Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

BABALAR GÜNÜ YAŞANANLAR!

BABALAR GÜNÜ YAŞANANLAR!

Her konuda fedakârlık gösteren babalarımıza karşı hissettiğimiz minnettarlık duygusunun bir eseridir Babalar Günü.

Bunun için ya babam diyebileceğin birinin olması ya da sana baba diyebilecek bir evladı olası gerekir insanın.

Baban varsa "Babalar Günü" güzeldir. Baban varsa o gün özeldir.

Seni hatırlayıp, ziyaretine gelecek, hatırını soracak ve senin de kalkıp boynuna sarılacağın bir evladın varsa güzel bir gündür babalar günü.

Ama o evlat sizden önce öbür âleme göçtüyse ve siz baba olarak onun mezarını ziyarete gidiyorsanız zor geçer o babalar günü.

Bu nedenle o gün babalar ve evlatların sevincini paylaşması çok güzeldir. Bu güzellikleri yaşayanlara ne mutlu. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır.

Ama ya o gün yaşanan bir de acılar ve burukluklar var. Her ev de ayrı bir dram ayrı bir hikâye var. Buralarda yaşanan acıların, hüzünlerin, buruklukların ne demek olduğunu anlayabilir misiniz?

O gün babası olmayan çocukların ya da evladı olmayan babaların halini anlayabilir misiniz?

Daha kokusuna doymadan, "Babam" diye mezar taşına sarılan küçücük bedenler için Babalar Günü güzel bir gün değil, yürek burkan bir gündür.

Eceliyle birbirinden ayrılan evlat ve baba ilişkilerindeki pişmanlıkları, özlemleri, sevinçleri, ertelenen hayatların bir daha yaşanamayacak olmasını,

Çocuk yuvalarına terk edilmiş ve babam diye koşabilecek birisi olmayan çocukların halini anlayabilir misiniz?

Evli olmasına rağmen ömür boyu evlat sahibi olamayacak olan ve evlat hasreti çeken babaların durumunu,

Daha yeni baba olmuşken veya babalık duygusuna hazırlanırken terör belasıyla hayata elveda diyen şehit babaların çocuklarının durumunu,

Akşama babam gelecek diye yolunu gözlediği, daha düne kadar omuzundan inmediği babasının mezar taşına sarılmak zorunda bırakılan küçük çocukların neler hissettiğini anlayabilir misiniz?

Bir gün evine gelen bir yetkilinin “Başınız sağ olsun, evladınız şehit oldu” diye haber verdiği babanın o anda başında çakan şimşeklerin ve içinden kopan feryatların ne olduğunu,

Yine aynı babanın sırf teröristleri sevindirmeyeceğim diye gözyaşlarını içine akıtmasını ve hüngür hüngür ağlayamamasının ne demek olduğunu yaşamayan anlayamaz. Allah (c.c) kimseye böyle acılar yaşatmasın İnşaAllah.

Annesini kaybeden çocuğa öksüz, babasını kaybeden çocuğa yetim, eşini kaybedene dul denir. Peki ya çocuğunu kaybeden annelere ve babalara ne denir?

Haziran ayının üçüncü Pazar günü yaklaştıkça içinizi bir sıkıntı basar ve pazar günü geldiğinde herkes babasını ziyarete giderken siz evladınızın mezarına gidersiniz. Taşına sarılır dertleşirsiniz.

O mezarlıkta sizin gibi yüzlercesinin olduğunu görünce teselli olmaya çalışırsınız ama ne mümkün. Tek teselliniz yüce Rabbimizin şu ayetlerinde saklı:

"Küllü nefsin zaikatul mevti summe ileyna turceun." Her nefis ölümü tadacak sonunda bize döndürüleceksiniz. (Ankebut,57) Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: Hayatı ertelemeyin, gününüzü yaşayın. Yarın hep birlikte olmayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR