim sonra kendilerine şöyle bir soru sordum;

 “Özür dilerim ben sizin İl Başkanınızın adını bilmiyorum nedir acaba?”

“Hadi sizin il başkanınız bizim PUSULA Gazetesini sevmiyor diyelim siz il teşkilatı olarak belediye başkanlığı seçimleri öncesi hangi yerel gazeteyi ziyaret ettiniz?”

……………

Böyle bir iki eleştiri cümlemizden sonra partili dostumuzun tek cümlelik cevabı;

“Bizim Başkan sosyal medyayı tercih ediyor abi”…

Yiyeyim sizin başkanınızı da sizin sosyal medyanızı da…

Bakın hiç kızmaca darılmaca yok.

Ben bir gazeteci olarak bize selam dahi vermeyen İyi Parti İl başkanını tanımak zorunda değilim. Aynı şekilde daha kapımızı dahi çalmayan CHP İl başkanını da bilmek durumunda değilim.

Pekiii bize kızıyorlar, eleştiriyorlar, daha da ileri gidip satılmakla suçluyorlar “siz nasıl gazetesiniz? AK Parti’den başka parti yok mu?” diyorlar.

Ben de buradan soruyorum selam vermeyen parti yöneticilerinin oturdukları yerden gönderdikleri haberleri gazetemizde internet sitelerinde vermek zorunda mıyız?”

Bu durumdan en çok biz gazeteciler ve şahsen ben mustaribim. Çünkü bizi okuyan, bize abone olan İyi Partili, CHP’li okurlarımız var. Onlarla karşılaştığım zaman onlarla konuşurken inanın utanıyorum. Ama bu güzel insanların öylesine sönük ve iddiasız teşkilat yöneticileri var ki elden de bir şeycik gelmiyor.

Onları ne sokakta ne pazarda görebilirsiniz.

Kaldırımda olmayan insanın gazetede haber olma şansı olabilir mi?

Amannnnnnn boş verin Konya gerçeğini.

Bugün için Konya’mızda doğrusu yanlışı, eğrisi büğrüsü ile sadece ve sadece AK Parti var. Bakın o bile başta Meram olmak üzere Belediye Başkan adaylarını bile açıklayamıyor.

O zaman yukarıda biz bir şeyi eksik yazdık.

KONYA bu yerseniz…

Şimdi oldu mu?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

ELİ görmeyen kişi, yazıyı KALEM yazdı sanır. ALLAH’ın kudretini görmeyen kişi, meyveyi AĞAÇ yaptı sanır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Şu soğuk günlerde ekmek ve yemek kırıntılarını çöplerin kenarlarına poşetlerin ağızlarını açarak hayvanların görebilecekleri şekilde bıraktığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR