Murat Baydar

Murat Baydar

Aykut Kocaman ile yeni bir umut, yeni bir başlangıç

Aykut Kocaman ile yeni bir umut, yeni bir başlangıç

Torku Konyasporumuz Spor Toto Süper ligin 8.haftasının kapanış maçında Kardemir Karabükspor’u Konya’da konuk edecek. Bu maça takımımız 8.5 yıl aradan sonra yeniden Konyasporumuz’un başına geçen Aykut Kocaman Hoca ile yeni bir umut arayışı ve yeni bir başlangıç yapmak için sahaya çıkacak. Aykut Hoca vizyonu olan, işine hiçbir kimseyi karıştırmayan, kendine has bir üslubu ve sistemi olan bir hocadır. Aykut Hoca asla günlük düşünmeyen, sistemini gittiği her takıma benimsetmek için sonuna kadar çabalayan bir Teknik Direktör profili çizmekte. İnşallah Konyasporumuz Aykut hocamızla bir şahlanışın içerisine girecek. 
Karabükspor ile Konyasporumuz ilk olarak 1969-1970 sezonunda 3.lig Beyaz Grupta karşılaşmışlar ve 7 Eylül 1969 Pazar ve 15 Şubat 1970 Pazar günü oynanan her iki maçı da Konyasporumuz 3-1 ve 1-0’lık skorlarla kazanmıştır. Spor Toto Süper Lig’de ise 4 sefer karşılaştığımız Kardemir Karabükspor’a karşı galibiyetimiz bulunmamaktadır. 2 beraberlik ve 2 yenilgi alıp, 7 gol atıp 9 gol yediğimiz bir istatistiğimiz vardır. Karabükspor 7.hafta sonu itibariyle 7 puanla 13. Torku Konyasporumuz ise 6 puanla 15.sırada 8.haftaya başladılar. Karabüksporu Tolunay Kafkas Hoca çalıştırmakta. Transfer sezonunda Karabükspor, Fildişili Traore’yi Gaziantepspor’dan, Zaireli Kumbela’yı E.Frankfurt’tan, Belçikalı Akpala’yı W.Bremen’den, Onur Ayık’ı Elazığspor’dan, Aykut Akgün’ü Trabzon’dan, Erkan Kaş ve Tanju Kayhan’ı Beşiktaş’tan, Fehmi Emre Güngör’ü Antalya’dan, Turgay Bahadır’ı Erciyesspor’dan, kaleci Aykut Özer’i E. Frankfurt’tan, B.Emirhan Yürünüş’ü Pendikgücü’nden aldı. Ayrıca Fenerbahçe’den İbrahim Serdar Aydın ile Portekiz takımı Sporting Lizbon’dan Arjantinli oyuncu Viola’yı kiraladılar. Buna karşılık ise İshak Doğan’ı Trabzonspor’a, Fransız oyuncu Puygrenier’i Auxerre’e, İlhan Parlak’ı ve Anıl Karaer’i Erciyesspor’a, Nijeryalı oyuncu Eneramo ve Uğur Uçar’ı Başakşehirspor’a, Brezilyalı Lopez’i Giresunspor’a, Atilla Aybars Garhan’ı 1461 Trabzon’a ve kaleci Bora Körk’ü Şanlıurfaspor’a vermiş ve Cezayir asıllı Fransız futbolcu Jugurtha Hamroun’u serbest bırakmıştır.
Torku Konyasporumuz’da perşembe günü Ziraat Türkiye Kupasında Altay’ı 2-1 ile geçip ilk 32 takım arasına ismini yazdırıp 4’erli 8 gruptan oluşacak gruplara kalmak çok büyük bir moral kaynağı olmuştur, aynı şekilde Kardemir Karabükspor’da penaltılar sonucu İnegölspor’u 6-4 ile geçmiş ve gruplara kalmıştır. Buna karşılık da ligin başından beri başımıza bela olan sakatlık illeti halen takımımızın eli kolunu bağlamaya devam etmektedir. Şu an itibariyle Rumen oyuncumuz Cprian Marica Almanya’da tedavi görmekte ve ilk yarıyı kapatmış bir pozisyon göstermektedir. Ayrıca Perşembe günkü Altay maçında 45.dakikada sakatlanan Recep Aydın ve çift sarı karttan oyun dışı kalan şu an itibariyle takımımızda en çok süre alan oyuncumuz Ali Çamdalı kesin olarak oynayamayacaklardır. Kupa maçında sakatlıkları sonucu oynayamayan Hasan Salih Kabze ile Bulgar oyuncumuz Dimitar Rangelov’un durumu maç saatinde belli olacaktır. Ancak Hasan Salih Kabze çok büyük bir ihtimalle sahadaki yerini alacak. Ne şartlar olursa olsun Torku Konyasporumuz’un önünde başka şık kalmamıştır her türlü sonuçta 5 haftalık hasreti dindirip galibiyet almak için ne varsa yapılması gerekmektedir. Salı gününden beri Aykut Hocamızın gelişi ile durma noktasına gelen Passolig satışları yeniden artmış ve 35000 seviyelerine ulaşmıştır bu da ayrıca yüz güldüren bir gelişme olmuştur. Bu gelişmeler sonucunda takımların şu kadrolarla maça çıkmalarını tahmin etmekteyim: Konyasporumuz Vid Belec, Ali Turan, Selim Ay, Jagos Vukoviç, Mehmet Uslu, Mehmet Güven, Uğur İnceman, Aliaksandr Hleb, Gabriel Torje, Djalma Campos, Hasan Salih Kabze (Ömer Ali Şahiner). Kardemir Karabükspor: Boy Waterman, Murat Akça, Yiğit İncedemir, Larrys Mabiala, Erdem Özgenç, Emre Özkan, Hakan Özmert, Musa Çağıran, Joseph Akpala, Domi Kumbela, Abdou Razack Traore. Güzel bir havada heyecanlı ve güzel bir maç ve sonucunda Konyasporumuz’un kazanması dileğiyle her iki takıma da başarılar dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR