İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Bu yazımız da Ahmet Şan Başkan’a ve büyük Konyaspor taraftarına gelsin

Bu yazımız da Ahmet Şan Başkan’a ve büyük Konyaspor taraftarına gelsin

Bu yazımız da Ahmet Şan Başkan’a ve büyük Konyaspor taraftarına gelsin

Yapılan hummalı çalışmaların ve transfer görüşmelerinin sonrasında şehrimizin gurur kaynaklarından biri olan Konyaspor’umuz Pazar günü oynadığı Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla 2015-2016 sezonunu açtı. Beklenene yakın bir kalabalık önünde oynanan karşılaşmada oyunun genelinde daha konsantre olan ve istediklerini yapabilen ekip konuk ekip olunca alınan 1 puanı da başarı olarak görmek gerekiyor.

  Genelinde kısır bir mücadeleye sahne olan Akhisar Belediyespor karşılaşmasını 2 ayrı başlık altında değerlendirecek olursak, bu başlıklardan birisi tabii ki, oyuncu tercihleri olacaktır. Geçtiğimiz yıl oturan takım savunmasına paralel takımın savunma hattıyla fazla oynamayan Aykut Kocaman, transfer döneminde hem zamanının hem de kulübün kaynaklarının tamamına yakınını ciddi eksiğimiz olan hücum hattına sarfetti. Bunun dışında orta alana takviye yapılmaması ne yazık ki dünkü karşılaşmada acı bir gerçek olarak tekrar karşımıza çıktı. Volkan Fındıklı’yı bir dönem Avrupa’nın önde gelen takımlarında oynayan Patrick Viera modeliyle takıma monte etmeye çalışan Aykut hoca, iyi niyetli bu düşüncesi için biraz daha vakit gerektiğini göstermiş oldu bizlere de. Ali Çamdalı ve Uğur İnceman ile geçen sene orta sahada istenen dinamizmi oluşturamayan Konyaspor’un, bu seneye de aynı varyasyonla çıkması açıkcası beni ve tüm futbol severleri şaşırttı. Çok açık ve net olarak görülüyor ki, orta alanda oyunun her iki yönünü de oynayabilecek ve takımın temposunu, pas trafiğini yönlendirecek bir oyuncuya ihtiyaç var. Hiç isim aramaya da gerek olmadığını düşünüyorum. Samuel Holmen bu noktada bizim için biçilmiş kaftan olarak duruyor. Fenerbahçe’den yıllık olarak kazandığı 1.7 m euro ciddi bir engel olarak dursa da, bu ücretin bir kısmının yabancı kontenjanını açmaya çalışan Fenerbahçe tarafından karşılanması da öngörülebilir. Tabii ki Ahmet Şan’ın da kesenin ağzını biraz açması gerekecek kalan 13 günde. Bunun dışında aslında benim ve bir çok futbolseverin eksiklik olarak gördüğü ama Aykut hoca’nın ısrarla olumlu görüş belirttiği sol bek pozisyonumuz var. Mehmet Uslu’nun ileri çıkarken sürekli geriyi düşünüyor olması, takımın hücum gücünü olumsuz etkiliyor.

                2014-2015 sezonunda olduğu gibi dün de sahanın en iyisi Nalçacılılar önderliğindeki Konyaspor taraftarıydı. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde gereksiz bir protestoya giren bir grup taraftar da yaptıkları hatadan erken dönünce ikinci yarı müthiş bir destek vardı Torku Arena’da. Konyaspor’u o kötü gününde bile iten ve oynamaya sevk eden bu anlayış, takımın kazandığı 1 puanın büyük bölümünde hak sahibiydi diye düşünüyorum. Oyuna direkt etki eden ve dönem dönem hakemin kararlarını da değiştirebilen bu baskının ilerleyen haftalarda artarak devam edeceğini düşündüğümüzde, kendi sahamızda daha dominant bir oyun sergileyeceğimizi gördük dün akşam. Ancak tabii ki bu gücü olumlu bir sinerji olarak kullanmamız gerekiyor, ilk yarının son 15 dakikasındaki ıslıklar yapılan bu muazzam desteğin ne yazık ki önüne geçti. Konyaspor taraftarlarını biraz daha sükunete davet ediyorum. Ama taraftarın bu gazını almak da yine başkan Ahmet Şan’a düşüyor. Transfer döneminin son günlerinde yapılacak 1-2 kaliteli takviye, şehrin üzerindeki bu olumsuz havayı G.Saray karşısında inanılmaz bir enerjiye dönüştürebilir. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR