Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başbakan Yıldırım’dan trene set istiyoruz!

Başbakan Yıldırım’dan trene set istiyoruz!

Ramazan ayı öncesi okurlarımız yine coştu. Allah sizlerden bir değil bin kere razı olsun. Bizleri o kadar değişik konularda uyarıyor ve dikkatimizi o yöne sevk ediyorsunuz ki. Duyarlı, hassas şehir sevdalısı okurlarımız neleri görüyorlar neleri…

Bakın İbrahim Y…. isimli okurumuz önceki gün bize bir mail göndermiş. Bakın İbrahim Bey ne diyor?

“Merhabalar Konya sevdalısı Uğur Ağabey;

Âcizane aklıma gelenleri yetkililere aracılığın ile daha kolay ulaşır diye yazıyorum kafanı ağrıtıyoruz hakkını helal et. BİMER, AKİM “bizi adam yerine koyup” kaale almıyor.

1. Konya'dan Tahran'a uçak seferine yazık olmuş, yetkililer takibini yapıp en kısa zamanda başlatmalılar.

2. Alaaddin Tepesi ve çevresi yayalaştırılmalı, Alaaddin Bulvarı Sahip Ata içeride kalacak şekilde dışa alınmalı ve bulvarın etrafı yüksekliği Alaaddin Tepesini geçmeyen, altı otopark olan oteller ile çevrelenmeli.

3. Eyfel veya Özgürlük anıtı benzeri Semazen veya Türbe şeklinde bir anıt yapılmalı turist çekmek için.

4. Türbe Meydanı ve Mezarlıklarımızın önündeki musallalara Mescid-i Nebevi avlusundaki şemsiyelerden yapılmalı.

5. Belediyelerimizin öncülüğünde bir şirket kurup yerli otomobili Konyalı babayiğitler yapmalı.”…

İbrahim abimize hassasiyeti için çok çok teşekkür ediyoruz.

MATBACILAR SİTESİNİ BÖCEKLER SARMIŞ

Önceki gün Selçuklu Belediyesi’nde görevli bir okurumuz ile sıkı bir sohbetteyiz. Tek konumuz var Selçuklu ve Konya. Tam bu mevzularda derinleşirken bizde kayıtlı olmayan bir numara arıyordu. Müsaade aldık ve “âlo” dedik. Ses tonundan genç birisi olduğunu tahmin ettiğimiz okurumuz şöyle diyordu “Uğur abi artık hep belediyelerin lehinde yazıyorsun ama size bir şey söylemek istiyorum”…

Şaşırmıştık. Allah, Allah biz ne yazıyorduk ki okurumuz böyle bir kanaate sahip olmuştu. Estağfurullah diyerek kendisini dinlemeye başladık. “Abi biz Matbaacılar Sitesi’nde çalışıyoruz. Belediyeye 50 defa telefon ettik. Bizi kimse dinlemiyor. Ama her yeri böcek sardı. Biliyorsun biz burada kalıplar alırız. Artık böcekler kalıplara çıkmaya başladı”… Gülüştük.

Okurumuzdan bir şey rica ettik.

“Nasıl olsa telefonumuz sizde var. Bunların fotosunu çeker atar mısınız?”

Gerçekte 10 dakika sonra telefonumuza fotoğraflar düşmeye başlayıverdi.

foto-1-131.jpgfoto-2-120.jpg

Fotoğrafta bile ağaçların yaprakların nasıl böceklerini istilasına uğradığı dahası yaprakların yendiği görülüyor değil mi?

Bizim belediyelerimiz için ilaçlama nedir ki?

İnşallah bugün bu iş çözülür diye ümit ediyoruz. Mehmet Hançerli başkanımdan güzel bir geri dönüşüm bekliyoruz.

ARENA’YI NASIL UNUTMUŞUM?

İki gün önce Tahir Başkan’ın güzel yanlarını dile getirdiğimiz gün çok sevdiğim bir iş idamı, spor adamı (Konyaspor yönetim kuru üyesidir), siyaset adamı gönül dostum abim sabah sabah aşağıdaki mesajı atıyordu;

“S.A Güzel insan her günkü gibi bugün de yazını okudum. Stadı atlamışın sanki abi. O stat yapılmasaydı o atmosfer oluşturulmasaydı Konyaspor'un bu başarısı olmazdı. Hele hele Kayacık tesisleri hepsi başarının birer parçası abi biliyorsun ama bunu sana hatırlatmak istedim. İçimde kalmasın, Allah kolaylık versin abim. İt ürür kervan yürür kulak tıkamak lazım eleştirilere.

Allah’a emanet ol komşum…”

…………

Bu abimize yerinde hatırlatması için çok çok teşekkür ederim. Bu konuyu atladığım için de Tahir Başkan’dan özür dilerim. Bu vesile ile bir şeyi itiraf etmek lazım.

Bu sezon Konyaspor’un 1 numaralı başarılı ismi Tahir Akyürek’tir.

Tahir Başkan’ın dolaylı dolaysız kulübe aktardığı paralar. Yaptığı stadyum.

Ki tüm eleştirilere rağmen.

Bu şehirde hâlâ büyük bir çoğunluk stadyumu “Niye devlet hükümet yapmıyor da belediye yapıyor?” eleştirilerine rağmen Tahir Başkan bu konuyu 40 defa masaya yatırıp böyle bir karar almıştı. Bu tür görünen ve görünmeyen mücadelelerle Kartal’ın yazdığı tarihin önsözünde Tahir Başkan vardır.

BAŞBAKAN’DAN RİCAMIZ VAR

Konya’mıza Yüksek Hızlı Treni kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dan Allah bin kere razı olsun. Ancak trendeki sıkıntıyı bir türlü aşamıyoruz.

Nedeni ise sadece ve sadece set yetersizliği.

Savaş uçaklarını savaş gemilerini savaş deniz altılarını yapan Türkiye bugün hâlâ nasıl bir tren setini yapamıyor aklım ermiyor.

Aklımız erse de ermese de set yok.

Bakın yanılmıyorsam İstanbul’dan Eyüp Belediyesi İstanbulluları haftada iki gün olmak üzere İstanbul’dan Konya’ya trenle taşıyacaklarmış. Konya için çok çok güzel bir şey. Eyüp belediyesine teşekkür ederiz.

Ama Belediye, kasım ayına kadar bu setleri kapattığı için önümüzdeki günlerden itibaren Konya-İstanbul ve İstanbul-Konya hatlarında bilet sıkıntısı baş gösterecek. Bizim insanımız diyor ki “Biletler vatandaşa 15 gün önce satışa çıkartılırken falanca belediye aylarca bilet alıp seti kapatabiliyor. Bu vatandaşa haksızlık değil mi?”

İlgililere soruyoruz bilet sıkıntısı olabilir mi?

El Cevap “Olabilir. Çünkü setimiz yeterli değil”

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım durumu sizlere arz ederiz efendim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Samimiyetin devam etmesi, yakınlarımızın kalplerinin bize karşı soğumasına mani olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR