Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Bilanço: Zarar

Bilanço: Zarar

Süper lig takımlarımızın 1.5 yıllık transfer bilançoları araştırılmış ve beklenildiği üzere aralarında Torku Konyaspor’un da bulunduğu çoğu kulüpte bilanço aynı sonucu vermiş: Zarar. Kârda olan kulüpler de var kuşkusuz; Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor ve Eskişehirspor. 1.5 yıllık periyod transfer isabetsizliğinin kanıtı olmaz tabii; transfer isabetsizliğinin kanıtı yaz dönemi transferlerinin yetersizliği ve ara transfer gereksinimi. Transfer bilançosu değerlendirmesinde periyodu örneğin 5 yıla çıkarsanız tek şey değişir; zarar hanesindeki rakam büyür.

Takımlar arasında fark yaratan yabancı transferlerin kalitesi. Biz bu konuda çok da nokta atışı yapamıyoruz maalesef. Christovao da Silva Ramos, Ezechiel Ndovasel, Muamer Salibasic, Ivan Lietova, Kanfory Sylla, Martin Klein Konyaspor’umuza  iki süper lig sezonunda gelen; iz bırakmadan gönderilen yabancılardan sadece bazıları. Giderken yalnızca uçak bileti karşılığında gitmediler tabii; bazı alacaklarından vazgeçseler de bir kısmını aldılar. Arada bugün Çek Milli takımı ile 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde başarıyla top koşturan Borek Dockal’ın yolu da Konyaspor’umuza düşmüş ama yaklaşık 792 dakika forma giyip ayrılmış.

Kulüplerimizim çoğu başkanı başarılı iş adamları. Ancak ne yazık ki ticari hayatlarındaki başarılı bilançoları yönettikleri kulüplere yansıtamıyorlar nedense. Ben hep merak etmişimdir yönettikleri kulüp bilançolarının benzerini şirketlerinin CEO’ları önlerine koysa acaba kıymetli başkanlar onlara ne yaparlar?

Torku Konyaspor’un transfer isabetini ara transferden başlayarak maksimuma çıkarmasını diliyorum. Bunun reçetesi de herkesin malumu; kurumsal yapı ile futbolcu izleme, teknik kadro istikrarı ile oyun stiline uyan oyuncu seçme, birden fazla ekiple izleme vb. Benim Konyaspor’a hizmet etmiş değerli eski başkanlardan da bir dileğim var. Dönemlerinde artan borç varsa ona destek olmalarını dileyemem tabii de eğer dönemlerinden kalan vergi ve sigorta borcu varsa hazır yeniden değerlendirme ile borç yükü azalmış ve taksitlendirilmişken bu borca destek vermeleri Konya’ma ve Torku Konyaspor’uma ne güzel bir jest olur. Saygılarımla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR