Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU ŞEHİRDE VALİ DURUR…

BU ŞEHİRDE VALİ DURUR…

Zaman zaman bazı okurlarımız çok küçük sayıda olsa da bazı okurlarımız bizi yöneten yöneticilerimiz için ne zaman “iyi” desem hemen farklı açılardan eleştiriye başlarlar.

Bugün Sayın Valimiz ve Konya trafiği ile ilgili olarak dikkat çekeceğimiz konuya da birilerinin yine farklı ve yanlış pencerelerden bakıp konuşacağını biliyoruz. Ama biz doğru bildiğimiz yolda vicdanen rahat olarak Allah rızası için ilerlemeye devam edeceğiz.

İzninizle önce Buhari Sokak sakinlerinin kendileri için artık sorun olmaktan öte dert haline, kanayan bir yara olan dertlerini buradan yetkililere iletmek istiyoruz.

Bakın bir okurumuz ile önce telefon görüşmesi yaptık. Kendilerini dinledik. Sonra bize sorunlarını yazılı olarak fotoğraflarla ilettiler. Buyurun bu konuyu birlikte okuyalım.

“Uğur bey merhaba,

Sizinle yaptığımız telefon görüşmemize istinaden ekte bulacağınız bilgiler doğrultusunda mahallemizdeki sorunumuza basın yoluyla yardımcı olabileceğinizi ümit ediyoruz.

11.01.2018 tarihinde hazırlamış olduğumuz ve Selçuklu Belediyesinde konu ile alakalı başkan yardımcısına teslim etmiş olduğumuz özel dosyanın kayıp olduğunu belirterek konuya girmek istiyoruz. Ve bu konu ile alakalı hiç bir geri dönüş alamadığımızı ayrıca tekrar dosya hazırlayıp Büyükşehir Belediye Başkanına teslim etmek istediğimizde kendisinden ne randevu nede görüşme sağlayamadığımızı belirtmek isterim.

Ekte bu sokak ile alakalı dilekçemiz ve sokak da ki kirli görüntüleri bulacaksınız.

Saygılarımızla.

Dilhun Sitesi Yönetimi.”

foto-1-580.jpgfoto-2-477.jpgfoto-3-329.jpg

 

Konya 11.01.2018

Konu: Buhari Sokak.

Selçuklu İlçesi Belediye Başkanlığına Konya;

Sayın Başkanım, sizinle 2013 yılında Kenya da suikasta uğrayarak kaybettiğimiz yakınımızın taziye ziyaretinizde tanıştık ve ilçemizdeki hizmetlerinizden dolayı, duruşunuzu, kişiliğinizi ve hizmet aşkınızı her daim takdir ve tebrik ettik inşallah daimi olur, Allah yar ve yardımcınız olsun.

Sayın Başkanım, size bu yazıyı sunmamın sebebi bizim için çok önemli olup bu konu ile alakadar olacağınızdan asla şüphemiz olamayacağını da belirtmek isterim.

Bir tarafta mükemmel bir Kerkük Caddesi paralelinde ise sanki üçüncü dünya ülke sokağı bir Buhari Sokak. Buhari sokak, DİLHUN SİTESİ, AYDOĞDU SİTESİ VE PAŞAPARK OTEL/RESİDANS binaları arasındaki sokaktır. Bu sokakta anarşik şekilde büyük araçlar (Kamyon, vinç, servis, v.b araçlar) park etmektedir ve bu araçlar yüzünden zaman zaman otoparklarımıza girişler dahi işgal edilmektedir ve giriş çıkışlar da kazalara sebebiyet vermektedir, ayrıca bu sokağın ışıklandırmasının iyi olmadığından bu büyük araçların arasında fuhuş, uyuşturucu v.b uygunsuz davranışlarda artmaktadır. Ve yine bu araçların giriş çıkışlarında araçlar ve çalışanlar büyük gürültüler yapmaktadırlar.

Bu araçların anarşik şekilde park etmelerinden dolay, birçok defa sitemizin bahçe duvarlar, da zarar görmüştür, söz konusu site sakinlerinin gençlerinin ve çocuklarının oyun alanlar, da gasp edilmektedir. Bu sokağın zemin bordür ve ışıklandırması da çok kötü durumdadır.

Sayın Başkanım, topluca talebimiz bu sokak daha güvenli ve kullanılabilir duruma getirilmesidir bu konu ile alakalı mahalle muhtarımızı da defalarca bilgilendirmiş bulunmaktayız.

Ayrıca bu sokakta yapmış olduğunuz son park ve oyun alanı bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Ekte resimlerini de bulacağınız bu sokağın durumunu daha sağlıklı anlatabilmem ve anlayabilmemiz için ilgili birim ve kişiler ile yerinde istişare etmeyi de çok arzu ederiz.

Sayın Başkanım, bu duygu ve düşüncelerimle size ve ekiplerinize iyi çalışmalar dilerim. Rabbim gayret ve çabalarınızı artırsın işlerinizi kolay ve bereketli eylesin  “Halka hizmet Hakk’a hizmet" üslubuyla bu kutsal görevinizde sizi ve ekiplerinizi muvaffak ve muzaffer eylesin.

Saygılarımla.

……………..

ŞEHRİN TRAFİĞİ 1 NUMARALI SORUN

AK Parti seçimler öncesi ciddi ciddi anket çalışmaları yapıyor. Bu arada dolaylı olarak da vatandaşın nereden ve nelerden şikâyetçi olduğunu öğrenmeye çalışıyor. Bugün bu konuya girmeyeceğim. Ama yerel anlamda yani ekonomik kriz ve Suriyeliler dışında en büyük şikâyet trafikten geliyor. Trafik deyince ne olur Emniyet Müdürümüz polis teşkilatının fedakar isimleri üzerlerine alınmasınlar. Çünkü ben de bu şehirde doğan büyüyen ve ömrünü veren bir gazeteci olarak resmi yasal kanun ve kurallar bu şehirde (Vatandaşın iyi niyeti öne çıktıkça) esnedikçe, esnetildikçe sorun azalmıyor, aksine büyüyor.

Önce şu fotoğraf karesine dikkatlice bakar mısınız?

 

foto-4-207.jpg

 

Şehrin Valisi Cüneyit Orhan TOPRAK Bey şehir içi trafikte koruma aracı ile birlikte kırmızı ışık yandığı zaman duruyor. Evet bugün bu kareyi gördüğümüz zaman alkışlıyoruz. Sayın Valimize hürmetlerimizi sayılarımızı sunuyoruz. Değil mi?

Neden?

Çünkü biz sade vatandaş olarak kırmızı ışıkta durmayı bilmiyoruz ki? Bilsek de durmayız ki.       

Bakın geçen cumartesi birebir yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşayım. Paylaşayım ki sade vatandaşın yapmadığını Vali Bey yapınca bu kadar önemli oluyor işte.

……..

Geçtiğimiz cumartesi saat 15 suları. Hava güneşli ve sıcak, Konyalı fırsatın değerlendirmek için kaldırımları ve yolları doldurmuş trafikte. Alâeddin bölgesindeyim. Araç trafiği nefes almıyor. Trafik polisleri önemli kavşaklarda ışıklarda alarmdalar.

Kent meydanından Adalhan yönüne doğru hafitçe sağa doğru yöneldim. Araçlara yeşil ışık yanıyor. Ama yayalar Kültürpark bölgesinde otobüs duraklarından önceki ışıklarda karşıdan karşıya geçmeye devam ediyorlar. Yavaşça ilerliyorum. Ama yayaların kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen durma gibi hiçbir ihtimalleri de niyetleri de yok. Dayanamadım kornaya bastım bu arada frene de bastım durdum. Bize yeşil ışık yanmasına rağmen yayalar karşıdan karşıya geçmekte oldukları için mecburiyetten durdum. Yayalara yeşil ışığı gösterdim. Bu arada bir anne yanında kızı ve yanında da ya annesi ya kayınvalidesi onlarda karşıya geçen gruptalar. Hanımefendi karşı kaldırıma geçince bağırmaya başladı, “Yayaya geçiş üstünlüğü var. Bekleyeceksin ne kornaya basıyorsun?”

Serde yaşlılık da var ya tepem attı. Haklı iken haksız duruma düşüyorsun ve kadıncağız kaldırımda durmuş bas bas bağırıyor. El frenini çektim tam kapıyı açıp ineceğim bir kol elimi tuttu. Kafamı çevirdim beni kim tuttu diye bir polis. Yumuşak bir dille “Amca haklısın. Haklısın da boş ver, hadi sür arabayı devam et”. Dikiz aynasından arkama baktım millet korna çalıyor yürü diye.

Durdum en iyisi söz dinlemek dedim ve tekrar el frenini boşa aldım yürüyorum kadıncağız oradan hâlâ bağırıyor.

Bu şehirde bütün MOBESE kayıtlarında bu durum var. Sayın Valim, Sayın Müdürüm inanmayan yetkili kim varsa Allah rızası için şu dediklerimin yalan ya da yanlış olduğunu ispatlasın ben de gazeteciliği bırakayım.

Ama biz yayayız polisin yanında yayaya kırmızı ışık yanarken geçeriz.

Sürücüyüz kameraların gözünün içine baka baka ters yola girmeyi marifet sayarız.

Bu terbiyesizliği, bu ahlaksızlığı cezalarla polis gücü ile kameralarla filan önleyemeyiz. Bu işin ne bu dünyada yasalar önünde ne de öbür dünyada yeri yok. Bunları bile bile göre göre yapanlarında öbür dünyada yatacak yeri yok. Ben bunu bilir bunu söylerim. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mucizeler her şeye rağmen şükran içinde olan insanların hayatlarında olur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Kurallar ve yasalar karşısında hepimizin eşit olduğunu ve buna karar verenlerinde vicdanlarında Allah korkusu olduğunu unutmadığımız zaman daha iyi ADAM olur

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR