İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

BÖYLE FUTBOLA BİR PUAN İYİDİR

BÖYLE FUTBOLA BİR PUAN İYİDİR

Maç öncesi taraftarın beklentisi çok yüksekti. Bize göre de haftanın en önemli karşılaşması olarak görülüyordu. Ama federasyona ya da MHK’ye göre bu maçın pek önemi yoktu. Niye derseniz atadığı hakem listesiydi. İkinci yardımcı hakem olarak atanan Abdullah Bora Özkara, süper ligde en son 19 Ağustos 2018 tarihinde görev almış, gerisini söylemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Maça gelirsek olursak, Konyaspor evinde oynadığı maçların özellikle ilk yarım saatinde baskı kurarak oynuyor. Malatyaspor öyle bir taktik dehayla maça başladı ki (!) hemen her top kaybedişlerinin ardından Malatyaspor’lular herhangi bir yaralayıcı aletle yaralanmış gibi kıvranarak yerde kaldılar. Bizim ligimizde her düşene sağlık ekibi çağrıldığı için oyun neredeyse hiç oynanmadı. Yanlış bilmiyorsam, ilk yarıda top sadece 25 dakika oyunda kalmış. Bu da oyunu oynamak isteyen takım için oldukça zorlayıcıydı. Konuk takım bu taktikte (!) oldukça başarılı oldu. İlk yarıda iki takımda çok bir şey yapamadı.

Ama şunu da belirtmeliyim ki Konyaspor sezonun en kötü futbolundan birisini oynadı. İyi oynayan futbolcumuz var mı diye sorsanız bir tane bile gösteremeyebilirim. Hele hele defans hattında Ali Turan’ın yapmış olduğu hatalar saç baş yoldurtacak cinstendi. Bir de üstüne Halil Umut Meler’in yönetim tarzı maçı çığırından çıkardı. Son dakikalarda Ömer Şişmanoğlu’nun boş kale yerine topu dışarı atması bizim adımıza sevindiriciydi. Oyun tarzı olarak Konyaspor’un tarzına yakın top oynayan Malatyaspor istemiş olduğu bir puanı evine götürmüş oldu. Umarım cumartesi oynanacak Fenerbahçe maçında da böyle vasat bir top oynamayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR