Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAŞKAN ALTAY VE A TAKIMININ AFYON KAMPI

BAŞKAN ALTAY VE A TAKIMININ AFYON KAMPI

Çok şükür pazar sabahı yine karı gördük, doğa tertemiz soğuk ama karnı tok sırtında paltosu olan insanlar için muhteşemdi. Elbette bu günlerde bizlerden daha aşağı durumda olan aç açıkta ve yoksul olan insanları hastaları yaşlıları ve engellileri düşünerek halimize daha çok şükretmemiz için vesile olan günler.

Bu arada cumartesi ve pazar şehir, şehrin insanı yine durmuyordu. Kıpır kıpırdı ama hayrına ama şerrine, ama samimi hak yoluna ama sahte görüntüleri ile hak yolunda olduğuna kendisinin de inanamadığı bir yolda idi. Dualarımız ortak; Allah önce beni sonra bizleri ve daha sonra da cümlemizi ıslah etsin inşallah.

O kadar çok yazacak mevzu var ki bir kısmını salıya bırakmak üzere aldığımız notlardan başlayalım.

HASAN BAŞKAN DURUMU DÜZELTTİ        

İl Başkanı Sayın Hasan Angı ve teşkilatın verdiği yemeğe davet edilmediklerini söyleyen eski partililer ve bizim de bunu köşemize taşımamızın ardından cumartesi günü Hasan abimizin yakın çalışma ekibinden bir dostumuz aradı. Yazımızın teşkilat tarafından değerlendirildiği ve yanlış ya da eksik bir bilgilendirme olduğunun düşünülerek, “Bu yemek sadece il de görev yapanların çağrıldığı bir yemekti. İlçelerde görev yapanlar bu davete bilerek çağrılmadılar. İnşallah önümüzdeki günlerde de ilçe teşkilatlarımız da kendi teşkilatlarında eskiden görev yapanları yemekte toplayacaktır” denildi.        

Biz samimi olduğumuz için hemen bu notu paylaştık. Ancak partinin kuruluşunda İl’de olduğunu iddia ederek çağrılmayan isimleri de yanlış varsa düzeltelim dedik. Ya bizde bir hata var ya da teşkilatta diyerek bilgi notlarımızı paylaştık. Bu konuda da bir açıklama gelirse biz yine doğruları dile getirme adına buradan yazacağız inşallah.

SAYIN ANGI DEMİŞKEN

Evet, Sayın Hasan Angı partinin kuruluşundan İl Başkanlığı ve vekilliği döneminden bu yana benim hep “Başvekilimdir”. Son seçimlerden bu yana şehrin özellikle de AK Parti’nin yenisi eskisi, yaşlısı genci, bileni bilmeyeni, dava diyeni davanın ne olduğunun adını bile söyleyemeyeni ile benim Başvekilimi boyuna asıyorlar(!). Duruşundan ısrarla ve inatla taviz vermeyen Sayın Angı adı sohbet olan fitne fesat kazanında darağacında boyuna sallandırılıyor.

Bu durumlarda Sayın Angı’ya masaya yumruğunu vurmaması yüzünden kızsam da bu eleştirileri kabul edemediğim için üzülüyorum. Şimdi aşağıda yazacağım konuyu kendisinin ağzından bire bir duymadım. Ama çok yakınında olan ve sözüne inandığım bir ortak dostumuz aynen şöyle dedi;

“Sayın Angı’ya Reis’ten mesaj geldi. Hasan Bey istese idi Reis kendisine istediğini verecekti. Ama Hasan Bey ben bir yaşa geldim. Siyasette de pek çok şeyi gördüm. İl Başkanlığı da bana verildiği için kabul ettim” diyerek yeni bazı makamları kabul etmediğini duymuştum.

Onun için seçimlerden sonra ne olur? Ne biter? Onu bilemeyiz. Ama her türlü alternatifli ve her yola açık Konya siyasetinde düzgün duruşu olan insanları et makinesine atarak kıyma yapmanın kimseye bir faydası olmayacağını bir kez daha bu vesile ile hatırlatmak istedim.

ERBAKAN TIP YOLU İÇİN

BİRAZ DAHA SABIR

Erbakan Üniversitesi yeni Meram Tıp Fakültesi yolu hafta sonu da siz değerli okurlarımızın gündeminde idi. İşte duyarlı bir okurumuzun aşağıdakilere benzer çeşitli açılardan onlarca fotoğraf çekmiş bize göndermişti.

İşte onlardan bazıları;    

foto-1-546.jpgfoto-4-202.jpgfoto-2-454.jpg

Sonra da abimiz özetle şunları söylüyordu;

“Abicim burası yeni Tıp Fakültesi. Yeni açılan yolun sol şeridini elektrik direği parsellemiş durumda. Bu direkler sonsuza kadar böyle mi kalacak? Bir yerde dozerle kapatılmış yol diğer yerde sol şeritte elektrik direği. Bu görüntü sizce Konya’ya, üniversiteye, tıp fakültesine yakışıyor mu?”

………………

Evet bu konuda şunu rahatlıkla söylemek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde bu yolla ilgili yazıyı yazdığımız gece Büyükşehir’in ekipleri harekete geçmişler ve salaha kadar alternatif yolu yapıvermişler. Hatta bu yeni yolun da fotoğraflarını sizlerle paylaşmıştık.

Yazdık ama yine yazalım.

Bu arsa bir vatandaşın, belediye ile vatandaş arasında yolun geçmesi için protokol yapılıyor. Ancak protokol gereği vatandaşa parası ödenmiyor. Bunun üzerine de vatandaş haklı olarak yolu kapatıyor. Durum şimdi mahkemelik, belediye de şimdi mahkeme kararını bekliyor.

Biz yine de alternatif yolun yapımı için başkana, daire başkanlarına yardımcılarına Büyükşehir’in ilgili bürokratlarına ve işçi kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ederiz. Hastaneye yolu düşenlere de azıcık daha dişimizi sıkalım diyoruz.

BAŞKAN MUSTAFA ÖZDEMİR

HAFTA SONUNUN FENOMENİ OLDU

Hafta sonu bize ulaşan bilgi ve konuların başında MEHİR Vakfı Başkanı Sayın Mustafa Özdemir’in bir sosyal medya paylaşımı vardı. Tanıdık tanımadık herkes bize başkanın bu paylaşımını gönderiyordu.

Başkan şöyle bir paylaşım yapmış;

foto-5-128.jpg

Başkan şöyle diyordu;

“Dostlarım bir projem var. Konya Üniversitelerinde okuyan nişanlı veya evli çiftlerden ayrı ayrı yurtlarda kalanlar tespit edilip bu gençler için 1+1 odaları olan yurtlar açılmalı ve bu yurtlarda çiftlere odalar tahsis edilmeli diye düşünüyorum”…

Ve Sayın Başkan bunu rektörlerimiz Cem Zorlu’yu, Mustafa Şahin’i, Bayram Sade’yi de etiketleyerek paylaşmış.   

Cumartesi günü inanın 20’nin üzerinde aklıselim, kendini bilen hukukçusundan sanayicisine büyüğümüz, samimi olduğuna inandığımız dostlarımız aradı. Bu paylaşımı eleştirdi.

Satırları okudukça bu saf salak ve cahil halimle bu işin hiç akılla Türk insanına ve Müslümanlıkla bir alakasının olmayacağını olursa da işin çok farklı yerlere geleceğini düşündüm.

Tabii tepkilere dinlerken sadece Konya’da değil Türkiye’de, Bosna’dan Filistin’e gençleri evlendiren Mustafa Özdemir’in yerine kendimi koydum. Acaba Sayın Başkan’ın bildiği bir şey mi vardı?

Allah var aramak istedim. Çoktandır da görüşmüyorduk.

Ama o sıralarda Mustafa Başkan yine sosyal medya paylaşımları yapıyordu ve Sayın Bilal Erdoğan ile istişare toplantısı yaptığını söylüyor ve fotoğrafları paylaşıyordu.    

Hafta içi olmaz ama bu hafta sonu Allah’tan bir mani gelmez ise Sayın Başkanla bir araya gelmek ve bu 1+1 olayının iç yüzünü öğrenmek isteyeceğiz.

REİS’İN ELİNDEN TUTTUĞU İSİMLER

İNANIN REİS’E ZARAR VERİYOR

Biliyorsunuz yüzde doksan dokuz buçuk Konya meselelerine takılırız. Kulu’dan sonrası bizim boyumuzu aşar. Ama pazar günü de sanayicisinden bankacısına para ile tura ile ilgilenen pek çok insanımızla bir araya geldik. Sohbetler ettik. Onları dinledik. Herkes ekonomiden yana dertli mi dertli idi.

Bakın temizinden helalinden ekonomi ile iç içe olan ve söylediği İslamiyet’i en eksiksiz şekilde yaşamaya çalıştığına şahit olduğum bir dost isim öyle bir patlama noktasına gelmiş ki…

Bakın bize ne yazıyordu;

“Vatandaştan matrah artırımı, imar barışı, bedelli askerlik v.b… yasalar ile bütçe açığını kapatmak için para topla.

Çiftçimiz kan ağlıyor ve süt inekleri kesime giderken; süt üreticileri, besiciler birer birer iflas ederken; çiftçiye kaynak ve tarıma destek vermek için kurulan Ziraat Bankası, futbol kulüplerinin bankalardan alıp ödemedikleri borçları kapatsın.

Bu ne yaman çelişki!.

Bir yandan sıkıntı var diye para topla diğer yandan ihtiyacı olana değil devletin parasını geri ödemeyecek kulüplere dağıt...

KAFAMDAN GEÇEN SORULAR

-Futbol kulüpleri hayır kurumu mudur?

-Sorumsuzca borçlanmanın ve hırsız menajerin iş bilmez yöneticinin, parayı indirip yatan futbolcuların faturasını neden devlet ödeyecek?

-Spor kulüplerinin borçlarını niçin alacaklı bankalar yapılandırmaz da özel bankaların kulüplere verdiği batık kredileri Ziraat Bankası yani vatandaş ödeyecek?

Hazineye ait bir banka, özel bir bankanın kulüplere verdiği batık kredileri niçin üstlenir?

KAFAMDAN DAHA NİCE DELİ SORULAR GEÇİYOR AMMA…”

……………

İnanın bu banka ve batık spor kulüplerinin devlet eli ile kurtarılması işi benim de hiç aklıma yatmıyor ve kabullenesim gelmiyor.

Şimdi Hilmi Kulluk ve ekibi Konyaspor’u sıfır borçsuz hale getirmek için tekeden süt sağmaya çalışırken har vurup harman savuranlar kulüplerin üç yıllık değil devlet eli ile yardım olmadığı takdirde(!) 30 yıl kurtulmayacak kulüpler şimdi bizimle aynı mı olacaklar?

Konya’nın yöneticileri çalmadılarsa, çalışmasına göz yummadılarsa şimdi çalanlar ile çaldıranlar ile aynı safta mı olacaklar?

Evet bu ve bunun gibi deli sorular adamı yoldan çıkartır.

En iyisi mi yorum yapmayacaksın soru sormayacaksın. “Büyüklerimiz yapıyorlarsa bir bildikleri vardır hayırlısı Allah’tan” deyip haline şükredeceksin. 

GELELİM AFYON KAMPINA

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay A takımı Büyükşehir Belediyesinin yetkili ve etkili isimleri hafta sonu Afyon kampında idiler. Kamp görüşmeleri çok sıkı ve su sızdırmaz cinsten idi. Eskiler yeniler resmen ağızlarına bant çekmişlerdi. Uğur Başkan’ın Büyükşehir’deki etkisi ve otoritesi Afyon kampında ön plana tüm netliği ile ortaya çıkmıştı.

Ama yine de dostlardan Allah bin kere razı olsun.

Biz de duyduklarımızı yazmama adına söz verdik. Kampla ilgili tek cümle “Konya önümüzdeki 5 yıl gerçekten şaha kalkacak” ben inandım siz de inanın. Biliyorsunuz ben sizleri hiç yanıltmadım. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sorgulamaya başladığın zaman bazı şeylerin anlatıldığı gibi olmadığını anlayacaksın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Yollar kaldırımlar vıcık vıcık kar ve sularla kaplı iken biraz daha yavaş ve hız sınırımızı düşürdüğümüz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR