Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU DİLENCİ ÇOCUĞUN VEBALİ KİMİN ŞİMDİ?

BU DİLENCİ ÇOCUĞUN VEBALİ KİMİN ŞİMDİ?

Yeni bir hafta başında yine sizlerle birlikte olmanın şükrü içerisindeyiz. Bu arada farkındasınız değil mi? Çaktırmadan yattı kalktı, yatmadı kalkmadı, uyudu uyumadı derken orucu da yarıladık. Hayırlısı ile bayramı da gördük mü bir Ramazan ayını daha tamamlamış olacağız.

Hafta sonundan kalanlar ile hemen kısa kısa konularımıza değinmeye başlayalım.

TRAFİK CEZASINDAKİ HATA TESPİT EDİLMİŞ

Hatırlarsanız Cuma günü “POLİS AMCA BU NASIL CEZA?” başlığı ile bir okurumuzun start stop arabasına “Kavşaklarda aracın motorunu durdurmak” maddesinden yazılan ceza makbuzu ile durumu sizlerle paylaşmıştık.

Aynı gün bu konuda yani trafiğe 20 aşkın yılını vermiş müdürümüz aradı. Konuyu araştırdıklarını plakanın yanlışlıkla bu araca yazıldığını yani cezayı yazan trafik polisi memurun sehven plakadaki harfi yanlış yazdığını gerçekten kabahatli aracın sürücüsünün aracını kavşak içerisinde park ettiğini belirtti. Tabii bu arkada da klasik polis çıkışı(!)nı yaparak “Vatandaş bize gelmiyor da niye size geliyor?” diye sorarak.

Olsun biz dostuz dostlar arasında böyle şeyler olur.

Sonra Sayın müdürümüz bu cezalarla ilgili olarak da samimi olarak bizimle bilgi paylaştı. Devletin hiçbir zaman vatandaşını mağdur etmek onlara ceza yazmak gibi bir sistemi olmadığını anlatırken, “Bakın pek çok yolda yeniden kameralarla hız kontrolü başladı. Bunu biz gününden önce bütün halkımıza duyurduk ve bilgi paylaşımı yaptık. Devlet her zaman vatandaşının yanındadır. Bu tür söylemler yanlı ve farklı kişilerin görüşüdür” dedi.

Teşekkürler sayın müdürüm. Okurumuz da elinde ceza makbuzu ile gittiği zaman büyük bir ihtimalle bu cezası iptal edilecek.   

FATİH CADDESİ DE YÜKÜ ÇEKEMEZ OLMUŞ

Şehrimizin en yeni üst geçitleri alt geçitleri ile en modern ve Allah için trafiğin en rahat aktığı yol Fatih Caddesi’dir. Amma velakin bu yol yapılırken de yapıldığı zamanda buranın çıkmaz sokağının Beyşehir Caddesi olduğunu şehri yönetenler biliyordu. Çünkü oluk gibi akan trafik bir anda duvara tosluyordu. Yol burada ışıklarda duruyor kimi sağa dönecek kimi sola dönecek kimi de direkt gitmek için duracaktı. Durduğu zamanda o akan güzelim trafik bundan sonra senin olsun denilecekti. Yemin ediyorum o gün şehri yönetenlerde bugün yönetenlerde bu noktada hep fikir idik.

Veeeee pazar günü iftar saatine doğru buyurun bu yolun yani trafikte duvara toslamanın fotoğrafına birlikte bakalım.

foto-1-607.jpg

 

Evet o güzelim akan trafikte dakikalarca bekledik. Mesela Sille’den Muhacir Pazarı’na üstelik de pazar günü yani sanayisi iş dünyası resmi daireleri okulları tatil iken tam 40 dakikada gidebildik. Ve yanılmıyorsam bu kavşağa yaklaşırken girdiğimiz kuyruktan 10 dakikada çıkabildik.

Hadi hayırlısı bu duvara yaklaşırken kuyruklara alışmaya çalışın. Ya da bu yolun önce Meram Yaka’ya ardından da Meram Yeni Yol’a çıkmasını sağlayın.

DUYARSIZIZ VESSELAM

Bir hocamız dün öğle saatlerde çok üzüldüğü bir konuyu ve toplum olarak ne aşamada olduğumuzu o kadar güzel özetliyordu ki. Hocamızın hiçbir kelimesine değil harfine dokunmadan üzüldüğü konuyu sizlere aktaralım;

“Abi S.A nasılsınız? İyi ki varsınız.

Size yaşadığım bir olayı daha aktarmak istiyorum. Geçenlerde iftardan sonra bir iş merkezinin lavabosuna girdim. Lavabo çıkışı su sesi geldiğini duydum, sesin geldiği yere gittiğimde alafranga tuvaletin taharet musluğu sonuna kadar açılmış belki birkaç gündür açıktı. Kapatmaya çalıştım çok uğraştım kapatamadım, sonra oradan çıkıp konuyu bir dükkân sahibine ilettim. Abi onunla şu ilgileniyor yarın konuyu ona iletin dedi.

İftar sonrası olduğu için ilgilenecek kimse olmadı maalesef, ertesi sabah ilgili kurumun çeşmecisini aradım. Konum söyledim. Hemen yapalım hocam dedi. Öğle arası gittiğimde musluk yenilenmişti. Çeşmeci kardeşimize çok teşekkür ederim.

Benim burada üzüldüğüm belki günlerdir akan bir suya (oradaki bir kişi birkaç gündür bozuk olduğunu söyledi) hiç kimsenin duyarlı olmaması beni üzdü. O tuvalet yüzlerce kişinin girip çıktığı bir tuvalet neden bu kadar duyarsızız, neden güpegündüz nasıl olsa devlet ödüyor diye kamudaki odalarımızın ışıklarını yakıyoruz, o kadar çok müsrifiz ki Rabbim bunun hesabını hepimizden soracak.

Lütfen National Geographic Türkiye'de yayınlanan 25 litre belgeselini bir izleyelim çocuklarımıza su kalacak mı bir görelim.”  

………….

Hocam teşekkürler saygılar.

KARATAY’IN UYANIK KÂĞIT VE HURDA TOPLAYICILARI

Bir okurumuz hiç düşünmediğimiz bir konuya samimiyetle ve hiç aklımıza gelmediği bir konu ile dikkat çekiyordu.

Bakın bu konu çok önemli.

Okurumuz şöyle diyordu;

“Karatay Belediyesi yıllardır en az beş altı yıldır düzenli olarak geri dönüşüm atıkları topluyor. Bizler apartmanlarımızda belirlenen günlerde belediyenin verdiği atık torbalarına bu atıkları ayırır belli günde de uygun bir alana çıkarır, belediyede o daha önceden belirlenmiş günde gelir alır giderdi. Böylece aileler 7’den 77’ye atıkların dönüşümünü Karatay Belediyesi sayesinde öğrenmiş oluyorduk. Ancak geçen akşam dikkatimi çekti.

Bizim kapıcı bu atıkları geceden çıkartıp koymuş, çünkü sabahleyin belediye görevlileri gelip bunları alıp götürecek. Yıllardır olduğu gibi. Ama bir de ne göreyim kâğıt toplayıcıları geldi. Emeksiz, zahmetsiz bunları araçlarına koyup gittiler. Bizim bir hafta boyunca emek emek ayrıştırdığımız, geri dönüşümlerin hırsızlığa kurban olması bizleri üzdü.

Birden aklıma geldi, “acaba yıllardır bizim evde toplayıp ayrıştırdığımız çöpleri, atıkları topladıklarımızı belediye yerine bu uyanıklar mı götürüyordu yoksa…”

…………

Aman ha duyarlı insanlarımız bu konuda apartman görevlilerini uyarmalı ve iyi niyetle toplanan atıklar belediyeler yani devlet yerine hazıra konmayı öğrenenlerin olmamalı. 

BU DİLENCİ ÇOCUKTA VEBAL KİMİN?

Günlerdir, haftalardır, aylardır yazarız çizeriz. Hele hele ramazan mübarek Bismillah dedik artık her kavşakta, her kırmızı ışıkta, her AVM girişinde, her fırın market önünde, her camii çıkışında aile boyu kadın kız yaşlı genç erkek dilenciden kaçmaktan yorulduk.

Biz yazdık yetkili ve etkililer ya görmezden geldiler ya da yaptırdıkları hazır haberler ile dilencilerle mücadelelerini anlattılar.

Sonuçççççççç

foto-2-501.jpg

 

Yer; Fetih Caddesi Çelikkayalar kavşağı. Araç dilenci çocuğa çarptı.  Allah her iki tarafın yardımcısı olsun...

Sosyal medya bu haber ile bir anda irkildi.

Biz bunu da defalarca yazdık, arabaların önlerinde aralarında dolaşan bu insanları gece fark etmek çok zor. Bakın insanların başını yakacaksınız dedik ve işte hem suçsuz günahsız bir sürücünün başı belaya giriyor hem de bir masum hastanelik oluyor. 

Bu işin sorumluları şimdi vicdanen rahat mısınız?

Siz mışıl mışıl uyurken ya da çaylarınızı keyifle yudumlarken birileri sizin görevinizi tam yapmamanız yüzünden karakolda, öbürü hastane odasında can çekişiyor.

Allah büyük.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünyadaki en güçlü insanlar kimlerdir diye sorsalar; Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmiş kadınlardır derdim

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İftar saati yaklaşırken trafikte kuralsızlığı uyanıklık saymadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR