Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİR YANDA BAYRAK ASMAYAN DİĞER YANDA ASAMAYAN ESNAF…

BİR YANDA BAYRAK ASMAYAN DİĞER YANDA ASAMAYAN ESNAF…

Pek çok okurumuzun hafta sonu tatilinde olduğu bugün hiç kimseyi üzmeyeceğiz inşallah. Hemen konularımıza girelim ve lafı uzatmayalım.

ENERYA’DAN GERÇEĞİ ÖĞRENDİK

Dün bir abimizin ENERYA ile ilgili dediklerini ve iddiasını sizlerle paylaşmıştım. Sabah saat 8.30 sularında ENERYA’nın en yetkili isimlerinden bir dost aradı. Yazı ile ilgili bizi bilgilendirdi. “Asla böyle 15 gün bekleme diye bir şey söz konusu değil. Her şey tamam ve eksiksiz ise 24 saatte onaylanır. Burada kesinlikle tesisatçı ile ilgili bir sorun vardır. Ayrıca Antalya’dan onay diye de bir şey söz konusu değil. Bizim Antalya’da da çalıştığımız arkadaşlar var. Türkiye’nin başka illerinde de var.  Ama kesinlikle her şey elektronik ortamda olur herkes bunu görür ve 24 saat içerisinde de dönüşü olur” diyordu.

Bu vesile ile bizde bu durumu öğrendik ve yaşanılan konuyu da abimize ilettik.

“FATMA BAŞKAN GİDERSE

BİZ ÜÇ YIL DAHA YOL BEKLERİZ”

Bizim her yerden olduğu gibi Kaşınhanı’nda da samimi güzel dostlarımız vardır. Bu bölgede nedenini hâlâ anlayamadığım bir yol sorunu var. Mesela bölgedeki 37 Nolu işyerinin bulunduğu sokağın asfaltlanması işi nedir bilemedim. Bu abimiz Belediye ile yazışmalarını da bize göndermiş. Bu yolun yapımının 2017’de planlamaya alındığı bildirilmiş. Ama malum 2018’i bitiriyoruz abimiz hâlâ sıkıntılı. Ama sıkıntısını dile getirirken, bunu bizden yazmamızı isterken de şöyle diyordu “Aman abi Fatma Hanım yine bizim başkanımız olsun. Biz Fatma Hanım’dan memnunuz. Eğer Fatma Hanım giderse bizim yol işi hiç mi hiç olmaz galiba”…

29 EKİM’DE KAÇ ESNAF BAYRAK ASTI?

Bu sene de siyasilerin dahası bizi yönetenlerin farklı bir konu ile tartışmalarla geçiştirdikleri Bayramı geride bırakalı epey oldu. Hele hele Türkiye’de yaşıyorsanız, dolayısıyla böylesine hızlı gündem değiştirme ve 24 saatte her şeyi silip atma operasyonunda dünü hatırlayabilene ne mutlu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan beri bir esnaf abimiz sürekli yazıyor. Bizim o bilinen eski bildiğimiz Valilik bölgesi, Şems Bölgesi, Bedesten filan işte o eski Konya merkezinin olduğu yerde kaç esnafın Türk Bayrağını astını soruyordu? Dahası sitem ediyor ve bu üzücü durumu dile getirmemizi bizden bekliyor. Biz de yazıyoruz.

KAPI CAMİİ ESNAFI

TÜRK BAYRAĞI İSTİYOR

Türk Bayrağı deyince yine uzun bir süredir yazmayı ihmal ettiğimiz konuyu dile getiriverelim. Kapı Camiimiz bölgesinden bazı esnaflar bizi aradılar. Büyükşehir Belediyesinden 4x6 metre boyutlarında çarşıya asılmak üzere Türk bayrağı istemişler. Ama belediyeden kendilerine verilen cevap, “elimizde büyük bayrak yok” şeklinde olmuş.

Abiler hatırlattı. Biz bu esnaflarımız adına aynı konuyu 21 Mart’ta yazmışız o zaman Büyükşehir Belediyesinin yetkilileri hemen dönüş yaparak anılan bölgeye şanlı bayrağı asmışlar. O bayrak güneş ve mevsim şartlarından dolayı çok yıprandığı için duyarlı esnaflarımız bu isteklerini tekrarlıyorlar.

Ancak bir türlü dönüş olmadığı içinde yine naçizane bize başvuruyorlar. 

Biz de kendilerine “Allah sizden bir değil bin kere razı olsun” derken Büyükşehir Belediyesinin bu çok haklı ve yerinde isteği de hemen yerine getireceği inancımızı buradan iletelim diyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlamaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araç sürücülerinin yayalara yol verme yani yayaların geçiş üstünlüğünün sadece yaya bölgelerinde olduğunu öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR