Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Başımızın Tacı

Başımızın Tacı

1993 Eylül ayıydı. 40 kişinin üstünde bir çocuk grubu ile titreyerek girmiştik sınıfımıza. Kimileri anneleri yanında olduğu halde ortalığı yıkarcasına ağlıyordu. Öylesine sarılmışlardı ki ayırmak ne mümkün…

En son tiz bir ses inletti ortalığı ‘haydi tüm anneler dışarı!’ O anda esmer, upuzun siyah saçlı orta boylu uzun yüzlü, üzerinde her renkten desenli kıyafeti olan bayanın bizleri 5 yıl boyunca okutacak olan öğretmenimiz olduğunu anladık. Allah kendisinden binlerce kez razı olsun. Afyonlu ilk öğretmenim Emine Karaaslan, güçlü karakter sahibi örnek bir bayandı. Gerçek anlamda hayatımıza dokunan insanlardan biriydi.

Çok güzel günlerimiz geçti. Hayatı ilk ondan öğrendik. Şimdi nerededir ne yapıyordur bilmem ama kendisini bugün vesilesiyle hayırla anmam boynumun borcu… Tabii ortaokul, lise, üniversite yıllarında da birbirinden değerli hocalarımız oldu. Hepsine dua ediyorum.

Bugün 24 Kasım. Öğretmenlerimizin günü. Gerçekten çoğumuz için anne babamız yerine geçen değerlerin günü… 6. sınıfta babamızın ahirete irtihal ettiği gün ‘biz yanındayız’ diyen Türkçe Hocam İbrahim Çetin ve Din Kültürü Hocam Mehmet Ali Acar

Nasıl unutulabilir ki o anılar…

Kapitalizme alet olan günleri hiç sevmem. Ancak kutlanmayı hak eden birkaç tarih varsa onlardan biri de Öğretmenler Günü’dür.

Bugün öğretmenlerine karşı saygı mefhumunu kaybetmiş nesiller yetişiyor. Üstelik suçlu olan sadece çocuklar değil. El birliği ile o güzelim değerlerimizi yok ediyoruz. Toplum olarak eğilmemiz gereken önemli meselelerden biri bu. Lakin bugünün anısına olumsuzluklardan bahsetmeyelim. Öğretmenlerimiz başımızın tacı…

Başta eşim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu özel günü kutlu olsun…

KGC FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız en güzel etkinliklerden biri bence Gazeteciler Hatıra Ormanı için yaptığımız çalışmalardı. Başkanımız Sefa Özdemir ve Başkan Vekilimiz Lokman Koyuncuoğlu bu iş için ciddi mesai harcadı. Kendilerine ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle ‘Gazeteciler Hatıra Ormanı’na fidan diktik.

whatsapp-image-2021-11-22-at-17-07-30.jpeg

dsc-0101.jpg

Konya basının büyük çoğunluğu etkinliğe katıldı. Adeta bir piknik havası oluştu. Çok güzel görüntüler vardı. Pusula ekibi olarak biz de 10 çalışanımız ile katılım sağladık ve 20’ye yakın ağacı toprakla buluşturduk.

Böyle hayırlı organizasyonlarda daha çok birlikte olmak arzumuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR